Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2014 - Anul XIX, nr. 114 (5623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interviu

Cristian Petrescu: „Partidul Mişcarea Populară îi asigură pe români că nu le va înșela așteptările”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul ministru al Dezvoltării Cristian Petrescu s-a aflat în judeţul Suceava pentru a participa la mai multe acţiuni electorale în campania pentru Parlamentul European. Cristian Petrescu candidează pentru o funcţie de europarlamentar pe locul patru pe lista Partidului Mișcarea Populară.

 

Petrescu: PMP propune cea mai bună listă de candidați

- Au trecut trei săptămâni de campanie şi aţi trecut prin aproape toată ţara. Ce oferă candidaţii PMP comparativ cu cei ai celorlalte partide şi de ce ar trebui să fie votaţi?

-Propunem, cu toată modestia, cea mai bună listă de candidaţi. Avem un europarlamentar în funcţie, Cristian Preda, care  a dovedit că a făcut treabă bună în Parlamentul European, Siegfried Mureşan, care este un tânăr de valoare, consilier economic în Parlamentul European şi al președintelui PPE, pe locul 3 este Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, pe locul 4 sunt eu, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi pe 5 este Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei. Sunt oameni care au dovedit deja la locul de muncă că fac performanță, că ştiu ce au de făcut. Şi suntem oameni care din prima zi în care vom intra în Parlamentul European vom lucra în interesul României şi al românilor. Oamenii vin către noi cu încredere. Am fost în toată ţara şi ne-am întâlnit cu foarte mulţi oameni. Şi vin către noi cu mare încredere şi cu un licăr de speranţă. Pentru că aşa cum speranţa moare ultima, se pare că am fi singura speranţă de a mai schimba ceva, cel puţin în acest moment. Cu celelalte partide s-au lămurit, au văzut ce pot face pentru ei, pornind de la PSD, care este la guvernare de doi ani şi ceva. A guvernat împreună cu PNL, care a ieşit acum două luni de la guvernare, deci nu se poate spune că e un partid de opoziţie. De PDL s-au cam lămurit oamenii din păcate, pentru că acest partid chiar îşi neagă propriile decizii de la un moment dat, pe care am ajuns să le apărăm noi, pentru că au fost decizii bune pentru ţară, luate de Traian Băsescu împreună cu premierul Boc. Iar noi nu ne dezicem de ce s-a făcut în România într-o perioadă în care a trebuit să salvăm ţara.

Acum oamenii văd că suntem un partid nou, iar noi, cei de la PMP, îi asigurăm pe români că nu le vom înşela așteptările. Cred că ne-am făcut destul de bine înţeleşi, pentru că suntem sinceri cu oamenii când le spunem că ne dorim să le aducem un nivel de trai decent, să-i facem să înţeleagă că nu sunt numai români, ci sunt şi cetăţeni europeni. Şi că au aceleaşi drepturi şi obligaţii cu cetăţenii europeni. Şi dacă la partea de obligaţii e cam clar ce avem de făcut, partea cu drepturile nu li se explică îndeajuns românilor. Şi noi le explicăm de fiecare dată ce pot face europarlamentarii români pentru ei şi ce poate face Parlamentul European.

 

- Ca fost ministru al Dezvoltări, puteţi să faceţi o comparaţie între ceea ce s-a făcut în perioada în care aţi ocupat această funcţie şi perioada care a trecut de la schimbarea puterii în România?

-Eu pot să fac o comparație, dar cu siguranţă sucevenii pot să-şi dea seama mult mai bine decât mine. Sunt sigur că suma de 170 de milioane de euro investită în judeţul Suceava în mandatele doamnei Udrea şi al meu de la Ministerul Dezvoltării Regionale, comparativ cu zero, adică ce se întâmplă de doi ani încoace, este foarte bine simţită de suceveni. Şi cred că sucevenii înţeleg perfect că dacă se mai fac lucrări în momentul acesta sunt pe contractele semnate tot atunci. Pentru că în toată această perioadă nu s-a semnat nici un contract, nu s-a mers cu nici un pas înainte. Investițiile sunt reduse la mai puţin de jumătate, ceea ce înseamnă şi subdezvoltare, şi lipsă de locuri de muncă. Şi asta este principala întrebare a oamenilor când ne întâlnim cu ei. Cum e cu locurile de muncă? Românii vor locuri de muncă. Iar actualul Guvern duce majoritatea banilor către consum şi protecţie socială doar pentru a obţine voturi. Noi am făcut investiţii tocmai pentru a asigura şi dezvoltarea ţării, şi locuri de muncă, şi un nivel de trai mai bun.

 

- În jurul cărui reprezentant al dreptei se pot coagula toate forţele pentru alegerile din toamnă?

-Nu pot să vă dau eu nume. Sunt mai multe nume vehiculate. Şi ar putea să apară şi alte nume în această idee de coagulare a dreptei în spatele unui candidat sau în ideea de a susţine un anumit candidat. Sunt sigur că toţi ne dorim ca Victor Ponta să nu câștige alegerile pentru preşedinţia României şi că vom avea maturitatea să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să stabilim un candidat comun care să aibă cele mai mari şanse. Pentru că degeaba încercăm să ne impunem unii sau alţii un anumit candidat dacă nu are nici o șansă să-l bată pe Victor Ponta. Important este scopul final şi nu să ne promovăm unii sau alţii liderii sau anumite persoane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Petrescu: „Partidul Mişcarea Populară îi asigură pe români că nu le va înșela așteptările”.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristian Petrescu: „Partidul Mişcarea Populară îi asigură pe români că nu le va înșela așteptările”0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei