Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2012 - Anul XVII, nr. 253 (5158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prioritate

Vasile Ilie propune ridicarea comunei Cacica la rang de stațiune turistică balneară de interes național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Organizației Județene a PDL Vasile Ilie, care candidează la alegerile parlamentare din 9 decembrie în Colegiul 3 Cajvana-Cacica, apreciază că turismul balnear trebuie dezvoltat la nivel național și în special în județul Suceava şi propune ca cei care fac investiţii în acest domeniu să beneficieze de facilităţi fiscale.

El a arătat că turismul balnear a fost neglijat în ultimii 20 de ani, subliniind că revitalizarea acestuia va face ca anumite localităţi unde se practică această formă de turism să se dezvolte folosind resursele naturale şi astfel să fie aliniate la standardele interne şi internaţionale. Vasile Ilie a exemplificat cu situaţia comunei Cacica, care ar trebui ridicată la rang de staţiune turistică balneară de interes naţional, pentru ca mai apoi să fie inclusă cu prioritate în programele anuale de promovare turistică, în cele de dezvoltare a produselor turistice şi de dezvoltare a infrastructurii generale.

Democrat-liberalul a spus că despre calităţile terapeutice ale apelor sărate de la Cacica se vorbeşte de foarte mult timp, dar încă nu sunt puse în valoare la adevăratul potenţial, majoritatea celor care vin aici făcând-o la sugestia unor cunoştinţe. Vasile Ilie a arătat că există investitori interesaţi în dezvoltarea de baze de tratament în Cacica, dar că este nevoie ca în această localitate să fie construite unități de cazare şi de alimentaţie publică.

În vederea sprijinirii investitorilor, atât în ceea ce priveşte baza de tratament, cât şi pensiunile sau hotelurile în zonă, Vasile Ilie consideră că este necesară încurajarea acestora prin acordarea de facilităţi fiscale pe o perioadă determinată.

 

Facilități fiscale pentru firmele care investesc în dezvoltarea zonelor cu potențial balnear

El a spus că după ce va fi ales deputat, va depune o iniţiativă legislativă, prin care firmele care fac investiţii în dezvoltarea unor zone cu potenţial balnear să beneficieze de scutiri la plata taxelor şi impozitelor, în funcţie de valoarea şi destinaţia investiţiei respective. „Ideea este să atragem fondurile spre localităţile cu potenţial mare de dezvoltare, iar Cacica este o astfel de localitate care poate deveni în scurt timp o staţiune balneară importantă”, a spus Vasile Ilie. Vicepreşedintele PDL Suceava susţine că pentru a oferi mai multă siguranţă investitorilor, Cacica ar putea să fie declarată staţiune turistică balneară de interes naţional, cu derogări de la legislaţia actuală, tocmai pentru a o include în programele naţionale de promovare turistică. „Dezvoltarea localităţii şi atingerea normelor pentru a devenit staţiune se fac de la sine, în timp. Consider însă că ar fi benefic atât pentru Cacica, dar şi pentru judeţ, ca aceasta să fie staţiune într-un timp mai scurt, pentru că se va crea o nouă zonă turistică importantă”, a mai declarat Vasile Ilie.

El a arătat că, în prezent, Cacica are deja un nume, dar că va trebui ca numărul de turişti să crească şi prin construcţia a cel puţin 600 de locuri de cazare în pensiuni şi hoteluri şi să fie făcute investiţii şi în infrastructura de utilităţi şi drumuri. Vasile Ilie a mai spus că în Cacica va putea, totodată, să fie promovat şi turismul religios, ţinând cont că în localitate există Basilica Minor, care este loc de pelerinaj marian pentru catolici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Ilie propune ridicarea comunei Cacica la rang de stațiune turistică balneară de interes național.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Vasile Ilie propune ridicarea comunei Cacica la rang de stațiune turistică balneară de interes național3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cacica dupa ips duplicatus trimis de
(29 oct 2012, 16:15:29
tovarasu' ilie si vasile, buna asta cu facilitatile fiscale. dar intai sa ne spui cam cum va arata statiunea balneara de interes national cacica dupa ce va face ravagii si acolo gandacul ips duplicatus...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei