Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2015 - Anul XX, nr. 169 (5981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

Deputatul Ioan Balan face apel la bun-simţ pentru valorizarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Punerea în valoare a puţinelor monumente care există în municipiul Suceava ar trebui să fie un obiectiv permanent al administraţiei locale şi judeţene, consideră deputatul PNL de Suceava Ioan Balan. Balan a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că acesta a fost aşa-numitul ”proiect ştefanian” al senatorului PNL Gheorghe Flutur, un ”proiect de suflet” pe care l-a iniţiat în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Deputatul Balan a afirmat că susţine continuarea acestui proiect, început cu restaurarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, care va continua cu monumentul Curtea Domnească şi cu reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare, de pe platoul Cetăţii, şi cu reamplasarea statuii lui Petru Muşat în centrul municipiului Suceava. Parlamentarul sucevean a apreciat implicarea primarului de Suceava, Ion Lungu, în derularea acestor proiecte şi susţinerea arătată de consilierii locali şi judeţeni ai PNL. Ceea ce îl nemulţumeşte, însă, este tergiversarea readucerii statuii lui Petru Muşat în centrul oraşului, unde îi este locul, precum şi faptul că statuia lui Ștefan cel Mare nu este pusă în valoare, până la restaurare. ”Parcă ar trebui să aducem Statuia Libertăţii din America”, a spus Bălan, referindu-se la cei doi ani în care administraţia locală nu a reuşit relocarea statuii lui Petru Muşat. Cât despre statuia lui Ștefan, un simbol nu doar pentru suceveni, ci pentru toţi românii, inclusiv cei din Basarabia şi Bucovina de Nord, deputatul liberal consideră că ”igienizarea zonei de odihnă, iluminatul şi toaletarea pomilor astfel încât statuia să fie vizibilă din centrul oraşului nu ţine de decizia politică, ci de bun-simţ”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan face apel la bun-simţ pentru valorizarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan face apel la bun-simţ pentru valorizarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei