Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2016 - Anul XXI, nr. 119 (6232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ziua Cupelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abia ce spuneam săptămâna trecută că nimic nu-i nou pe “fronturile” din Franţa, Germania ş Italia, cu ale lor multi-campioane. Ei bine, toate aceste ţări au avut programate în aceeaşi zi finalele de Cupă, iar protagoniste au fost – cine altele?! – aceleaşi PSG, Bayern şi Juve. Iluzia a ţinut peste tot până la pauză, scorurile de egalitate oferind oarece suspans în tustrele meciurile. Prima care a rupt vraja a fost PSG, care s-a impus cu 4-2 în faţa lui Marseille, cu Ibra înscriind de două ori la ultima sa apariţie în tricoul parizienilor. În Italia, AC Milan a rezistat la 0-0 până în a doua repriză a prelungirilor, când Morata a reluat din cădere, acoperind perfect o minge centrată de pe dreapta. Dacă Marseille şi Milan se constituiau în adversari scăpătaţi ai campioanelor din ţările respective, în Germania a fost Borussia Dortmund cea care i-a oferit replica lui Bayern. Încărcătură mare pentru Guardiola, şi el la ultimul meci pe banca bavarezilor. A mers tot pe formula pierzătoare din Liga Campionilor, cu Ribery pe stânga şi Costa pe partea opusă. În paranteză fie spus, francezul a declarat că nu mai are motivaţie de a juca pentru naţională, dar de fapt el conştientizează că nu mai e la fel de influent, evitând astfel să facă tuşa în faţa unor Griezmann sau Martial. De data asta Pep n-a mai pierdut, dar echipa sa a fost împinsă la limita limitelor, adică la loviturile de departajare, unde s-a descurcat mai bine.

Dar, de departe, cea mai interesantă finală de Cupă a fost cea din Anglia. Aici, Manchester United şi van Gaal încercau să-şi salveze sezonul cu Crystal Palace, care încerca să-şi salveze… istoria! Căci echipa din cartierul londonez nu câştigase niciun trofeu major de la înfiinţarea sa în 1905. N-o avea, ca alţii, tradiţie de secol XIX, dar asta nu m-a împiedicat s-o susţin din empatie cu suporterii săi nebucuraţi vreodată cu ceva ridicat deasupra capului. Tot egal la pauză, apoi Palace ne aprinde cu un gol, stins brutal de rapid de un şut dublu deviat de unul şi acelaşi nefericit fundaş! În prelungiri, cartonaşul roşu primit de United a fost unul otrăvit, căci tot ei, bogătaşii, au băgat-o în aţe şi aşa s-a scris şi a rămas istoria celor de la Palace.

Şi Lucescu şi-a încheiat epoca la Şahtar cu o Cupă, iar eu încă aştept de la cel care e “prea bătrân ca să se retragă” confirmarea unei alte destinaţii decât Rusia, din cauza căreia echipa sa a fost pribeagă în ultimii doi ani…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Cupelor.
 Vizualizări articol: 1675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Cupelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei