Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2014 - Anul XIX, nr. 256 (5765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Exit-poll-uri

Ponta şi Iohannis, în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Conform exit-poll-urilor realizate de Sociopol, IRES, CSCI şi CSOP Victor Ponta are între 38,2% şi 41,5%, Klaus Iohannis între 31 şi 32,1%
 

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au obţinut cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale, cei doi urmând să ajungă în turul al doilea, potrivit datelor celor patru exit-poll-uri comandate de televiziunile de ştiri.

Conform acestor date, turul al doilea al prezidenţialelor va fi disputat de Ponta şi Iohannis, pe care îi despart între 6 şi 10 procente.

Victor Ponta are între 38,2% şi 41,5%, Klaus Iohannis între 31 şi 32,1%, iar Călin Popescu Tăriceanu este pe poziţia a treia, relevă rezultatele exit-poll-urilor.

Sondajele la ieşirea de la urne au fost realizate de Sociopol, IRES, CSCI şi CSOP:       

SOCIOPOL: Ponta - 40%, Iohannis - 31%, Tăriceanu - 6%, Udrea - 5%, Monica Macovei - 4%,  Kelemen Hunor - 4%, Dan Diaconescu - 4%, Vadim Tudor - 3%

IRES: Ponta - 41,50% , Iohannis - 31,2%, Tăriceanu - 5,3%, Udrea - 5,1%, Macovei - 4,5%, Kelemen Hunor - 3,5%, Dan Diaconescu - 3,3%, Vadim Tudor - 2,9%, Meleşcanu - 1%

CSCI: Ponta - 40% , Iohannis - 31%, Tăriceanu - 6%, Macovei - 5%, Udrea - 5%, Dan Diaconescu - 4%, Kelemen Hunor - 4%

CSOP: Ponta - 38%, Iohannis - 32%, Macovei - 6%, Tăriceanu - 6%, Udrea - 6%

 

Victor Ponta: Sunt mândru că mulţi români au avut încredere în proiectul meu de preşedinte

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri seară, că este mândru că mulţi români au avut încredere în proiectul său de preşedinte, după 10 ani de ură şi dezbinare.

"Mulţumesc celor care au crezut ca e important să voteze. Îi rog pe cei ce au votat pentru mine să îmi fie încă o dată alături în 16 noiembrie, pentru că atunci putem într-adevăr să pornim pe acest drum de care România are nevoie", a spus premierul.

Ponta a ţinut să menţioneze că în următoarele două săptămâni se va adresa tuturor românilor, indiferent că l-au votat sau nu sau dacă au venit sau nu la vot. El a menţionat că se simte responsabil pentru toţi.

Ponta a  mai declarat că îl invită pe contracandidatul intrat, împreună cu el, în turul doi al prezidenţialelor, Klaus Iohannis, la emisiuni televizate alături de el în a doua săptămână a campaniei care urmează, nu pentru confruntări, ci pentru dezbateri pe teme importante.

 

Klaus Iohannis: Avem un rezultat foarte bun, care arată că se produce schimbarea

Klaus Iohannis, candidatul ACL, a declarat, aseară, la scurt timp după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că rezultatul alegerilor prezidenţiale este unul foarte bun, care arată că se produce schimbarea, el mulţumindu-le românilor care au ieşit la vot. Iohannis a adăugat că el este singurul candidat rămas în cursă „dispus să garanteze independenţa justiţiei şi a statului de drept”.

”Avem un rezultat foarte bun, care arată că se produce schimbarea. Vreau să mulţumesc românilor care şi-au folosit votul şi au votat, indiferent pentru cine au votat şi în special celor care au votat pentru mine”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a arătat că au rămas în confruntarea din turul al doilea doi candidaţi: el şi Victor Ponta, astfel că românii vor avea de ales între ”România lucrului bine făcut şi România lucrului prost făcut”.

”Acum e clar că au rămas în competiţie doi candidaţi: eu şi Victor Ponta. Este evident că românii au de ales între două variante: pe de o parte România lucrului bine făcut, o Românie normală, iar pe de altă parte România lucrului prost făcut, a scandalului şi a minciunii. De acum, competiţia este doar între noi doi", a afirmat Klaus Iohannis.

El a mai spus că este singurul candidat rămas în competiţie "dispus să garanteze independenţa justiţiei şi statul de drept”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta şi Iohannis, în turul doi al alegerilor prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 2630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Ponta şi Iohannis, în turul doi al alegerilor prezidenţiale2.757

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Dacă mâine ar avea loc alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Suceava, pe cine ați vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei