Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2016 - Anul XXI, nr. 55 (6168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Femeile din PNL Suceava au dezbătut proiectul pentru respectarea pe listele electorale a cotelor de gen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeile din PNL Suceava au participat, sâmbătă, la o dezbatere pe marginea proiectului de lege care prevede respectarea pe listele electorale a cotelor de gen de cel puţin 30% femei şi bărbaţi. Acţiunea a fost organizată la iniţiativa preşedintelui Organizaţiei municipale a Femeilor PNL Suceava, Liviana Enea, printre invitaţi numărându-se primarul Ion Lungu, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a femeilor liberale, Cătălina Culipei, şi dr. Anne-Marie Rusu.
Discuţiile au avut ca subiect pachetul de legi, semnat de 161 de parlamentari, care propune garantarea şansei reale de a candida la alegerile locale şi parlamentare prin stabilirea cotelor de gen de cel puţin 30% femei şi bărbaţi, iniţiat de copreşedinta PNL, Alina Gorghiu, şi care se află în dezbatere la nivelul întregii societăţi.
În cadrul discuţiilor, deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a prezentat situaţia ultimului Clasament al Raportului Global al Echilibrului şi Genului care indică faptul că România a retrogradat cinci poziţii faţă de 2014, iar scăderea de-a dreptul catastrofală se află la implicarea femeilor în politică. „La polul opus, a crescut semnificativ participarea femeilor românce la activitatea economică. Reprezentarea în educaţie şi sănătate înregistrează şi ea scăderi uşoare. Este nevoie de implicarea femeilor în politică din punctul de vedere al normalităţii unei societăţi în care procentul femeilor este de peste 51%, iar pregătirea cu studii superioare a femeilor o depăşeşte pe cea a bărbaţilor”, a spus Ardeleanu. La final, Sanda-Maria Ardeleanu le-a oferit participanţilor mărţişoare sub formă de cărţi semnate sau editate de ea sau de autori suceveni.

 

Ion Lungu le-a oferit lalele galbene femeilor din PNL Suceava

Prezent la întâlnirea de sâmbătă, primarul Ion Lungu le-a oferit doamnelor liberale lalele galbene şi le-a încurajat să participe la viaţa politică şi să îşi asume responsabilităţi care presupun performanţă. Ion Lungu a dat ca exemplu situaţia din Primăria Suceava, unde peste 60% dintre funcţionari sunt femei. Lungu a dat asigurări că în calitate de candidat la Primăria Suceava va avea grijă ca proporţia de minimum 30% pentru femei să se regăsească în propunerile pentru Consiliul Local.
De asemenea, liderul femeilor liberale din judeţul Suceava, Cătălina Culipei, a făcut un apel la unitate, ea prezentând cariera sa de femeie în politică. Cătălina Culipei le-a asigurat pe femeile liberale că vor avea tot sprijinul ei în promovarea lor în politică.
Recent intrată în rândurile femeilor liberale, dr. Anne-Marie Rusu a spus că îşi doreşte să militeze şi să fie alături de cauza liberală. Nu în ultimul rând, Liviana Enea a ţinut să le mulţumească tuturor femeilor liberale pentru munca lor, pentru responsabilitate şi dăruire. Trebuie spus că la Gala femeilor de succes care a avut loc în data de 4 martie a.c., la secţiunile Politică şi Tânăra generaţie, Liviana Enea şi Diana Bucătar, ambele din PNL Suceava, au avut cel mai mare număr de voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile din PNL Suceava au dezbătut proiectul pentru respectarea pe listele electorale a cotelor de gen.
 Vizualizări articol: 3139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Femeile din PNL Suceava au dezbătut proiectul pentru respectarea pe listele electorale a cotelor de gen1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti) Chiar dacă se găsesc în orice cofetărie pe 8 şi 9 martie în fiecare an, este destul de uşor să facem mucenicii din aluat dospit opărit acasă, dacă dispunem de timp. Sunt delicioşi, iar mireasma care se degajă din cuptor nu se compară cu... Citeşte