Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 nov 2014 - Anul XIX, nr. 256 (5765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul bobocilor

„Cultura urbană”, la Balul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elementele care definesc noile generaţii de liceeni – street dance-ul, BMX, skateparkuri, grafitti, muzica hip-hop şi rap şi alte componente ale culturii urbane au fost cele care i-au inspirat pe elevii Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava în organizarea Balului Bobocilor 2014.

Vineri seara, scena Casei de Cultură a Sucevei, unde a avut loc Balul „informaticienilor”, semăna mai mult cu skateparkul din Areni, pe fundal fiind scris mare, în stilul grafitti, numele colegiului, pe laterale fiind portrete creionate ale unor personalităţi care reprezintă „inspiraţia” culturii urbane, iar pe scenă, numeroase biciclete, de mai multe tipuri.

 

Zeci de momente artistice, cu talente din cadrul colegiului

O „ursitoare” modernă, cu cotiere şi genunchiere, le-a prezis celor prezenţi că se vor distra din plin şi vor sărbători pe ritmuri muzicale alegerea celor care vor reprezenta noua generaţie de liceeni – Miss şi Mister Boboc.

Prezentatori ai balului au fost Octavian Sofian, Alexandra Bujorean, Maria Luca şi Alexandru Popinciuc, care au chemat pe scenă cele zece perechi de boboci care concurau pentru obţinerea marelui titlu.

Defilarea bobocilor le-a permis celor din sală să îi cunoască mai bine pe colegii lor de clasa a IX-a, fiecare din ei fiind prezentat cu pasiunile sale.

Programul balului a fost unul destul de încărcat şi diversificat, incluzând peste 30 de momente artistice, de la senzaţionale demonstraţii de dans, momente umoristice, momente muzicale de toate genurile, inclusiv de muzică populară, care a fost „integrată” în cultura urbană a sucevenilor.

Dacă în sceneta „Pacientul şi doctorul”, spectatorii au aflat cum se scapă de durerile de cap (mai bine zis, cum să te alegi cu una), la Mădălina Cornea au apreciat ritmul susţinut al melodiilor populare care se ascultă inclusiv în locuinţelele celor pasionaţi de noile „culturi urbane”, de la trupa Black & White au învăţat cum se dansează tangoul, în vreme ce Ramona Vieriu i-a încântat cu vocea sa extraordinară.

Trupa de teatru a liceului, care şi în alte ocazii s-a dovedit a fi înzestrată cu mult talent, l-a adus în faţa publicului pe „domnul Goe” şi a sa „mamiţică”, personaje nemuritoare ale ilustrului Caragiale, în sceneta „Domnul Goe love story”, care a smuls hohote de râsete din partea întregii săli.

Tinerii dansatori ai trupei „Skills to xs” au îmbinat apoi modernul cu tradiţionalul, într-un mix muzical interesant.

Tema balului, „cultura urbană” a fost ilustrată şi în colecţia vestimentară „Black & white” a elevului Ciprian Frasiniuc, creaţiile sale, pentru modele masculine, dovedindu-se a fi îndrăzneţe, provocatoare, dar mai greu de utilizat în viaţa de zi cu zi.

Un alt element al culturii urbane, beatbox-ul, a fost reprezentat de către Claudiu Buhăianu, un tânăr talentat, care s-a făcut uşor remarcat şi în cadrul scenetelor umoristice de la bal. Acesta a demonstrat că se poate face muzică şi fără instrumente muzicale, întreaga sală apreciind talentul său de a însufleţi atmosfera din mişcarea buzelor.

Cuplurile de „bobocei” au avut de trecut o serie de probe, pentru a se departaja în faţa juriului, proba de dans fiind una dintre cele mai importante.

O demonstraţie de echilibristică extremă a venit din partea unui practicant al  BMX – ului, Adrian Asavei, după care, în „skateparkul” celor de la Info a venit o trupă de fete, cu faimosul „cup song”, adică muzică vocală acompaniată de sunetele paharelor de pe masă.

După ce elevii CN „Spiru Haret” şi-au demonstrat talentul în numeroase alte momente artistice, hohotele de râs au cuprins din nou întreaga sală atunci când Alex Belea şi Corector au ajuns să dea bac-ul.

Defilarea bobocilor, în ţinute de seară, a fost ultima probă, înainte de verdictul juriului.

La fel ca în fiecare an, un loc special în spectacol a fost rezervat ansamblului colegiului, „Suflet bucovinean”, coordonat de profesorul Tiberiu Harceag, care a prezentat momentul folcloric „La hora satului”.

 

Maxim şi ale lor „Sărutări criminale”

Momentul culminant al spectacolului a fost concertul îndrăgitei trupe Maxim (varianta românească a trupei One Direction), devenită celebră cu hit-ul „Sărutări criminale”.

Cei patru membri ai trupei, cam de o vârstă cu marea parte a spectatorilor din sală, au  fost întâmpinaţi cu multă căldură de publicul sucevean, care a cântat alături de ei toate melodiile, atât pe cele proprii, precum „Sărutări criminale” şi recent lansata „Vreau să te”, dar şi preluări din repertoriul naţional şi internaţional: „Blurred lines”, „Ecou”, „Talk dirty to me” ori piesa care a declanşat fenomenul cu acelaşi nume, la nivel mondial - „Happy”.

Când băieţii de la Maxim au anunţat că îşi încheie recitalul, vocea „ursitoarei” de la începutul spectacolului i-a îndemnat, din mulţimea de liceeni care dansau în spatele lor, pe scenă, „Mai cântaţi!”. Curioşi să vadă cine le cere să mai cânte, cu aşa fermitate, au chemat-o în faţă, lângă ei.

„Cine eşti tu, cum te numeşti?”, au întrebat ei. “Raluca Maxim”, a venit replica ei. „Maxim? Pe bune?”. “Da! Uite, mama e şi ea în sală, vă poate confirma”.

Doar că piesa aleasă de băieţi pentru a continua spectacolul nu s-a dovedit a fi pe placul ei, nemulţumind-o versurile piesei lui Tudor Chirilă - „Perfect fără tine”.

 

Miss şi Mister

Deşi atmosfera creată de membrii trupei Maxim a fost una extraordinară, cel mai aşteptat moment al serii a rămas tot cel de desemnare a câştigătorilor Balului Bobocilor.

Titlul de Miss Boboc 2014 la CN „Spiru Haret” a fost câştigat de Gabriela Ionela Haşcă, iar cel de Mister Boboc, de Tudor Ciutac. Câştigătoarea competiţiei de Miss a fost anunţată de directorul Colegiului Naţional de Informatică, Virginel Iordache, care i-a înmânat şi premiul, dar nu înainte de a-i felicita pe elevi pentru spectacolul reuşit pe care l-au organizat, menţionând că producătorii emisiunii „Românii au talent” ar trebui să vină neapărat la acest liceu, pentru a recruta noi talente.

Locul II, de Miss şi Mister Dance, a fost cîştigat de Andreea Lungu şi Andrei Melinte.

Locul III, de Miss şi Mister Popularitate, le-a revenit Biancăi Bararu şi lui Cristian Ioan Simion.

Momentul culminant, de înmânare a premiilor, a fost marcat cu focuri de artificii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cultura urbană”, la Balul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava.
 Vizualizări articol: 5344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Cultura urbană”, la Balul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei