Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2016 - Anul XXI, nr. 119 (6232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Eveniment

„Totul pentru gust”, la Real Suceava, o poveste despre vinuri şi mâncare rafinată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Real Suceava a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, un nou eveniment din seria „Totul pentru gust”, în cadrul căruia aproape 50 de persoane au avut posibilitatea să guste o serie de vinuri rafinate, alături de preparate special pregătite de chef Liviu Chiorpec. De această dată, sucevenii au avut ocazia să participe la o degustare de vinuri Rose prezentate de furnizorul Chef Market Pascal Maugourd, un francez pasionat de vinuri, care a oferit vinurile la degustare, alături de consultantul gourmet Ladislau Kristof, care a vorbit despre relaţia dintre vin şi mâncare. Alături de partenerii Real Suceava de la Chef Market au fost invitați la eveniment şi cavaleri ai Ordinului European al Cavalerilor Vinului.

 

Culori, arome, gusturi

Pe parcursul câtorva ore, participanţii la eveniment au avut posibilitatea să înveţe de la specialişti cum să asocieze vinuri deosebite cu reţete culinare de excepţie, toate preparatele fiind gătite live, sub ochii curioşi ai publicului. A fost reţeta perfectă: degustări de vinuri Rose într-un context culinar rafinat. Fiecare vin a fost descris în detaliu de Pascal Maugourd, în timp ce invitaţii au putut să-şi îmbete papilele gustative cu buchetul de arome pe care l-au descoperit în licoare. În timp ce se ridicau paharele, se descopereau culori, arome, gusturi, se schimbau păreri, iar chef Liviu Chiorpec, împreună cu câteva ajutoare, le oferea invitaţilor un spectacol culinar, preparate delicioase care au fost alese să se potrivească perfect cu vinurile Rose (somon posat cu lime şi sos de coriandru; curry galben cu creveţi, confit de raţă cu cartofi franţuzeşti, cremă de zahăr ars). În această atmosferă, cei aproape 50 de invitaţi, unii dintre ei cunoscători ai vinurilor, au descoperit diferenţe de gust din fiecare vin Rose, în funcţie de asocierea făcută cu mâncarea propusă de chef Liviu Chiorpec.

 

„Am schimbat un pic optica de consum a vinului”

Real Wine Boutique a reuşit, în parteneriat cu Chef Market, să organizeze un eveniment special, cu ştaif, despre care directoarea magazinului Real Suceava, Aurora Bârzu, ne-a spus că astfel de evenimente de degustări de vinuri se întâmplă la Real Suceava de peste un an. „Avem o selecţie de vinuri deosebite, de vinuri mari, cărora, cum îmi place mie să spun, ne adresăm cu dumneavoastră, pentru că sunt de înaltă calitate, vinuri pe care în Moldova s-ar putea să nu le găsiţi nicăieri în afară de Real Suceava. Cu trudă, cu munca unei întregi echipe în spate, cu consulţanţi gourmet, cu consultanţi în vinuri, specializaţi să facă o selecţie de vinuri, am reuşit să organizăm aceste evenimente”, ne-a spus Aurora Bârzu. Ea a explicat că aceste evenimente au rolul de a educa sau de a-i iniţia pe cei care vor să înveţe câte ceva despre vinuri în a consuma vinul în compania unui aliment de calitate, de bun gust şi care să se îmbine perfect cu un anume vin, pentru a obţine gustul desăvârşit. De când organizează astfel de acţiuni „Totul pentru gust”, a mai precizat Aurora Bârzu, „am schimbat un pic optica de consum a vinului, nu neapărat ca băutură, ci ca liant al întâlnirii oamenilor, ca premergător al bucuriei, ca medicament, de ce nu. Aşa cum spunea părintele Louis Pasteur, <vinul este cea mai pură licoare>, pentru că înainte de apă, oamenii, pe pământ, în căutarea lor, au descoperit viţa de vie şi au stors din struguri substanţa care să le aline setea, iar aceeaera nimic altceva decât sucul de strugure. Şi, până la urmă, e baza de vin. Şi tot părintele Louis Pasteurspunea că într-o sticlă de vin există atâta filozofie cât nu există în nici una din cărţi. Vinul nu este neapărat o băutură pe care o cumpărăm şi o consumăm. Este o bucurie, o poveste, fiecare vin are povestea lui, iar noi am adunat în jurul nostru un segment de oameni care iubesc această poveste, care ştiu să povestească şi să spună poveştile propriilor vinuri, oameni care învaţă să bea vin din ce în ce mai diversificat, ca să poată deosebi calitatea”.

 

Vinul, un liant

Printre invitaţii evenimentului de sâmbătă, 21 mai, de la Real Suceava, s-au aflat şi „cavaleri ai vinului”. Dragoş Danubianu, consilierul de imagine al Consulatului României al Cavalerilor Vinului, a spus că organizaţia pe care o reprezintă este Ordinul European al Cavalerilor Vinului, care are reprezentanţă în cam toate ţările Europei. „În România, acest Ordin se numeşte Consulat. La Suceava există un Scaun Cavaleresc, format din 24 de cavaleri ai vinului, oameni care înţeleg că vinul este un factor care uneşte naţiunile, uneşte oamenii. În special un vin de calitate este un liant, şi nu în ultimă instanţă este una din valorile europene”, a mai spus Danubianu. Evenimentul „Totul pentru gust” s-a dovedit a fi o provocare pentru invitaţi, o ispită, un eveniment care îndeamnă pe oricine să repete experienţa, fără teama de a da greş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Totul pentru gust”, la Real Suceava, o poveste despre vinuri şi mâncare rafinată.
 Vizualizări articol: 2861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
„Totul pentru gust”, la Real Suceava, o poveste despre vinuri şi mâncare rafinată3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei