Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2014 - Anul XIX, nr. 111 (5620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

Incendiatorul pensiunii “La Dolce Vita”, arestat din nou, fiind bănuit că a dat foc unui bloc cu patru etaje

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Petrică Mândrilă (31 de ani), alias „Polonic”, din oraşul Broşteni, tânărul trimis în judecată pentru că ar fi incendiat în vara lui 2008 vila şi pensiunea „La Dolce Vita” ale omului de afaceri Gheorghe Berbece, este principalul suspect şi în cazul incendierii de acum două luni a unui bloc cu patru etaje de pe raza localităţii de domiciliu.

„Polonic” a fost arestat preventiv joi seară de către Judecătoria Vatra Dornei, însă pentru alte fapte, printre care o altă incendiere.

Anchetatorii speră ca odată ajuns după gratii, „Polonic” să-şi dea drumul la gură şi să le spună dacă el a pus focul care a cuprins blocul din Broșteni şi, eventual, dacă a acționat la comandă, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu şase ani. La vremea respectivă, Mândrilă, arestat pentru furt, s-a „spovedit” anchetatorilor din celula în care era închis despre faptul că el a incendiat vila lui Gheorghe Berbece şi pensiunea acestuia, „La Dolce Vita”, situată la ieșirea din municipiul Suceava spre Şcheia, povestind cum a fost plătit pentru acele acţiuni mafiote de către un rival în afaceri al părţii vătămate, nimeni altul decât patronul de atunci al restaurantului „Casa de Piatră”, Ioan Popovici, alias „Coaţă”.

 

Pentru ce a fost arestat acum „Polonic”

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după incendiul din luna martie a acestui an, când un bloc cu patru etaje din Broşteni a fost cuprins de flăcări, în urma unei acţiuni intenţionate, cercetările au fost preluate de poliţişti din localitate, cu sprijinul unor ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Anchetatorii l-au pus în capul listei de suspecţi pe Petrică Mândrilă, însă, joi seară, nu l-au dus la arestare pentru incendiul de la bloc, ci pentru alte fapte, tot o incendiere intenţionată, dar şi mai multe infracţiuni la regimul rutier.

Conform polițiștilor, în noaptea de 18 spre 19 aprilie a.c., în jurul orei 3.00, „Polonic” a provocat distrugerea prin incendiere a unui tablou electric de la un punct de transformare al E.ON, pagubele fiind estimate la aproximativ 27.000 de lei.

De asemenea, pe 4 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, Mândrilă a condus pe DN 17 B, pe raza oraşului Broşteni, un autoturism neînmatriculat, „Polonic” neavând nici măcar permis de conducere. În acea noapte, se arată în comunicatul poliţiei, suspectul a provocat şi un accident rutier, însă a fugit de la locul faptei.

Acelaşi personaj a fost dus joi seară în faţa judecătorilor şi pentru că a fost prins de două ori (pe 26 aprilie şi pe 7 mai) conducând un motoscuter, tot fără permis de conducere, iar tot în această lună (pe 11 mai), a fost oprit în trafic, „Polonic” fiind la volanul unui autoturism ale cărui numere erau expirate din luna ianuarie a.c..

 

„Polonic” dădea interviuri în noaptea incendiului care a cuprins blocul cu patru etaje 

Deşi, în comunicatul poliţiei, nu se face referire şi la incendiul de la blocul din Broşteni, din noaptea de 22 spre 23 martie a.c., surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că Petrică Mândrilă este principalul suspect.

În acea noapte, o mână criminalăa dat foc unei anvelope de camion pe care a lipit-o de o magazie construită în imediata vecinătate a blocului, iar flăcările s-au propagat la izolaţia exterioară din polistiren până la acoperişul blocului, cei aproximativ 50 de locatari fiind evacuați din imobil.

Flăcările au distrus în întregime acoperișul blocului, dar şi balcoanele de la ultimul etaj, fiind compromise şi bunurile din sufrageriile cu ieşire la balcon ale apartamentelor de la etajul IV. Ce nu a distrus focul, a compromis apa, în timpul operațiunilor de stingere care au durat aproximativ patru ore şi la care au participat zeci de pompieri militari şi voluntari.

Pagubele au fost estimate la vremea respectivă la 250.000 de lei.

Iniţial, existau voci care susţineau că incendiul ar fi fost pus de un consilier local, care era în conflict cu proprietarul unei magazii şi al unui garaj construite chiar lângă un perete al blocului.

De altfel, incendiatorul a vrut să dea foc doar acelor construcţii de lemn, însă flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins şi blocul, care ardea ca o torţă în noapte.

În zona blocului cuprins de flăcări s-au adunat zeci de persoane, printre care l-am găsit în acea noapte şi pe Petrică Mândrilă.

“Nu cred că e nici o mână criminală”, era sigur pe el tânărul. „Crezi că ar fi cineva prin zonă care să fi făcut aşa ceva?”, l-a întrebat un ziarist. „Nuuu”, a răspuns ferm „Polonic”.

   

Dosarul incendiului mafiot de la „Dolce Vita”, încă pe rolul instanţei de fond

Dosarul incendierii pensiunii „La Dolce Vita” şi a vilei omului de afaceri Gheorghe Berbece a fost trimis judecătorilor la sfârşitul lui 2008, iar de atunci bate pasul pe loc pe rolul instanţelor de judecată.

Procurorii i-au trimis în judecată atât pe Mândrilă, cât şi pe cel acuzat că a comandat cele două incendii, Ioan Popovici, alias „Coaţă”

De la Judecătoria Suceava, după doi ani de proces, dosarul a fost strămutat la Judecătoria Năsăud, la cererea lui Coaţă, şi se află şi în prezent pe rolul acestei instanţe.  

Polonic a povestit cum a fost plătit de Ioan Popovici să-i „taie” pe membrii familiei Berbece şi să dea foc vilei în care locuiau aceştia (pe 28 iulie 2008). „Polonic” a mărturisit cum a intrat în casă pe un geam de la parter şi a incendiat mai multe bunuri din încăperi diferite, fără a-i mai agresa pe membrii familiei Berbece, aşa cum i se spusese iniţial.

Pentru că incendiul de la vilă nu a distrus în întregime imobilul (pagubele au fost estimate la 100.000 de lei), explică anchetatorii, „Coaţă” s-a întâlnit cu Mândrilă a doua zi şi i-a cerut să dea foc şi pensiunii „La Dolce Vita”, lucru pe care l-a şi făcut în noaptea de 29 spre 30 iulie 2008, pensiunea arzând aproape în întregime.

„Polonic” a mai declarat că, la comiterea ambelor fapte, a fost ajutat de „Coaţă” care i-a înmânat recipientele cu benzină şi lac pe care le-a folosit, l-a dus cu maşina, i-a spus cum să procedeze, i-a indicat pe unde să intre în pensiune.

Pentru cele două incendii, susţin anchetatorii că le-ar fi mărturisit Mândrilă, acesta din urmă a primit de la Popovici suma de 24.900 de lei şi promisiunea că îi va cumpăra un apartament în oraşul Broşteni.

Anchetatorii susţin că neînţelegerile financiare dintre cei doi l-au determinat pe „Polonic” să dea totul în vileag.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiatorul pensiunii “La Dolce Vita”, arestat din nou, fiind bănuit că a dat foc unui bloc cu patru etaje.
 Vizualizări articol: 5885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Incendiatorul pensiunii “La Dolce Vita”, arestat din nou, fiind bănuit că a dat foc unui bloc cu patru etaje5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei