Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2014 - Anul XIX, nr. 114 (5623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluție

Victor Ponta a anunţat că va sprijini CJ Suceava pentru a avea fondurile necesare lucrărilor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Victor Ponta, a declarat la Suceava că administrația județeană va beneficia de sprijin din partea Guvernului pentru a dispune de fondurile necesare în vederea realizării lucrărilor de modernizare de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. În cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent în judeţul Suceava, Victor Ponta a inspectat lucrările de la aeroportul din Salcea şi s-a interesat de stadiul investiției. Prim-ministrul României a fost informat de autoritățile judeţene că lucrările se realizează în avans de graficul stabilit, însă există o serie de probleme cu privire la finanţare, în sensul că pe procedurile actuale ale Programului Operaţional Sectorial – Transporturi, banii sunt rambursaţi de Autoritatea de Management. Victor Ponta a amintit că Aeroportul „Ştefan cel Mare” se modernizează printr-un proiect european în valoare de aproape 150 de milioane de lei, subliniind faptul că pentru finalizarea investiției este nevoie ca administraţia judeţeană să fie sprijinită de Guvern. „Pentru acest proiect Consiliul Judeţean are nevoie de sprijin din partea Guvernului privind rulajul de bani în lunile cu activitate maximă. Şi din acest punct de vedere vom sprijini Consiliul Judeţean Suceava”, a spus premierul României.

Victor Ponta a explicat că pentru a sprijini Consiliul Judeţean Suceava în acest proiect, Guvernul va aplica acelaşi sistem folosit de ministrul Dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, la Programul Operaţional Regional. „Dacă lăsăm Consiliul Judeţean să facă plăţile, şi apoi să rambursăm noi banii, de la Autoritatea de Management, nu o va face niciodată pentru că nu îi are Consiliul Judeţean acei bani. Şi atunci trebuie să facem sistemul pe care domnul Dragnea îl are deja la POR. Şi anume să înlocuim rambursarea cu decontarea”, a explicat Victor Ponta.

Consiliul Judeţean Suceava a decis luna trecută contractarea unui credit de şase milioane de lei de către Regia Aeroportul „Ştefan cel Mare” pentru asigurarea cofinanţării cheltuielilor proprii din proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie ILS”.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

După încheierea investiţiei, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta a anunţat că va sprijini CJ Suceava pentru a avea fondurile necesare lucrărilor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Victor Ponta a anunţat că va sprijini CJ Suceava pentru a avea fondurile necesare lucrărilor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ponta si promisiunile... trimis de
(21 mai 2014, 12:51:12
Vai cata minciuna... Terminati mai retardutilor drumul de centura...ca de aeropoprt are nevoie primul ministru si daciada când vin la sv...in rest...pauza. pana la avioane, sucevenii...rupa masinile in doua..si consuma dublu ..sa-ti faca tie bani de umblat prin tara cu familie si lingaii...pe banii contribuabililor...!
2.   Nichifor a promis ca e gata in nov.!? trimis de
(21 mai 2014, 13:12:57
Ce sa mai intelegi?,... important e sa-i votam!
Realitatea este căNichifor, Victor Ponta mint pe toată lumea, ceea ce face acum, demonstreaza înca o dată că acest om nu iși ține promisiunile.
Asta vorbeste mult si nu face nimic ca primarul nostru, care procedeaza la fel.
Ba se face aeroportul, autostrada la Suceava, ba nu se face... si timpul trece!
Ne duc cu vorba! Vreti sa-l alegeti presedinte?! Daca il alegeti sunteti anormali.
3.   Unde e vicontele taz izman de pamp a lache ? trimis de
(21 mai 2014, 19:03:39
nah mey pelinca a deschis monitoru o portita la postat comenturi sa aiba si gura postacilor perdeleilor sau pampilor de-un cico.
4.   Taz izman de pamp a lache a executat numarul ? trimis de
(21 mai 2014, 20:34:12
De aceste cazuri trebuie sa te apropii cu delicatete , "fiinca" bestioara in persoana vicontelui taz izman de pamp a lache e debila rau de tot si trebuie protejata pentru ca e o fiinta vulnerabila din punct de vedere psihic.
5.   Viconte taz izman de pamp a lache sa nu-ti pierzi trimis de
(21 mai 2014, 21:03:01
Viconte sa nu-ti pierzi speranta. O sa ajungi in curand unde iti este locul. Curaj viconte , curaj si incredere in adevar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei