Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2015 - Anul XX, nr. 142 (5954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur: DN 18 rămâne o eternă amăgire a Guvernului PSD faţă de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că Drumul Naţional 18 care face legătura judeţului cu Ardealul, de la Iacobeni – Ciocăneşti – Borşa – Moisei, rămâne în o eternă amăgire a Guvernului PSD faţă de suceveni. Gheorghe Flutur a arătat într-o interpelare adresată Guvernului că DN 18, o arteră de maximă importanţă pentru traficul intern şi internaţional din nordul ţării, a ajuns unul dintre cele mai proaste drumuri naţionale din judeţul Suceava şi unul dintre cele mai degradate din întreaga ţară.

„Starea drumului creează dificultăţi în activitatea zilnică a locuitorilor din zonă, a şoferilor aflaţi în tranzit, precum şi turiştilor care vin să viziteze Bucovina. Localităţile traversate de DN 18 de pe raza judeţului Suceava, respectiv Ciocăneşti, Botoş, Valea Stânei şi Cârlibaba, rămân condamnate în continuare la izolare. Situaţia este atât de gravă, încât agenţii economici din zonă nu mai găsesc firme de distribuţie care să-i aprovizioneze”, a declarat Flutur. El a precizat că firmele de transport persoane care efectuează curse în zonă intenţionează să suspende traseele din cauza stării DN 18, iar foarte mulţi turişti care intenţionează să traverseze judeţul Suceava spre Maramureş se întorc din drum. „Drumul pare a fi unul de pe front, nu un drum naţional”, a subliniat liderul liberalilor suceveni.

Gheorghe Flutur a amintit că modernizarea tronsonului Iacobeni - Borşa -Moisei de pe DN 18, finanţat prin BEI, trebuia finalizată în 2013, însă până acum s-au efectuat doar 5% din lucrări, „contractul iniţial a fost reziliat, relicitarea lucrărilor s-a făcut în decembrie 2014, iar atribuirea contractelor a început să se facă abia acum, la începutul de iunie, dar nu intră aici şi cele două tronsoane de pe teritoriul judeţului Suceava”, a precizat Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a precizat că în data de 3 iunie 2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a comunicat doar rezultatul procedurii de atribuire a contractelor „Proiectare şi Execuţie Reabilitare DN 18 Moisei - Iacobeni pentru remedierea lucrărilor existente şi finalizarea lucrărilor rămase de executat: Lot 1 Moisei – Borşa, km 131+627 - km 156+232” şi „Proiectare şi Execuţie Reabilitare DN 18 Moisei - Iacobeni pentru remedierea lucrărilor existente şi finalizarea lucrărilor rămase de executat: Lot 2 Borşa - Şesuri, km 156+232 - km 180+850”.

„Aşadar s-au desemnat constructorii doar pentru două loturi care vizează reabilitarea acestui drum naţional pe teritoriul judeţului Maramureş, respectiv Moisei – Borşa şi Borşa – Şesuri, astfel că locuitorii judeţului Suceava trebuie să mai aştepte până când vor începe lucrările de reabilitare pe tronsonul de la Cârlibaba la Iacobeni”, a declarat Flutur, care a ţinut să mai precizeze că „recent, aflat în trecere spre casă, un ministru, parlamentar, din Guvernul PSD a mai făcut şi el o serie de promisiuni. Spunea că este interesat de acest drum, dar iată că, la câteva zile, s-a desemnat constructorul doar pe tronsonul din colegiul dumnealui”.

Gheorghe Flutur a spus că atât sucevenii, cât şi maramureşenii trebuie să fie respectaţi, nu abandonaţi şi umiliţi, iar fără infrastructură, întreaga zonă riscă să rămână în izolare, fiind condamnată la subdezvoltare. „Abandonarea investiţiilor în infrastructură pune în pericol dezvoltarea locală şi regională”, consideră Gheorghe Flutur.

 

Flutur acuză şi lipsa implicării Guvernului în reabilitarea DN 17 B

În aceeaşi interpelare adresată Guvernului, Gheorghe Flutur a amintit şi de starea în care se află DN 17B de la Vatra Dornei – Broşteni – limita cu judeţul Neamţ, precizând că a solicitat în nenumărate rânduri şi reabilitarea acestui tronson de drum. Flutur a spus că şi DN 17B este extrem de important pentru dezvoltarea judeţului Suceava şi a nordului ţării. „Simpla peticire a gropilor pe acest tronson nu rezolvă problema, ci continuă să afecteze securitatea şi confortul în trafic. Starea precară a acestui drum naţional afectează turismul şi întreaga dezvoltare socio-economică a celor două judeţe, Suceava şi Neamţ”, consideră Flutur. El a mai spus că municipiul Vatra Dornei şi zona de munte a judeţului Suceava oferă atracţii turistice în toate anotimpurile anului, însă în lipsa unei infrastructuri de transport corespunzătoare acest potenţial nu poate fi valorificat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: DN 18 rămâne o eternă amăgire a Guvernului PSD faţă de suceveni.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: DN 18 rămâne o eternă amăgire a Guvernului PSD faţă de suceveni0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior de leac din nucă verde, ca la Mănăstirea Dintr-un Lemn Pe sub deal, pe sub pădure... mergem nu după mure, ci, de data asta, după nuci verzi. E anotimpul lor, şi, cel puţin în Subcarpaţi, mirosul de iod împrospătează aerul şi-l face tare şi bun pentru plămâni. E și vremea... Citeşte