Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2016 - Anul XXI, nr. 55 (6168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebare publică

Dorel Constantin Dumitraş: „Domnule primar din Moara, ce aţi făcut cu 10 milioane de euro?”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dorel Constantin Dumitraş, candidat de primar în Moara, este de părere că banii care au ajuns la bugetul comunei în ultimii opt ani puteau fi gestionaţi mult mai eficient în beneficiul populaţiei. Potrivit calculelor realizate de acesta, bugetul de care a beneficiat Primăria Moara este unul consistent, dar realizările nu au fost pe măsura banilor din vistierie, motiv pentru care i-a adresat o întrebare publică actualului primar.

„Domnule primar al comunei Moara, ce aţi făcut cu cei 10 milioane de euro pe care i-aţi avut pe mână în ultimii opt ani? Asta în condiţiile în care în fiecare an impozitele şi taxele locale s-au indexat cu 10%, fiind o povară pentru locuitorii din Moara, în comparaţie, spre exemplu, cu ceea ce se petrece la Ipoteşti, unde tarifele au rămas constante”, este nedumerirea lui Dorel Constantin Dumitraş.

Candidatul de primar în Moara are şi soluţii viabile pentru transformarea comunei în una de succes, cu o listă clară de priorităţi în investiţii.

Potrivit lui Dumitraş infrastructura va avea parte de o atenţie specială, şi asta pentru că mai toţi oamenii din comună cu care a discutat i-au semnalat această problemă.

„Din cei 50 de km de drumuri comunale, majoritatea arată ca acum 100 de ani, cu noroaie până în gât, drumuri pe care este o adevărată aventură să le parcurgi, mai ales după orice ploaie, cât de mică ar fi ea. Aceste drumuri vor fi reabilitate şi nu în patru ani, ci într-un timp mult mai scurt”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş.

 

Lista priorităţilor pentru modernizarea comunei Moara

Dumitraş a mai enumerat şi alte priorităţi pe care le are în vedere în ceea ce priveşte investiţiile în Moara, una dintre acestea fiind introducerea reţelei de gaz metan, precum şi extinderea reţelei de apă, un proiect demarat în 1997, când s-au realizat circa 8 km de reţea, iar ulterior s-a extins pe porţiuni mici, total insuficient pentru nevoile actuale ale populaţiei.

„Grădiniţa şi celelalte unităţi de învăţământ din Moara care nu au mai beneficiat de investiţii majore în ultimii cinci ani în vederea modernizărilor sunt alte priorităţi care nu vor fi neglijate. Actul educaţional şi cei aproape 550 de copii care învaţă pe raza comunei Moara trebuie să beneficieze de condiţii cât mai civilizate, iar unul dintre obiectivele mele va fi exact pe această linie”, a menţionat Dorel Constantin Dumitraş.

Candidatul de primar în comuna Moara a mai adăugat că şi investiţiile pe linie de salubrizare trebuie să devină o prioritate, iar în acest sens trebuie achiziţionată o maşină performantă astfel încât timpul de colectare a gunoiului menajer să scadă de la două săptămâni la cel mult o săptămână.

Dorel Constantin Dumitraş este de părere că administraţia din Moara mai trebuie să achiziţioneze utilaje de deszăpezire şi un buldo-excavator care să deservească comuna pentru a nu mai sta la mâna unor persoane private în caz de necesitate.

„Imediată trebuie să fie şi intervenţia la reţeaua de iluminat a comunei, una învechită, cu lămpi de 30-40 de ani, care au eficienţă redusă şi costuri ridicate. Multe dintre proiectele cu care Moara se poate dezvolta pot şi vor veni din fonduri atrase de la bugetul Uniunii Europene. Moara are puterea de a asigura confinanţarea pentru obţinerea de fonduri europene, axă care dacă nu ar fi fost neglijată în ultimii opt ani astăzi am fi fost în cu totul alt punct al dezvoltării”, a încheiat Dorel Constantin Dumitraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorel Constantin Dumitraş: „Domnule primar din Moara, ce aţi făcut cu 10 milioane de euro?”.
 Vizualizări articol: 7303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 39 voturi
Dorel Constantin Dumitraş: „Domnule primar din Moara, ce aţi făcut cu 10 milioane de euro?”4.8539

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 7 mar 2016, 11:35:49
Domnule primar al comunei Moara, ce aţi făcut cu cei 10 milioane de euro pe care i-aţi avut pe mână în ultimii opt ani?
asteptam un raspuns de la tov.primar, documentat...desigur. intrebarea ar putea fi completata si asa: CUM ATI AJUNS TOV.PRIMAR SA PROFITATI DE PESTE 800 HECTARE DE TEREN AGRICOL din rezerva PUBLICA A COMUNEI MOARA?
Teren AGRICOL de pe urma caruia obtineti si profit dar si subventii de la statul roman.
de retinut ca moara are o suprafata TOTALA de 4186 Hectare.
la un calcul grosier 800 DE HECTARE teren agricol valoreaza peste 2 milioane de euro. daca se demonstreaza ca vi le-ati trecut ILEGAL IN PROPRIETATE, inseamna ca ati incasat probabil in mod NECUVENIT peste 500 de mii de euro subventie in 8 ani, nu?
cat din cele aproximativ 1500 de hectare cultivate anul trecut sunt in arenda, cate sunt cumparate pe bune si cate au fost traficate in mod josnic si lacom?
NU ERA DEMN SI CIVILIZAT SA LASATI AVEREA AGRICOLA A COMUNEI SA APARTINA IN CONTINUARE COMUNEI, IAR DVS.TOV.PRIMAR SA PLATITI O TAXA MODICA LA BUGETUL COMUNEI MOARA

2.   Nici corupt si nici incompatibil trimis de
( 7 mar 2016, 12:52:41
Domnule primar al comunei Moara, ce aţi făcut cu cei 10 milioane de euro pe care i-aţi avut pe mână în ultimii opt ani?
aceasta intrebare publica necesita un raspuns la fel de public.
nu de alta, dar ca sa se risipeasca suspiciunea ca am fost luati de pasari exotice in ultimii 8 ani. si daca s-au adunat atatia bani in ultimii 8 ani, cum s-au cheltuit?
ca doar nu s-au evaporat? curtea de conturi am vazut ce zice, dar ANAF-ul de la suceava de ce tace atat de adanc?
si completez intrebarea cu urmatoarea intrebare: este adevarat ca v-ati trecut peste 800 de hectare din terenurile agricole ale comunei moara in propriul buzunar?
este adevarat ca anul trecut ati cultivat peste 1500 de hectare teren agricol? cate din aceste hectare sunt cumparate pe bune, cate au fost arendate... si ce suprafata a fost TRAFICATA in spatele usilor inchise si cu sprijinul CUI, tovarase primar?
pt.ca daca nu oferiti un raspuns acestor intrebari, AM PUTEA CREDE ca la valoarea de piata, cele aproximativ 800 de hectare care valoreaza peste 2 milioane de euro le-ati fi furat din rezerva agricola a comunei moara. si am mai putea crede ca pt. cele aproximativ 800 hectare ati fi incasat subventii de la statul roman PESTE 500 de mii de euro in ultimii 8 ani. subventii incasate putin cam ... nu stiu cum sa zic, lamuriti-ne dvs., tov. primar de comuna moara, cu suprafata totala de 4186 hectare.
interesant cum contabilitatile firmelor dvs.sunt atat de bine coafate... si cum NICI controlul fiscal de la suceava nu simte nici un miros de coruptie. poate ca nu sunteti nici corupt si nici incompatibil.
cat mai dureaza pana ajungeti sa va treceti toata comuna pe persoana fizica?
A CUI BINECUVANTARE ATI AVUT IN ULTIMII 8 ANI, incat ati guvernat atat de bine aceasta comuna si cum de ati reusit sa fiti un manager atat de iscusit, tov.primar? buni sfatuitori v-ati ales...sau mai bine zis ati reusit sa-i UNGETI impecabil.
curat, murdar... tovarase prim_AR !
3.   Nimic nou trimis de
( 7 mar 2016, 13:46:43

Daca un program de viitor primar a unei comune incepe cum sa cheltuim si nu cum sa dezvoltam, mie imi este clar de nu s-a facur nimic in ultimii ani in comuna Moara. Acest "Dorel" care se vede "primar de moara" sa ne spuna ce-a facut cat a fost viceprimar si cum si-a impartit, cu primarul, bugetul comunei pentru interesle pesonale si apoi sa vorbeasca despre cum isi va lua partea din bugetul comunei.
4.   COMUNA PRIMITIVA SI TRIBURILE POLITICE trimis de
( 7 mar 2016, 19:29:59
stiti ce-ar fi interesant?
ca si consilierii locali din cele doua mandate ale tov. primar sa ne raspunda la intrebarea : Domnule primar al comunei Moara, ce aţi făcut cu cei 10 milioane de euro pe care i-aţi avut pe mână în ultimii opt ani?
consilierii locali unde au fost in toti acesti 8 ani ? si ceilalti angajati ai primariei moara(contabil, urbanism, inginer agricol, etc.) UNDE AU FOST?
eu l-as intreba pe tov. primar daca stie cumva, cum lucreaza cei de la control fiscal?
LUCREAZA SI SAMBATA?
POATE DOAR PRIN REPREZENTANTI... poate doar la vreme de mare stramtorare ?
habar n-am. poate ne precizeaza cineva?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti) Chiar dacă se găsesc în orice cofetărie pe 8 şi 9 martie în fiecare an, este destul de uşor să facem mucenicii din aluat dospit opărit acasă, dacă dispunem de timp. Sunt delicioşi, iar mireasma care se degajă din cuptor nu se compară cu... Citeşte