Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2016 - Anul XXI, nr. 121 (6234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A zecea facultate

Senatul Universităţii din Suceava a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Drept

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat săptămâna trecută înfiinţarea unei noi facultăţi – Drept şi Ştiinţe Administrative, aceasta fiind cea de-a X-a facultate care funcţionează în cadrul instituţiei.

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative va face parte din organigrama universităţii după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern care o instituţionalizează.

Rectorul Universităţii din Suceava, prof. univ. dr. Valentin Popa, a menţionat că următorul pas îl reprezintă „întocmirea documentaţiei pentru Ministerul Educaţiei pentru ca hotărârea de înfiinţare să fie cuprinsă în prima Hotărâre de Guvern care va stabili programele de studiu din instituţiile de învăţământ superior din România”. Acesta a mai menţionat că în prezent, în cadrul USV funcţionează programul de studii Drept, care face parte din Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, la care se va organiza admitere până la instituţionalizarea noii facultăţi.

 

Popa: „Autorităţile din Suceava au sprijinit foarte puţin Universitatea”

Referitor la noua structură înfiinţată în cadrul instituţiei, rectorul Popa a menţionat că Universitatea are nevoie de noi spaţii în care să se desfăşoare activitatea didactică.

Acesta a amintit că USV vrea să ia în administrare clădirea în care funcţionează Şcoala de Arte „Ion Irimescu” şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, situată pe strada Universităţii, vizavi de Poliţia municipiului Suceava. Clădirea aparţine Consiliului Judeţean Suceava.

„Am făcut o cerere către CJ pentru a primi acea clădire, sediile instituţiilor care funcţionează acolo urmând să fie mutate în alte spaţii ale Consiliului. Însă CJ a menţionat că deocamdată nu are soluţii pentru cererea noastră, caută. Noi le-am dat sugestii şi dacă vor dori să sprijine Universitatea vor găsi o cale”, a povestit Popa.

Acesta a mai menţionat că în cazul în care nu va primi sprijin din partea CJ va fi necesară o reorganizare a campusului din strada Universităţii, care este deja foarte aglomerat.

Popa a mai arătat că Universitatea din Suceava a primit din partea Consiliului Judeţean Observatorul Astronomic şi din partea Consiliului Local un cămin pentru studenţi, însă, cu toate acestea, „oraşul Suceava a sprijinit cel mai puţin Universitatea”.

„De-a lungul celor 25 de ani, Universitatea a fost susţinută extrem de puţin. Autorităţile s-au bucurat că există Universitatea şi au beneficiat de toate avantajele existenţei acesteia, fără să o sprijine cu nimic. În alte oraşe s-ar fi pus la dispoziţie clădiri, însă aici unii au fost învăţaţi că Universitatea se dezvoltă singură”, a arătat rectorul USV. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul Universităţii din Suceava a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Drept.
 Vizualizări articol: 6792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Senatul Universităţii din Suceava a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Drept2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei