Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2015 - Anul XX, nr. 169 (5981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Ioan Balan îi spune lui Nechifor să-i transmită premierului mesajul „Ponta, fii drăguţ, treci pe la Rădăuţi!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, a acuzat PSD că este singurul vinovat pentru blocajul în care se află Primăria Rădăuţi şi de faptul că sute de locuitori ai acestui municipiu nu pot să obţină în continuare autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism. Ioan Balan a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 30 de locuitori din Rădăuţi au venit în audienţă la el pentru a sesiza problemele cu care se confruntă şi în momentul de faţă municipiul în care trăiesc.

„Nu pot să spun că nu sunt preocupat de situaţia dramatică cu care se confruntă cel puţin câteva sute de rădăuţeni din cauză că activitatea primăriei este blocată. Iar această activitate este blocată în principal din cauza faptului că Organizaţia PSD din Rădăuţi, consilierii locali ai acestui partid, printr-un gest pe care nu-l putem cataloga decât ca iresponsabil, au boicotat şedinţele de Consiliul Local, ceea ce a dus la dizolvarea deliberativului, totul cu complicitatea prefectului PSD de la acea vreme”, a declarat Ioan Balan. El a subliniat faptul că rădăuţenii sunt nemulţumiţi că la primărie se încasează în continuare taxe şi impozite locale, activitate care nu este blocată, dar în momentul în care au nevoie de unele documente, li se spune că această activitate este blocată. Ioan Balan a arătat că municipiul Rădăuţi este blocat, având în vedere că sute de cetăţeni nu pot să mai construiască nimic şi nici nu pot să obţină actele necesare în momentul în care vor să-şi racordeze locuinţele la reţelele de gaze naturale, curent electric, apă sau canalizare.

„Pentru a face acest lucru, ei au nevoie de avize de la primărie, avize pe care nu are cine să le elibereze, având în vedere că nu există o persoană abilitată să poată semna aceste acte. Practic şi proiectele de dezvoltare ale oraşului sunt total blocate, pentru că nu are cine să semneze certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie, ştiut fiind faptul că secretarul actual al primăriei are doar atribuţii să semneze statele de plată pentru salariile angajaţilor şi eventual din când în când câte un certificat de deces”, a mai declarat Ioan Balan.

 

Ioan Balan: “PSD este principalul responsabil de situaţia de la Rădăuţi”

Liderul PNL Suceava a acuzat şi faptul că, în ciuda blocajului în care se află Rădăuţiul, Consiliul Judeţean Suceava tratează cu indiferenţă această problemă, prefectul Constantin Harasim face doar cât îi permite funcţia, iar Guvernul României, condus de Victor Ponta, demonstrează că nu îi pasă de situaţia din acest municipiu, deşi a fost mediatizată pe larg în presa naţională.

Ioan Balan a precizat: „Nu ştiu ce am mai putea face în condiţiile în care PSD este principalul responsabil de situaţia de la Rădăuţi. PSD are toate pârghiile prin Guvernul care îi reprezintă astăzi la nivel naţional. Situaţia explozivă de la Rădăuţi nu poate fi controlată şi nimeni nu poate anticipa reacţia oamenilor, a căror răbdare a luat sfârşit. Şi spun lucrul acesta pentru că au venit aici vreo 30 de oameni, au spus că merg şi la Prefectură, Consiliul Judeţean şi la PSD Suceava. Demersul lor nu are o conotaţie politică. E un demers pur civic, cetăţenesc, născut din dorinţa de a debloca activitatea primăriei Rădăuţi”, a explicat Balan. El i-a cerut preşedintelui CJ Suceava ca prin autoritatea pe care o are la nivelul judeţului să-i transmită premierului României mesajul „Ponta, fii drăguţ, treci pe la Rădăuţi!”, o adaptare după un slogan mai vechi al rădăuţenilor „adresat primului şef al statului de după anul 1989, „Iliescu, fii drăguţ, să ajungi şi la Rădăuţi!”.

„Cred că Ponta ar trebui să mai treacă şi pe la Rădăuţi şi să nu uite că în campania electorală a fost de multe ori prin Suceava. Iar cei de la PSD Suceava să nu uite cum îl plimbau ca pe apostolul în viaţă al partidului şi spuneau oamenilor că promisiunea de a fi bine înseamnă Victor Ponta.

Victor Ponta a fost şi atunci şi este şi acum premierul României, şi dacă atunci promisiunea era că va fi bine pentru Suceava, haideţi măcar să fie bine pentru Rădăuţi”, a mai spus Ioan Balan. Liderul PNL Suceava a arătat că atât el, cât şi Gheorghe Flutur şi alţi colegi din PNL au făcut nenumărate demersuri către premierul României pentru deblocarea situaţiei de la Rădăuţi, la unele dintre aceste interpelări răspunsurile „fiind în doi peri” şi neajutându-i cu nimic pe rădăuţeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan îi spune lui Nechifor să-i transmită premierului mesajul „Ponta, fii drăguţ, treci pe la Rădăuţi!”.
 Vizualizări articol: 3006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ioan Balan îi spune lui Nechifor să-i transmită premierului mesajul „Ponta, fii drăguţ, treci pe la Rădăuţi!”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Balane si tu ejti un dragutz trimis de
(24 iul 2015, 22:26:20
... dar n-ai fatza de Radauti.
2.   Comentariu trimis de
(24 iul 2015, 22:58:56
cum se prezinta Romania dupa ce a fost condusa 10 ani de un presedinte pdl,sustinut de pdl??????????????????in ce situatie este Radautiul dupa ce a fost condus foarte multi ani de un primar al pdl?????????????????????? asta este valoarea oamenilor din PDL. in prezent PDL = PNL !!!!! ha,ha,ha. Ce vremuri ni se pregatesc acum la cotroceni.......de un presedinte ....al PNL. Vai de tine Romanie, vai de noi romani (onesti si cinstiti nu membrii pdl+ pnl care umplu celulele aresturilor politiei si nu mai incap violatorii de ei)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei