Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2014 - Anul XIX, nr. 111 (5620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Ospitalitate politică

Victor Ponta, secondat de primarul PNL de Dumbrăveni la mitingul electoral PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de membri şi simpatizanţi ai PSD din judeţele Suceava şi Botoşani l-au aplaudat, ieri, pe prim-ministrul şi preşedintele PSD, Victor Ponta, la un miting electoral organizat de social-democraţii din cele două judeţe, în parcul comunei Dumbrăveni. Victor Ponta a venit însoţit de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, europarlamentarii Daciana Sîrbu şi Cătălin Ivan, candidaţi la un nou mandat la alegerile din 25 mai, dar şi de noii candidaţi Laurenţiu Rebega şi suceveanul Tiberius Brădăţan. Liderii judeţeni şi parlamentarii PSD de Suceava şi Botoşani au fost, de asemenea, prezenţi toţi. Darul simbolic al celor două organizaţii pentru şeful lor de partid a fost un steag roşu cu vechea stemă a Moldovei, capul de bour. Steagul i-a fost înmânat de doi copii îmbrăcaţi în costum naţional.

Însoţit de preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, Victor Ponta a fost primit de primarul liberal al comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, care s-a comportat ca o adevărată gazdă cu fostul partener din guvernarea USL. De la tribună, primarul PNL Ioan Pavăl a declarat că „este o mare onoare să primesc aici pe prim-ministrul ţării mele. Chiar dacă convingerile politice sunt altele, important este că premierul este aici”. „Sunteţi tânăr, enervant de tânăr, şi vă doresc să fiţi sănătos şi să nu vă faceţi duşmani”, i-a spus primarul premierului.

 

Ponta: „Îl felicit pe primarul din Dumbrăveni, e un primar enervant de bun”

Răspunsul lui Ponta pentru primarul de Dumbrăveni a fost în aceeaşi notă: „Până acum doi ani, în ambele judeţe stăpâneau fluturii portocalii. Şi dumneavoastră i-aţi trimis acasă, aţi ales alţi oameni la conducerea judeţelor şi împreună cu noi, cei de la guvernare, putem să facem ceea ce aveau de mult nevoie Botoşaniul, Suceava şi Bucovina. Sunt foarte mândru de toţi primarii din această zonă, care îşi fac datoria faţă de oameni. În primul rând vreau să-l felicit pe primarul din Dumbrăveni, e un primar enervant de bun. Şi să-i spun că are dreptate, că trebuie să facem lucruri bune atât timp cât Dumnezeu ne ajută să facem lucruri bune pentru oameni”.

Liderul PSD le-a cerut participanţilor la miting să-şi aducă aminte că, în 2012, USL a promis „dreptate până la capăt” şi le-a cerut votul pentru ca „pe 25 mai şi în noiembrie să facem dreptate până la capăt”, promiţându-le că nu va face niciodată pace cu Traian Băsescu. „Oricât mă sfătuieşte şi bine o face primarul (n.r. - Ioan Pavăl) să nu am duşmani, am unul. Îl ştiţi dumneavoastră care e. Cu ăla nu mă împac. În rest, cu toţi ceilalţi mă împac. Şi le cer iertare şi pot ierta şi ei. E unul însă care a greşit extrem de mult faţă de voi, toţi cei de aici, din Botoşani, Suceava, din toată ţara, unul care v-a tăiat pensiile, salariile, care a oprit toţi banii şi toate proiectele pentru această regiune. Pe el în noiembrie o să-l trimitem acolo unde îi este locul”.

 

Adversarii politici au fost aproape ignoraţi

Preşedintele PSD Victor Ponta a făcut referire şi la lucruri concrete, precum lucrările de modernizare a drumului Suceava-Botoşani, la investistiţii în şcoli şi grădiniţe. „Era nevoie de acest drum şi mă bucur că noi l-am început şi că noi îl terminăm. În vară o să fiu aici, când o să inaugurăm drumul. Cel mai importat lucru este să facem în continuare spitale mai bune, cum am făcut la Suceava, şcoli şi grădiniţe. I-am promis primarului că vin în august să inaugurez drumul, dar o să văd, să îl ajutăm să termine şi grădiniţa de aici, din Dumbrăveni. Am auzit că sunt copii mulţi. Asta înseamnă că aveţi viitor. Dacă avem grijă de pensiile celor în vârstă înseamnă că îi respectăm şi îi ajutăm la bătrâneţe. La fel de important este să facem locuri de muncă pentru cei tineri, ca să nu-i mai găsim în Spania, Italia, Anglia sau alte părţi. Sunt foarte mândru pentru ceea ce am făcut alături de dumneavoastră, mă bucur că am redeschis spitalul de la Darabani şi mă bucur că am salvat spitalul de la Siret. Mă bucur că domnul Dragnea a semnat deja contractul prin care refacem un simbol al Bucovinei şi României, Mănăstirea Putna. Se face din banii pe care am reuşit să-i aducem aici pentru că România este iubită şi respectată în lume, pentru Putna, pentru mănăstirile din Bucovina şi pentru munca dumneavoastră”, a mai spus Victor Ponta.

Atmosfera relaxată, de serbare câmpenească, a fost menţinută de lipsa de încrâncenare a discursurilor, de veselia şi încrederea afişată de toţi liderii PSD, atât de la centru, cât şi cei locali. Atacurile la adversarii politici au fost puţine şi s-au rezumat la scurtele trimiteri la Traian Băsescu, iar la Crin Antonescu a făcut o referire transparentă doar Liviu Dragnea, care a spus că „s-au ofilit crinii, nici ploaia nu-i mai rezolvă”.

De altfel, prezenţa pe scenă a primarului PNL de Dumbrăveni ar fi făcut nepoliticoase intervenţiile pe această temă. „Să fim cuviincioşi”, a spus Dragnea pentru a tempera eventualele scandări anti-PNL din partea unor PSD-işti prea entuziasmaţi.

 

Ponta: „Era un domn care mă călca pe călcâie, ca să se pozeze cu mine, domnul Băişanu”

O aversă de ploaie torenţială a pus capăt întrunirii electorale în aceeaşi notă optimistă: „Plouă în mai, se face mălai”, a spus preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor. De pe scena acoperită, Victor Ponta şi-a luat rămas bun de la manifestanţi, arătând că miile de oameni care au venit acolo pentru ei nu trebuie să stea în ploaie ca să-i asculte pe politicieni vorbind.

Dacă pe scenă Victor Ponta s-a abţinut de la orice aluzie la adresa liberalilor, în conferinţa de presă ulterioară mitingului, Victor Ponta n-a ratat o înţepătură la adresa fostului partener de guvernare USL, de la Suceava. Liderul PSD şi-a adus aminte de diversele evenimente publice la care a participat la Suceava în timpul existenţei USL, alături de preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu: „Era un domn care mă călca pe călcâie, ca să se pozeze cu mine, domnul Băişanu, şi acum ne spune acest domn să lăsăm Biserica în pace”.

De la Suceava, Victor Ponta şi-a continuat turneul în judeţul Neamţ. La mitingul electoral de la Dumbrăveni au participat, potrivit organizatorilor, 7.000 de oameni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta, secondat de primarul PNL de Dumbrăveni la mitingul electoral PSD.
 Vizualizări articol: 4420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Victor Ponta, secondat de primarul PNL de Dumbrăveni la mitingul electoral PSD2.757

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei