Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2014 - Anul XIX, nr. 111 (5620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatare

Onofrei: „Oficial ne merge bine, însă realitatea este înspăimântătoare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Oficial ne merge bine, însă realitatea este înspăimântătoare”. Așa a zugrăvit situația în care se află România după doi ani de guvernare USL-PSD candidatul PDL pentru alegerile europarlamentare, suceveanul Orest Onofrei, poziționat pe locul șase eligibil. Onofrei a arătat că populația și-a pus mari speranțe în noua guvernare, dar, din păcate, în ultimii doi ani nu s-a întâmplat nimic bun pentru români. El a explicat că indicatorii economici sunt la pământ, precizând că gradul de colectare a veniturilor este catastrofal, evaziunea fiscală este în creștere, ca de asemenea și creditele neperformante, locurile de muncă se împuținează, firmele intră în faliment sau insolvență, iar populația înregistrează restanțe mari la plata utilităților.

„Toate acestea se întâmplă din cauza celor 36 de taxe puse în plus pe spinarea noastră, a fiecăruia. În statistică, Guvernul stă bine, însă în realitate este dezastru. De fapt, vedem că există două Românii, o Românie de la televizor, în care lucrurile merg bine, și o Românie reală, a noastră, a oamenilor cu buzunarele goale. Premierul și Guvernul ce Românie guvernează? Dacă guvernează, așa cum cred eu, România de la televizor, atunci ar trebui să fim foarte îngrijorați”, a declarat Onofrei.

El a adus în prim-plan programul de guvernare al ultimului Guvern Ponta, subliniind că nici una dintre măsurile importante nu a fost pusă în practică. Onofrei a amintit de revenirea la TVA de 19%, la păstrarea pragului de impozitare la 16% și introducerea impozitului diferențiat, la scutirea de impozit pe profitul reinvestit, la extinderea reducerii TVA și la alte categorii de alimente și produse, la reducerea CAS cu 5%, la reducerea cheltuielilor cu birocrația fiscală.

„Când introduci 36 de taxe în plus, birocrația crește, nu scade. Dacă nici unul din punctele din programul de guvernare nu a fost îndeplinit, atunci este explicabilă situația în care ne aflăm azi”, a subliniat Onofrei. El a îndemnat lumea să vină la vot, arătând că un absenteism major ar avantaja PSD.

„Singurul pericol la aceste alegeri rezidă din faptul că oamenii, dezamăgiți de cei care le-au înșelat așteptările, cred că îi pedepsesc pe actualii guvernanți dacă nu merg la vot. Eu cred că mai mare bucurie pentru PSD decât un absenteism major la vot nu este, pentru că ei știu că orice român care vine la vot dă vot anti-PSD. De aceea eu cred că toți cei care au de spus ceva şi sunt nemulțumiți de actuala guvernare trebuie să vină la vot, pentru că noi ştim sigur că nu votează cu PSD”, a încheiat Orest Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: „Oficial ne merge bine, însă realitatea este înspăimântătoare”.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei: „Oficial ne merge bine, însă realitatea este înspăimântătoare”0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei