Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 ian 2014 - Anul XIX, nr. 11 (5520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Lipsa de personal şi salariile mici, principalele probleme cu care se confruntă Poliţia Locală Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deficitul de personal şi salariile demotivante sunt considerate principalele probleme cu care se confruntă Poliţia Locală Suceava.

Raportul de activitate al Poliţiei Locale pentru 2013, dar şi nemulţumirile celor care trebuie să sporească gradul de siguranţă al sucevenilor şi să rezolve multe din problemele care ţin de ordine publică au fost principalele subiecte discutate ieri, la sediul Primăriei Suceava, în cadrul şedinţei trimestriale a Comisiei Locale de Ordine Publică.

„În continuare avem destul de multe posturi vacante, care nu pot fi ocupate din cauza prevederilor legilor actuale, care, dacă s-ar debloca, ne-ar permite înfiinţarea de noi patrule. Sunt zone care au rămas descoperite, în special cartierul Iţcani, care nu are nici o patrulă permanentă. Avem oameni care ajung şi în Iţcani, dar după ce trec prin alte cartiere”, a declarat primarul Ion Lungu, care este şi preşedintele Comisiei Locale de Ordine Publică.

Cea mai mare nemulţumire a poliţiştilor locali este însă cea a salarizării, pe care mulţi dintre ei o consideră „ruşinoasă”.

„Cei mai mulţi dintre ei au venitul minim pe economie şi nu pot beneficia de sporurile de care se bucură cei din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Eu sunt de acord că este austeritate, criză economică, dar cred că la nivelul administraţiei locale ar trebui stabilită o anvelopă salarială care să fie gestionată de Consiliul Local. În acest fel ar putea fi îndreptate o serie de inechităţi, precum salariile care nu corespund funcţiilor şi eforturilor care se fac aici”, a precizat Ion Lungu, care speră că Parlamentul să vină cu modificări legislative în favoarea acestora, precum norme de hrană şi sporuri salariale.

„Noi le-am asigurat logistica necesară, dotări, i-am trimis şi la cursuri de perfecţionare, ne mai trebuie forţă de muncă şi o plată corespunzătoare”, consideră edilul sucevean.

Pe de altă parte, poliţiştilor locali suceveni li s-a atras atenţia asupra faptului că se află în serviciul cetăţenilor şi că trebuie să dea curs solicitărilor lor, chiar de nu ţin de competenţele lor.

„Am avut destul de multe reclamaţii de la cetăţeni că au fost trataţi cu indiferenţă sau cu refuzuri de poliţiştii locali pe care i-au abordat cu diverse probleme. Oricât de nemulţumiţi ar fi desalarizare, aşa ceva nu se acceptă. Sunt plătiţi din banii cetăţenilor şi trebuie să le fie de ajutor. Chiar de nu e de competenţa lor ce li se solicită, pot face demersuri către cei autorizaţi, nu să le întoarcă spatele oamenilor!”, i-a mustrat viceprimarul Ovidiu Doroftei pe reprezentanţii Poliţiei Locale.

În acelaşi timp, acesta i-a îndrumat pe poliţiştii locali să se lupte în instanţă pentru obţinerea unor sporuri salariale, arătându-se solidar cu aceştia în privinţa veniturilor mici de care beneficiază pentru munca lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsa de personal şi salariile mici, principalele probleme cu care se confruntă Poliţia Locală Suceava.
 Vizualizări articol: 2194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lipsa de personal şi salariile mici, principalele probleme cu care se confruntă Poliţia Locală Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frunze la ciini trimis de
(17 ian 2014, 15:11:16
Oricum astia de la Politia Locala sunt platiti degeaba din banul public si ard gazul tot degeaba. De ce nu ne spune domnul primar ce scrie in fisa postului unui militean comunitar si cum isi indeplineste "organul" obligatiile de servici? Cu ce se ocupa aceasta Politie Locala?.... ca in afara de plimbari doi cite doi, n-am vazut sa fi facut ceva util societatii...La munca trintorilor!
2.   Comentariu trimis de
(17 ian 2014, 19:18:15
bravo primarica !! mai angajeaza vreo cativa frecatori de menta ca astia pe care ii ai nu sunt destui. daca tot ati fost la bilant poate ne impartasiti si noua cateva lucruri pe care le face politia in afara de plimbari prin oras. ca de prins hoti nu poate fi vorba. paznicii matale cand se bat doi sau cand unul talhareste pe cineva nu stiu sa faca altceva decat sa sune la 112 sa vina politia. e drept ca salariul pe care il au e mizer dar este in perfecta concordanta cu ceea ce fac pentru siguranta cetateanului. nu va mai uitati domnul primar in curtea politiei si nu mai comparati paznicii dvs care au ca unic scop lipirea de afise electorale cu politistii pentru ca e o diferenta enorma intre ce fac politistii si ce fac paznicii
ati fost la bilant. iluminati-ne ! cu ce se lauda vajnicii aparatori ai urbei ca sa merite salarii ca ale politistilor? ce responsabilitati au? ce realizari? ca n-am auzit sa-l fi prins pe ben-laden sau macar vreun hot marunt sau vreun urmarit general. in afara de pazit statui in parcuri si faimosul ou-record mai fac si altceva?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei