Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2014 - Anul XIX, nr. 256 (5765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primele reacţii

Cătălin Nechifor după rezultatele exit-poll-urilor: PSD, prin Victor Ponta, a crescut comparativ cu alegerile europarlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri seară, după anunţarea primelor rezultate prezentate în urma exit-poll-urilor realizate după primul tur al alegerilor prezidenţiale, că PSD a obţinut un scor electoral mai bun decât la alegerile europarlamentare de anul acesta, comparativ cu alianţa formată din PDL şi PNL.

„După cum se vede, scorul PSD, prin candidatul său, Victor Ponta, a fost mai mare decât cel obţinut la ultimele alegeri europarlamentare. Matematic am crescut, aşa cum arată exit-poll-urile. Dacă nu greşesc, în această vară, la europarlamentare, PDL a luat undeva la 15%, PNL, 17%, deci adunate avem undeva la 32%. Practic la noi există un sport electoral, în timp ce la PDL, după primele estimări, există o pierdere electorală,  faţă de ce au obţinut în vara acestui an”, a spus Nechifor.

El a precizat că rezultatul obţinut în primul tur de scrutin este mulţumitor pentru PSD. Liderul PSD Suceava a precizat că deşi competiţia a rămas între doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, îşi doreşte ca pe data de 16 noiembrie 2014 românii să aleagă în mod decisiv.

„Nu mi-aş dori o competiţie care s-a închis ca în 2004 şi în 2009. Sper să putem crea o diferenţă importantă. Şi această diferenţă va fi dată, după părerea mea, de cel puţin un element, şi anume capacitatea de coaliţie a celor două blocuri politice. Pe de o parte PSD-UNPR-PC, şi pe de o parte PDL-PNL. Iar aici nu sunt noutăţi sau lucruri necunoscute. Fiecare ştie ce poate celălalt. Fiecare ştie despre competitorii politici sau despre eventualii parteneri, ce au făcut până acum în politică şi cine şi-a respectat cuvântul. Şi eu sunt convins că putem crea cu formula Victor Ponta preşedinte un proiect politic care să semene din ce în ce mai mult cu ce a fost în 2012, atunci când USL, componenta social-liberală, a câştigat detaşat alegerile”, a mai spus preşedintele PSD Suceava. 

Liderul PSD Suceava a ţinut să le mulţumească sucevenilor care s-au prezentat la urne, subliniind că o prezenţă la vot de aproximativ 50% demonstrează că „tot ceea ce a fost campanie electorală a trezit interes pentru publicul larg”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor după rezultatele exit-poll-urilor: PSD, prin Victor Ponta, a crescut comparativ cu alegerile europarlamentare.
 Vizualizări articol: 1793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Cătălin Nechifor după rezultatele exit-poll-urilor: PSD, prin Victor Ponta, a crescut comparativ cu alegerile europarlamentare2.353

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei