Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2016 - Anul XXI, nr. 121 (6234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dublu event

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singurul motiv pentru care Cupa Regelui nu s-a îngrămădit şi ea sâmbătă, cu toate celelalte, a fost asigurarea unei zile în plus de refacere pentru Sevilla, noua şi totodată vechea câştigătoare a Ligii Europa. Iar această echipă, construită pentru eliminatorii, ca odinioară Liverpool-ul lui Benitez, n-a dezamăgit. Barcelona a primit şi ea un cartonaş roşu (Mascherano, pe deplin meritat), astfel că a experimentat jocul cu om în minus. Eram curios dacă Luis Enrique va scoate unul dintre cei trei din faţă pentru a se reechilibra. Nu s-a întâmplat acest lucru, cel schimbat fiind Rakitic. Consecinţa a fost că după pauză Barcelona a apărut cu o aşezare clasică de contraatac. De mult nu se mai văzuse aşa ceva la echipa catalană, să cedeze posesia şi deci iniţiativa. Astfel că Sevilla a dominat uneori copios, iar dacă mingea intra în poarta lui ter Stegen la acea bară interioară, n-aş fi pariat nici doi pesetas pe revenirea catalanilor. Odată absorbit iureşul, era chestiune de timp până când Messi urma să găsească pasa lungă. S-a întâmplat abia în prelungiri, după ce situaţia numerică se reechilibrase (roşu Banega), iar jucătorii Sevillei au avut totuşi de plătit tributul uzurii din finala de miercuri. La capătul pasei lui Messi n-a fost nici Suarez, care fusese schimbat între timp din cauza unei accidentări, nici Neymar, care era mai tot timpul tăvălit de adversari, ci apărătorul Jordi Alba. Prin finalizarea de fineţe, acesta a arătat de ce ţine Barcelona ca şi fundaşii să fie tehnici, ceea ce nu e cazul lui Alex Vidal, transferat taman de la Sevilla, dar rătăcit de o bună bucată de timp pe drumul dintre tribună şi banca de rezerve. Că apoi s-a dezechilibrat din nou situaţia numerică, dar în sens invers, şi că Messi l-a găsit în fine şi pe Neymar pentru 2-0, sunt chestiuni de detaliu. Rămâne un al doilea event consecutiv reuşit de Luis Enrique pe banca Barcelonei, căreia i-a fost mai la îndemână să fie profet în ţara ei (facem abstracţie de naţionalismul catalan), în timp ce rivalele din Madrid fac legea în Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dublu event.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dublu event0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei