Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2015 - Anul XX, nr. 13 (5825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Dumitru Pardău: Noua modalitate de a repartiza banii primăriilor încurajează nemunca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Pardău a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că noua modalitate adoptată de Guvernul României în vederea repartizării fondurilor pentru bugetele primăriilor încurajează „nemunca” şi va crea o problemă administraţiilor locale în cofinanţarea unor proiecte. Dumitru Pardău a arătat că în baza noilor reguli, localităţile în care nu există o activitate economică bine dezvoltată primesc mai mulţi bani decât comunele, oraşele sau municipiile în care domeniul economic este dezvoltat.

„Cred că prin această ultimă hotărâre se stimulează nemunca. De asemenea, acest mod de repartizare a banilor stimulează lipsa de dezvoltare, şi chiar înfiinţarea de primării noi. Din punctul meu de vedere acest mod de lucru este o răzbunare a Guvernului împotriva preşedinţilor de Consilii Judeţene”, a spus Dumitru Pardău, care este şi membru al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că va avea discuţii cu toţi cei 19 primari ai localităţilor din colegiul în care a fost ales deputat, pentru ca ulterior să poată prezenta Comisiei de buget-finanţe şi Ministerului Finanţelor un punct de vedere oficial şi o părere autorizată cu privire la opinia acestora legată de noul mod de repartizare al fondurilor pentru autorităţile locale.

„Vreau să pot explica în cunoştinţă de cauză care este impactul acestei noi hotărâri. Eu reprezint localităţi unde unii primari sunt foarte nemulţumiţi, unii sunt foarte mulţumiţi, iar unii sunt aproape mulţumiţi. Unii spun că este bună, alţii că nu. Asta e părerea de până cum în urma discuţiilor cu o parte din cei 19 primari, dar până luni seara o să finalizez discuţiile cu dumnealor şi voi avea o opinie pe care va trebuie să o exprim în funcţie de dorinţa lor şi a celorlalţi primari din judeţ la ministrul Finanţelor”, a explicat deputatul PNL de Suceava.

Dumitru Pardău a subliniat că vor exista primării care vor dori să depună proiecte de dezvoltare, însă ca urmare a modului de repartizare a fondurilor pentru bugetele locale vor fi cazuri în care autorităţile nu vor dispune de fonduri pentru cofinanţare. Pardău a atras atenţia că există riscul ca unele primării „să-şi închidă porţile” dacă nu mai au venituri la bugetul local.

 

Pardău consideră că prin înţelepciune şi muncă va putea fi creat un PNL puternic

Pe de altă parte, Dumitru Pardău a spus că din punct de vedere al activităţii politice în cadrul PNL, el se va ocupa „de buna gestionare a colegiului 9”, împreună cu mai mulţi colegi liberali din această zona a judeţului. „S-a început inventarierea tuturor organizaţiilor din localităţi. În zona Vatra Dornei am început discuţiile în organizaţiile din Crucea şi Panaci. Iar toate aceste discuţii au la bază faptul că în unele localităţi organizaţiile au slăbit prin plecarea unor membri de-ai noştri. Şi, fireşte, încercăm să întărim organizaţiile care au rămas intacte şi să refacem filialele acolo unde au avut loc plecări”, a spus Pardău.

El a precizat că la discuţiile de la Panaci şi Crucea au fost prezenţi şi liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, senatoarea Steliana Miron, şi vicepreşedintele Ilie Niţă. Deputatul PNL a spus că astfel de întâlniri vor avea loc în toate filialele din colegiul 9 pentru „a întări organizaţiile” în vederea creării unei drepte puternice. Pardău şi-a exprimat convingerea că prin înţelepciune, responsabilitate şi muncă în judeţul Suceava va putea fi creat un PNL puternic împreună cu PDL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Pardău: Noua modalitate de a repartiza banii primăriilor încurajează nemunca.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dumitru Pardău: Noua modalitate de a repartiza banii primăriilor încurajează nemunca1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei