Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2014 - Anul XIX, nr. 114 (5623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premiu

Elev sucevean, medaliat cu argint la Olimpiada Asiatică de Fizică, din Singapore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Tudor Crețu a câștigat medalie de argint în cadrul celei de-a XV-a ediții a Olimpiadei Asiatice de Fizică (Asian Physics Olympiad), competiție ce a avut loc în Singapore, în perioada 12-18 mai.

Mai exact, suceveanul şi-a adjudecat prima medalie de argint, clasându-se, după punctaj, primul sub linia celor care au luat medalie de aur.

La evenimentul din Singapore, lotul României a fost alcătuit din şase elevi, dintre care doi suceveni (Tudor Crețu și Gabriel Găitan, ambii de la Liceul de Informatică Bucureşti).

Tudor Creţu a studiat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Mihai Eminescu” Rădăuţi până în clasa a VIII-a, iar în prezent este elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică București.

Potrivit tânărului, „concurenţii au avut de trecut de două probe, una teoretică şi una experimentală, a câte cinci ore fiecare. Nivelul de dificultate a probelor a fost foarte ridicat, iar ceilalţi competitori, în special chinezii, au fost foarte bine pregătiţi. Mai mult, în China se mai obişnuieşte ca elevii să-şi îngheţe anul şcolar pentru a-şi aloca tot timpul pregătirii pentru astfel de competiţii”.

„Proba teoretică a fost surprinzătoare, cerinţele având un alt format decât la ediţiile trecute. Proba experimentală a fost de o frumuseţe deosebită, a constat într-un fenomen de optică, un experiment simplu, ieftin, dar suficient de dificil încât să facă diferenţa”, a mai completat Tudor.

Olimpiada Asiatică de Fizică este dedicată, cu precădere, elevilor și studenților din țările asiatice, dar este deschis și Australiei și, în acest an, datorită lotului român, și Europei.

Lotul României a fost singurul reprezentant din Europa, la invitația organizatorilor. Invitaţia s-a făcut datorită rezultatelor foarte bune obţinute de echipa României la olimpiadele internaţionale din ultimii ani. La olimpiadă au luat parte 29 de ţări, cele mai multe medalii fiind câștigate de elevii din China și Singapore.

 

Tudor Crețu, medaliat cu aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene 2014

Tudor Crețu a fost medaliat cu aur la Olimpiada de Știinţe a Uniunii Europene - EUSO 2014, competiţiecu caracter interdisciplinar, pe echipe. România a fost reprezentată de două echipaje, ambele desemnate câştigătoare şi recompensate cu medalia cea mai strălucitoare. Echipele au fost alcătuite din câte trei elevi care au susţinut două probe practice de câte patru ore fiecare, la trei discipline: biologie, chimie şi fizică. Tudor a făcut parte din una dintre echipele României, acesta concurând la disciplina fizică. Ediţia 2014 a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat la Atena, în perioada 30 martie - 6 aprilie, şi a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene.

 

Tudor va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică, din iulie

Lotul României de la Olimpiada Internaţională de Fizică 2014 este alcătuit din cinci elevi, dintre care doi sunt suceveni – Tudor Creţu şi Gabriel Găitan. Competiţia va avea loc în capitala Kazahstanului, la Astana, în perioada 13-21 iulie 2014. La această olimpiadă, elevii vor trebui să treacă de o probă practică şi o probă teoretică, fiecare de câte cinci ore.

„În perioada următoare vom intra într-un program de pregătire destul de încărcat şi intens, pentru această competiţie”, a spus Tudor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev sucevean, medaliat cu argint la Olimpiada Asiatică de Fizică, din Singapore.
 Vizualizări articol: 2886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Elev sucevean, medaliat cu argint la Olimpiada Asiatică de Fizică, din Singapore5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei