Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2015 - Anul XX, nr. 169 (5981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Posibile sancţiuni

Alexandru Băişanu, atenţionat şi avertizat în cadrul PNL Suceava să înceteze colaborarea cu PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Alexandru Băişanu, a fost atenţionat şi avertizat în mod direct de unii dintre colegii săi din conducerea liberalilor suceveni să înceteze colaborarea pe faţă pe care o are cu PSD. Totul a pornit de la scandalul din şedinţa de ieri a Consiliului Local, în care Alexandru Băişanu a încercat să introducă pe ordinea suplimentară de zi proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”. Singurii susţinători pentru discutarea acestui proiect au fost consilierii locali ai PSD, reprezentanţii liberalilor susţinând că nu s-au respectat procedurile legale de punere în discuţie a unui proiect de hotărâre.

Tot ieri a avut loc şi şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL Suceava, surse din rândul celor care au participat declarând că peste zece membri ai acestui for de conducere i-au reproşat lui Alexandru Băişanu că este mai mult decât vizibilă colaborarea pe care o are cu PSD. Aceleaşi surse afirmă că lui Băişanu i s-a atras atenţia faţă de modul în care a înţeles să se comporte în şedinţa Consiliului Local, alături de reprezentanţii PSD şi, implicit, de liderul organizaţiei municipale a social-democraţilor, Ovidiu Donţu, şi nu alături de colegii săi din PNL. Lui Alexandru Băişanu i s-a spus că a colaborat pe faţă cu PSD şi i s-a pus în vedere ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciodată. Aceleaşi surse au mai precizat că cei nemulţumiţi de comportamentul lui Alexandru Băişanu au cerut şi sancţiuni politice împotriva acestuia. În urma tuturor acestor discuţii, Alexandru Băişanu a părăsit nervos sala în care a avut loc şedinţa conducerii PNL Suceava.

 

Liberalii au hotărât să scoată proiectul „capitală culturală europeană” din zona politică

Pe de altă parte, în şedinţa de ieri a liberalilor suceveni s-a mai aprobat susţinerea proiectului „Bucovina – capitală culturală europeană”, în condiţiile în care sub această titulatură ar fi un proiect mult mai amplu. În discuţii s-a evidenţiat faptul că abordarea lui Alexandru Băişanu cu privire la proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”, pe care l-a promovat în ultimele săptămâni, este una strict politicianistă. Din acest motiv, în şedinţa de ieri s-a votat ca proiectul „capitală culturală europeană” să fie scos din zona politică. Liberalii suceveni s-au declarat susţinători ai proiectului şi dornici de a-l duce la îndeplinire, considerându-l benefic pentru judeţ, anunţând că vor începe demersurile pentru ca iniţiativa să fie susţinută de toate forţele politice din judeţ. Liberalii au votat ca de acest proiect să se ocupe deputatul PNL Sanda-Maria Ardeleanu, considerând că are expertiza necesară în domeniul culturii, ea fiind cea care s-a implicat în renaşterea teatrului în Suceava. De precizat că Ardeleanu a obţinut recent medalia Ordinul Pleiadei în grad de Ofiţer din partea Adunării Parlamentare a Francofoniei. Ardeleanu va fi ajutată de consilierul local PNL Daniel Prorociuc, cei doi urmând să coaguleze toate forţele politice pentru sprijinirea iniţiativei, dar şi să iniţieze un proiect de hotărâre în acest sens care să fie aprobat în Consiliul Local Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu, atenţionat şi avertizat în cadrul PNL Suceava să înceteze colaborarea cu PSD.
 Vizualizări articol: 2293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Alexandru Băişanu, atenţionat şi avertizat în cadrul PNL Suceava să înceteze colaborarea cu PSD1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei