Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 239 (5446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Apel al deputatului Ioan Balan pentru înființarea unui centru medical de permanență în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava are nevoie urgentă de un centru medical de permanență. Este concluzia exprimată de președintele Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, în urma discuțiilor pe care le-a avut atât cu medici de familie, cât și cu pacienti. Balan a explicat că înființarea unui centru medical de permanență ar rezolva mai multe probleme, printre care supraaglomerarea serviciului de ambulanță cu solicitări care de multe ori nu au caracter de urgență, supraaglomerarea unității de primire a urgențelor cu cazuri minore și inexistența unui serviciu medical permanent care să asigure consultații, eliberare rețete medicale, tratamente și supraveghere medicală. Nu în ultimul rând, a adăugat Balan, s-ar rezolva problema nemulțumirii pacienților cu afecțiuni ușoare care ajung la unitatea de primire a urgențelor de la Spitalul Județean Suceava și care așteaptă foarte mult, nu din vina medicilor de gardă, ci din cauza gravității altor cazuri care sunt prioritare. „Astfel, înființarea unui centru medical de permanență în orașul nostru ar crea pentru Suceava și zona metropolitană premisele rezolvării tuturor acestor probleme”, a precizat liderul democrat-liberal.

 

“Cred că primul pas ar trebui făcut de către Primăria municipiului Suceava, prin punerea la dispoziție a unui spațiu”

Ioan Balan susține că pe lângă faptul că vine în sprijinul pacientului, indiferent dacă are sau nu calitatea de asigurat, oferindu-i un program de funcționare în perioada în care cabinetele medicilor de familie sunt închise, centrul de permanență va degreva Serviciul de Ambulanță și Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean. Acestui centru i se va putea adresa cu ușurință orice persoană care are o nevoie medicală. Centrul de permanență medicală va putea fi înființat prin asocierea medicilor de familie și prin sprijinul autorităților locale conform legislației în vigoare. Apelul adresat de către deputatul Ioan Balan medicilor de familie pe de o parte și autorităților locale, pe de altă parte, vine în sprijinul rezolvării problemelor dintr-un segment extrem de important al sistemului medical. “Cred că primul pas ar trebui făcut de către Primăria municipiului Suceava, prin punerea la dispoziție a unui spațiu pretabil pentru înființarea acestui centru de permanență medicală. Cred în disponibilitatea de asociere a unor medici de familie care ar dori să-și desfășoare activitatea în regim de gardă și să pună la dispoziția pacienților toată capacitatea lor profesională”, a spus Balan. Atât consilierii locali, cât și cei județeni ai PDL vor avea în zilele următoare discuții cu ceilalți parteneri politici în vederea găsirii de soluții pentru inițierea acestui proiect medical. “Aș vrea ca această inițiativă să nu capete culoare politică, pentru a nu dezvolta polemici într-un domeniu atât de important cum este sănătatea populației”, a mai subliniat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel al deputatului Ioan Balan pentru înființarea unui centru medical de permanență în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Apel al deputatului Ioan Balan pentru înființarea unui centru medical de permanență în municipiul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei