Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2015 - Anul XX, nr. 169 (5981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Artă şi droguri

Artist plastic din Siret, reţinut pentru trafic cu ciuperci halucinogene, un drog nou pe piaţa din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din oraşul Siret, artist plastic, colaborator al unui designer din Bucureşti, a fost reţinut ieri după-amiază pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, fiind acuzat de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu.

Inculpatul se numeşte Silviu Alexandru Cebuc şi a fost încarcerat ieri după-amiază în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, anchetatorii urmând să decidă în cursul zilei de astăzi dacă vor cere arestarea tânărului sau vor lua o altă măsură preventivă faţă de acesta.

 

Ciuperci halucinogene, pentru prima oară la Suceava

Ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava îl monitorizau de mai multe vreme pe tânărul din Siret, existând informaţii că mai mulți dealeri de droguri din oraşul de frontieră se aprovizionează cu marfă de la acesta.

Plecând de la această informaţie, ofiţerii antidrog au început să adune date despre suspectul lor, aflând că acesta se deplasa des la Iaşi şi la Bucureşti, de unde să bănuieşte că îşi lua stupefiantele.

Surse judiciare ne-au mărturisit că Silviu Alexandru Cebuc a fost prins prima oară pe 18 februarie 2015, atunci când la solicitarea anchetatorilor, tânărul a fost luat de poliţişti din gara Burdujeni, după ce a coborât din trenul Bucureşti Nord - Suceava Nord.

A fost dus la postul de poliţie din gară, unde i s-a făcut un control corporal, ulterior fiind luate la verificat bagajele acestuia. 

Printre hainele tânărului, poliţiştii au găsit un plic autosigilant transparent în care se aflau fragmente vegetale uscate de culoare verzuie ce emanau un miros puternic înțepător și un plic autosigilant transparent în care se aflau fragmente vegetale uscate (ciuperci), de culoare gri cu partea superioară maro. Ulterior, după ce probele au fost trimise la laborator s-a stabilit că asupra tânărului s-au găsit 33,8 de grame de ciuperi halucinogene, precum şi 49,3 grame de canabis.

Despre ciupercile halucinogene, sursele noastre spun că ar fi pentru prima oară când ofiţerii BCCO Suceava descoperă acest drog pe raza judeţului.

 

Ce a declarat tânărul la audieri

În urmă cu două zile, anchetatorii au făcut şi o percheziţie la domiciliul lui Silviu Alexandru Cebuc din Siret, ocazie cu care au identificat un recipient din material plastic de culoare albă, închis ermetic cu capac, iar în interior - după analize de laborator - s-a stabilit că erau 0,1 grame de canabis.

În cursul zilei de ieri, Silviu Alexandru Cebuc a venit însoţit de avocatul său la sediul DIICOT Suceava, fiind chemat la audieri.

Câteva ore mai târziu, tânărul a fost scos de ofiţeri BCCO cu cătuşe la mâini, fiind reţinut pentru 24 de ore.

Tânărul nu are antecedente penale şi în faţa anchetatorilor a recunoscut acuzaţiile, cu precizarea că nu vindea drogurile găsite asupra sa şi la domiciliul din Siret, ci le deţinea pentru consum propriu.

 

Un tânăr talentat, în cătuşe 

Silviu Alexandru Cebuc a absolvit Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava şi, deşi nu a urmat o facultate de profil, este un tânăr foarte talentat.

Pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook, tânărul din Siret are postate mai multe fotografii cu operele sale, de la grafică, picturi pe pereţi sau lucrări pe asfalt cu nisip colorat.

Tânărul în vârstă de 26 de ani colaborează cu un designer de la Bucureşti, pictând pe mai multe articole de îmbrăcăminte destinate sexului feminin. De altfel, respectivul designer a anunţat tot pe Facebook o colecţie nouă realizată în parteneriat cu artistul din Siret.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua astăzi procurorii DIICOT, dacă îl vor lăsa în libertate pe Silviu Alexandru Cebuc sau vor cere arestarea preventivă a acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artist plastic din Siret, reţinut pentru trafic cu ciuperci halucinogene, un drog nou pe piaţa din Suceava.
 Vizualizări articol: 5587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Artist plastic din Siret, reţinut pentru trafic cu ciuperci halucinogene, un drog nou pe piaţa din Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei