Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2016 - Anul XXI, nr. 119 (6232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Tiberius Brădăţan: "Toate cablurile dintre stâlpi care pun în pericol siguranţa populaţiei vor trebui îngropate"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că dacă va fi ales primar, siguranţa cetăţenilor din municipiul Suceava va reprezenta o prioritate în activitatea sa. Tiberius Brădăţan a dat ca exemplu două probleme care vor trebui rezolvate de urgenţă în municipiul Suceava, una fiind refacerea iluminatului şi montarea de camere video, a doua fiind îngroparea tuturor cablurilor de telefonie, televiziune sau electricitate. „Nu putem vorbi despre siguranţa cetăţeanului cu actualul sistem de iluminat din oraş. De asemenea, refacerea sistemului de iluminat este prioritară pentru Suceava”, a spus Tiberius Brădăţan, care a precizat că viitoarea conducere PSD a Primăriei Suceava se va preocupa de montarea de sisteme de supraveghere video în mai multe zone ale municipiului, iar sistemele existente vor fi făcute funcţionale. „Cele mai multe camere de luat vederi stradale nu funcţionează. Această stare de fapt face ca în oraş să se circule adesea cu viteză excesivă şi periculoasă. De asemenea această situaţie favorizează infractorii de orice fel, care, ştiindu-se nesupravegheaţi, pot comite fapte antisociale nestingheriţi”, a declarat candidatul PSD pentru Primăria Suceava. Tiberius Brădăţan a mai precizat că în calitate de primar va lua măsuri pentru ca Poliţia Locală să-şi intensifice activităţile de patrulare în cartiere şi în jurul şcolilor.

În acelaşi timp, Tiberius Brădăţan a precizat că o problemă care trebuie rezolvată este şi cea a îngropării cablurilor de televiziune, telefonie, electricitate etc., care se află „într-un mănunchi extrem de periculos” între stâlpii de iluminat stradal. Tiberius Brădăţan a arătat că aceste cabluri au o masă de metal şi cauciuc greu de suportat de fiecare stâlp în parte, motiv pentru care acestea trebuie îngropate, pentru a nu pune în pericol siguranţa cetăţenilor. „Consider că toate aceste cabluri ar putea fi introduse în casete subterane, aşa cum, de altfel, legea o cere încă din anul 1996”, a încheiat Brădăţan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberius Brădăţan: "Toate cablurile dintre stâlpi care pun în pericol siguranţa populaţiei vor trebui îngropate".
 Vizualizări articol: 2139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Tiberius Brădăţan: "Toate cablurile dintre stâlpi care pun în pericol siguranţa populaţiei vor trebui îngropate"4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dl. viitor Primar, mult succes! trimis de
(23 mai 2016, 15:36:36
Avem nevoie de oameni competenti care sa se implice in amenajarea moderna a orasului distrus!
De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Cum ar fi spre exemplu:
- o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.
- toate trotuarele sa fie modernizate si sa fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori.
- Schimbati gustul apei cu clor in Sv.!
Tratati apa potabila cu hipoclorit de sodiu in loc de clor. Hipocloritul de sodiu este mai eficient în combaterea microflorei patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită.
Tratarea reprezintă un procentaj nesemnificativ în calculul de tarif fata de clor. Studiile au arătat că de la folosirea clorului pentru dezinfectarea apei, în SUA au apărut o mulţime de boli de inimă, senilitate şi mai multe cazuri de cancer. Iată la ce pericole ne expunem când spălăm vase sau când facem duş. Clorinarea este procesul de adăugare al clorului în apă, pentru a ucide posibilele bacterii şi microbi. De aceea, acesta se foloseşte pentru tratarea apelor uzate şi mai ales în piscine, ca dezinfectant. Deşi pare o substanţă inofensivă, clorul poate face ravagii, mai ales dacă expunerea este îndelungată. Poate produce deteriorarea iremediabilă a pielii sau a ochilor dacă te expui vreme îndelungată la clor. Studiile au arătat că la două decenii de la folosirea clorului pentru dezinfectarea apei, în SUA au apărut o mulţime de boli de inimă, senilitate şi mai multe cazuri de cancer. Clorul este un iritant puternic, atât pentru stomac şi colon, dacă este ingerat, dar şi pentru plămâni dacă este inhalat.
2.   Dl. viitor Primar, mult succes! trimis de
(23 mai 2016, 15:41:01
Pielea are şi ea de suferit în urma contactului cu clor, mai ales dacă se foloseşte foarte des apă cu clor.
- cablurile RDS sa fie coborite de pe stilpi, ca arata groaznic.
-Sa nu se mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului si peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc
-Multe parcuri si miniparcuri cu ...si de sadit flori, iarba si cosuri de gunoi, banci , arbusti ornamentali, etc.
- De realizat prin mass-media locala emisiuni educative cu continut special, centrate pe trezirea si educarea spiritului civic al sucevenilor, care trebuie sa invete sa se comporte si sa pastreze curatenia orasului nostru,etc

-Cartierele orasului trebuie personalizat cu gust estetic si patriotism local.
-Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

- Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism
- Sa ne gindim bine cum vom alege…. speram sa scapam de conducatorii diletanti, puturosi, corupti si hoti!

3.   ... trimis de
(23 mai 2016, 22:13:24
interesant de aflat, in cazul de va fi ales primar, cum va demola casele construite fara avize, sau ce va face cu vilele construite haotic la unmetru de blocuri ?
Ca sa fiu mai clar, pe strada Marasesti in spate la Premier a aparut o vila dupa blocul turn construita la doi metri distanta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei