Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 57 (5264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită de lucru

Puţini PDL-işti au fost interesaţi de întâlnirea cu Monica Macovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vizita europarlamentarului Monica Macovei pentru a discuta cu membrii Organizaţiei Judeţene a PDL Suceava nu a stârnit un entuziasm prea mare. Sala mică a Casei de Cultură din Suceava a fost suficientă pentru a aduna persoanele interesate de discursul şi programul fostului ministru al Justiţiei pentru funcţia de preşedinte al PDL, cu ocazia alegerilor din 23 martie.

Nici cei prezenţi în sală nu au fost în totalitate membri PDL, printre ei regăsindu-se şi persoane care au venit doar din dorinţa de a anunţa că se vor înscrie în acest partid dacă Monica Macovei va deveni preşedinte peste aproape două săptămâni. Chiar şi Monica Macovei a fost neplăcut surprinsă să afle că în sală erau doar 10-12 delegaţi la Congresul din 23 martie, dintr-un total de 182 care se vor deplasa la Bucureşti pentru a-şi da votul în vederea stabilirii viitorului preşedintele al PDL.

În vizita la Suceava, Monica Macovei a fost însoţită de colegul europarlamentar Cristian Preda şi fostul ministru de Externe Teodor Baconschi. În ceea ce priveşte personalităţile locale din PDL, acestea au lipsit aproape cu desăvârşire. La întâlnire au participat doar fostul viceprimar Lucian Harşovschi şi preşedinta organizaţiei de femei din PDL, Cătălina Culipei.

 

Macovei spune că are mai multă credibilitate decât Blaga şi Udrea la un loc

Monica Macovei a criticat modul în care PDL înţelege în acest moment să facă opoziţie, pe care a catalogat-o drept „opoziţie constructiv-tovărăşească”. Fostul ministru al Justiţiei crede că partidul nu are cum renaşte fără a spune oamenilor despre „porcăriile” celor de la USL, ceea ce nu se întâmplă mai deloc în momentul de faţă.

„Un partid cum este cel de acum nu este modern, iar noi tocmai asta vrem, să reconstruim partidul în mod sănătos. Vrem să refacem legăturile dintre conducerea partidului şi membrii simpli, pentru că ni s-a spus de foarte mulţi oameni că aleargă la alegeri, iar între alegeri nimeni nu-i mai întreabă nimic. Un partid nu există prin liderii săi, ci prin oamenii care aleargă, ei sunt cei mai importanţi, iar liderii contează pentru mesaje şi credibilitate”, a arătat Monica Macovei.

Europarlamentarul care vizează funcţia de preşedinte al PDL şi-a exprimat convingerea că este cea mai bună alegere pentru a conduce această formaţiune politică. „Nu vreau ca partidul să ajungă unul de <balama> şi vă cer să ne votaţi. Am mai multă credibilitate decât Vasile Blaga şi Elena Udrea la un loc, iar acest lucru ne va aduce înapoi electoratul pierdut şi cel care nu s-a prezentat la urne”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei din perioada guvernării Alianţei DA.

Monica Macovei a precizat că un alt obiectiv al echipei sale este acela ca filialele locale să aibă independenţă totală, iar deciziile să nu mai fie impuse de la Bucureşti, aceeaşi independenţă fiind dorită şi pentru organizaţiile de tineret şi studenţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puţini PDL-işti au fost interesaţi de întâlnirea cu Monica Macovei.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Puţini PDL-işti au fost interesaţi de întâlnirea cu Monica Macovei2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei