Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2016 - Anul XXI, nr. 116 (6229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Primarul din Moldoviţa, Traian Iliesi, şi-a prezentat bilanţul şi a acuzat PSD că nu a ajutat această comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Moldoviţa, Traian Iliesi, şi-a prezentat bilanţul activităţii în această funcţie, în cadrul unei întâlniri cu locuitorii acestei comune, acuzând în acelaşi timp faptul că nu a beneficiat de nici un sprijin din partea guvernării naţionale şi judeţene a PSD, dar şi că la nivel local, social-democraţii i-au făcut numeroase probleme. Traian Iliesi şi liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, s-au întâlnit recent cu locuitorii acestei comune, la discuţii fiind prezenţi şi primarii din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Moldoviţei şi Sadova, precum şi fostul vicepreşedinte al CJ Suceava Daniel Cadariu.

În discursul său, Traian Iliesi a ţinut să precizeze că de când a preluat funcţia de primar au fost realizate investiţii importante în infrastructură, fiind refăcute mai multe poduri în comună, precum şi lucrări de reabilitare şi modernizare a drumurilor şi uliţelor.

„Tot ceea ce am făcut a fost din banii noştri, pentru că cei de acum nu ne-au dat bani. Aici, în Moldoviţa, au fost foarte multe realizări, sunt şi nerealizări, pentru că niciodată nu le poţi termina pe toate, dar important este că nu ne-am lăsat aşa cum au vrut alţii să ne ţină, cu capul sub bocanc”, a spus Iliesi. El a ţinut să precizeze că lucrările la un drum în zona Runc vor fi efectuate vara aceasta, având în vedere că până acum, timp de cinci ani, s-a judecat în cazul acestei investiţii după ce „un om, cu sprijinul PSD”, i-a făcut mai multe plângeri penale.

„De asemenea, în fiecare an am balastat uliţele din comună. Acum băieţii de la PSD spun că le fac în campanie electorală. Eu am făcut asta în fiecare an, şi nu doar acum”, a ţinut să precizeze Traian Iliesi. El a amintit faptul că după ce a preluat mandatul de primar, Moldoviţa a fost puternic afectată de inundaţiile din 2008 şi 2010, însă cu sprijinul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur s-a reuşit refacerea tuturor zonelor afectate.

 

Iliesi: "Candidaţii PSD pentru Consiliul Local de pe primele locuri au dosare penale"

Traian Iliesi a mai spus că de când este primar, toate drumurile şi uliţele din comună sunt iluminate, printre investiţii numărându-se şi construcţia a şase kilometri de apărări de maluri, dar şi lucrările de modernizare a unităţilor şcolare. El a mai adăugat că primăria a început recent construcţia din fonduri proprii a unui dispensar medical nou, precizând că a luat această decizie după ce nu a primit aprobarea proiectului de la fosta guvernare PSD. Traian Iliesi a arătat că prioritatea pentru următorul său mandat va fi construcţia reţelei de apă şi canalizare în comuna Moldoviţa, proiectul pentru aceste investiţii fiind deja în lucru. Iliesi a declarat că primăria a organizat numeroase manifestări pentru promovarea comunei, subliniind faptul că Moldoviţa este vizitată anual de circa 20.000 de turişti, „şi toţi vorbesc frumos de localitatea noastră”.

Pe de altă parte, Traian Iliesi i-a criticat dur pe social-democraţii din această comună, precizând că în timp ce aceştia îl acuză că are dosare penale, cei care se află pe primele locuri pe lista PSD pentru Consiliul Local sunt cei cu dosare penale. „Candidaţii PSD pentru Consiliul Local de pe primele locuri au dosare penale”, a spus Iliesi, care a mai adăugat că tot social-democraţii se fac vinovaţi de faptul că locuitorii din Moldoviţa trebuie să plătească sume mari de bani pentru proiectul „Utilităţi şi mediu”, de care comuna nu beneficiază. El i-a îndemnat pe locuitorii acestei comune să nu se lase păcăliţi de cei de la PSD. „Este foarte urât ca în ultimii patru ani, în care nu au fost inundaţii, un preşedinte al Consiliului Judeţean să nu fi făcut nimic şi acum să vină poate îi mai păcăleşte o dată pe oameni”, a declarat primarul din Moldoviţa.

 

Flutur: Muntele a fost uitat ani de zile de PSD

În discursul său în faţa locuitorilor din Moldoviţa, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să le mulţumească acestora pentru votul primit din partea lor la celelalte alegeri. Flutur a spus că locuitorilor din Moldoviţa le este uşor să compare ce s-a întâmplat când el a condus CJ Suceava, şi când au fost refăcute zonele afectate de inundaţii, şi ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani.

„Simt că în judeţ este un val puternic, favorabil nouă. Trebuie să fiţi uniţi, iar aici puteţi să faceţi un scor de peste 80%. Aştept o reactivare a zonei de munte, pentru că trebuie să vă aduceţi aminte că în vremea noastră subvenţiile de munte au crescut. Sprijinul nostru pentru această zonă a fost unul foarte mare, în timp ce PSD a uitat ani de zile zona de munte”, a declarat Gheorghe Flutur. El i-a îndemnat pe locuitorii comunei să judece candidaţii după fapte şi să voteze PNL la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Flutur a spus că prioritatea sa ca preşedinte al Consiliului Judeţean va fi de a aduce în judeţul Suceava proiecte mari, pentru a crea noi locuri de muncă. „Aici este vorba şi despre copiii dumneavoastră, care trebuie să aibă locuri de muncă. Judecaţi după fapte. Şi dacă veţi judeca corect nu aveţi cum să nu votaţi cu Traian Iliesi pentru funcţia de primar şi cu echipa lui, şi cu PNL pentru Consiliul Judeţean”, a încheiat Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Moldoviţa, Traian Iliesi, şi-a prezentat bilanţul şi a acuzat PSD că nu a ajutat această comună.
 Vizualizări articol: 5122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primarul din Moldoviţa, Traian Iliesi, şi-a prezentat bilanţul şi a acuzat PSD că nu a ajutat această comună3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei