Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 ian 2014 - Anul XIX, nr. 11 (5520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Petru Luhan: “Prin noua Constituție, liderii USL arată că nu dau doi bani pe votul românilor din 2009”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL Petru Luhan consideră că referendumul pentru modificarea Constituției, pe care USL vrea să-l organizeze odată cu alegerile europarlamentare din luna mai, nu are nimic de-a face cu democrația şi voința poporului român. Petru Luhan a arătat că acest proiect susţinut de USL nu ține cont de un alt referendum, cel din 2009, în care o majoritate categorică a românilor a decis că vrea Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Europarlamentarul PDL a mai declarat că  precizarea făcută la începutul acestei săptămâni de către liderul PNL, Crin Antonescu, potrivit căreia în noua lege fundamentală se introduce un prag de maxim 300 de deputați, este o diversiune menită să inducă în eroare opinia publică.

„La referendumul din 2009, românii au cerut reducerea numărului total al parlamentarilor, nu doar al deputaților. Lucru evident, întrucât ei au votat în același timp pentru un Parlament cu o singură Cameră, nu cu două. În aritmetica domnului Antonescu, 300 de parlamentari este egal cu 300 de deputați plus cel puțin încă 100 de senatori. Prin această propunere, liderii USL arată clar că nu dau doi bani pe votul românilor. Şi, totodată, că nu le pasă câtuși de puțin de temele care ar trebui dezbătute în campania pentru alegerile europarlamentare”, a mai spus Petru Luhan.

Petru Luhan a adăugat că, dacă va fi adoptată în forma propusă de actuala coaliție, noua lege fundamentală a statului va fi una profund antieuropeană. „În loc să vorbim despre drepturile românilor în Europa sau despre accesarea fondurilor europene la care, din păcate, suntem printre codașii UE, vom discuta un subiect care ține strict de politica internă. Iar prevederile care acordă puteri excesive Parlamentului, dar mai ales aceea care îl transformă într-un supraorgan de anchetă, sunt extrem de periculoase pentru democrație. Practic, această Constituție scrisă pe genunchi face din statul de drept o marionetă în mâinile politicienilor”, este opinia lui Petru Luhan. El a făcut referire la alineatul introdus la articolul 64 din Constituţie, explicând că în forma propusă de USL, acesta prevede că „orice persoană de drept public, orice persoană juridică privată și orice persoană fizică are obligația de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, după caz, în fața unei comisii parlamentare, în urma invitației scrise primite din partea acesteia”.

Luhan a mai spus că deși se precizează că această comisie va respecta principiul separației puterilor în stat și că activitatea ei nu se poate substitui organelor judiciare, rezultă în mod evident că orice procuror și chiar judecător poate fi chemat să dea socoteală membrilor Parlamentului. „Se ştie faptul că mulţi dintre membrii Parlamentului sunt anchetați pentru fapte grave de corupție. Altfel spus, acuzatul îl cheamă la raport pe acuzator”, a încheiat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan: “Prin noua Constituție, liderii USL arată că nu dau doi bani pe votul românilor din 2009”.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petru Luhan: “Prin noua Constituție, liderii USL arată că nu dau doi bani pe votul românilor din 2009”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucovinean loverul Luhan trimis de
(17 ian 2014, 16:50:59
Luhan este, dacă încă nu l-ați reperat, băietanul acela agresiv care apare din ce în ce mai des prin studiourile TV, urlând la toată lumea, atacând, mârâind și scheunând nedumerit atunci când toți ceilalți aruncă în el cu lavalierele, paharele cu apă și roțile de la scaune. Feciorul nu are nimic de spus, dar o face cu atâta convingere, agresivitate și nesimțire, încât mai că-ți vine să crezi că se bazează pe ceva.Petru Luhan de la Măneuţi are doar costume cu care se plimbă important peste tot pe unde este invitat. Sau nu.Luhan s-a umplut de penibil din cap şi până în picioare după ce Tania Budi a declarat referitor la acesta: „(…) îl cunosc, am ieşit la cafea de două-trei ori. Mi-a făcut o impresie foarte neplăcută. Este foarte needucat, chiar grobian şi nu mi-a făcut plăcere să vorbesc cu el. Mi-e milă de astfel de oameni, nu stau eu să le fac educaţie”. Acuma pe domnul Luhan care sta la Bruxeles pe banii nostri cu o renumeratie colosala il freaca grija cu constitutia si ne spune noua ca trebuie sa fie o singura camera cu 300 de parlamentari.Pai de ce sa fie asa musiu Luhan?Ca a zis-o Basescu?

2.   Ba europarlamentarule trimis de
(17 ian 2014, 20:23:57
stii in ce an suntem? stii cine conducea tara in 2009? cine si-a batut joc de romani 9 ani. Basescu, Boc si multi ca tine. RUSINE!!!!!
3.   Comentariu trimis de
(18 ian 2014, 00:10:13
acest domn europarlamentar - o alta opera a epocii Flutur ,alaturi de zidul din mijlocul drumului si groapa de gunoi de la Mestecanis .
4.   Cireasa de pe tort trimis de
(18 ian 2014, 08:12:46
Luhane mai bine mergi la Cireasa de pe tort si mai explica cum se face rata cu portocale:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei