Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2016 - Anul XXI, nr. 119 (6232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Adrian Păunescu e tot ce în literatura română ar trebui să fie altfel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fraţi moldoveni, grozav m-am mai certat cu un ins, duminică, la un grătar cu mici şi cârnăciori stinşi cu bere. Omul, cherchelindu-se, s-a apucat să recite ceva din Păunescu – versurile alea cu „iubita mea să ne-aruncăm în valuri” – clamând că Păunescu e cel mai tare scriitor român.

Eu l-am luat cu bunişorul la început, obiectând că e o diferenţă între a fi versificator şi poet, dar ăla m-a acoperit, recitând „cine are părinţi, pe pământ nu în gând, mai aude şi-n somn” nu ştiu ce.

L-am lăsat în ale lui, până când omul a plusat, zicând că Păunescu a fost un tip corect, moral şi mai vertical ca Turnul Eiffel. Atunci, mi-am activat mica mea cultură politică. Şi am amintit doar episodul de la 8 martie 1994, când Adrian Păunescu a afirmat în plenul Senatului României că liderul ţărănist Coposu a fost informator al Securităţii. La două zile după aceasta, ziarul „Vremea”, păstorit tot de burduhănosul bard, dubla acuzaţia, publicând aşa-zisa dezvăluire „Turnătoriile lui Corneliu Coposu”.

Acţiunea poetului care-l pupase cu precizie de ţintaş în fund pe Ceauşescu a creat valuri de indignare. Sub prestare de jurământ, Virgil Măgureanu, directorul de atunci al SRI, a dezminţit afirmaţiile lui Adrian Păunescu: „Toate referirile la activitatea de informator a domnului Coposu sunt gratuite.” În aceeaşi zi, Partidul Democrat a luat şi el poziţie: „atacurile la adresa lui Corneliu Coposu jignesc un martir al poporului român.”

 Atât de tare l-au durut pe Păunescu aceste luări de poziţie, încât cel mult şi-a eliberat gazele din intestinele sale puturoase, făcând astfel să se cutremure munţii noştri semeţi şi speriind păsările care se odihneau pe ramurile stejarilor din pădurile seculare. A reacţionat ca orice nesimţit. Adică n-a reacţionat.

Înainte de a pleca scârbit de la acel grătar poetic, i-am zis cherchelitului ceva ce vă spun şi dumneavoastră:

-Păunescu este tot ce în literatura română ar trebui să fie altfel. Atât.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Păunescu e tot ce în literatura română ar trebui să fie altfel.
 Vizualizări articol: 1942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 11 voturi
Adrian Păunescu e tot ce în literatura română ar trebui să fie altfel3.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei