Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2012 - Anul XVII, nr. 239 (5144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bulibăşeală controlată

Consilierul local Traian Andronachi contestă legalitatea ultimei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Andronachi, consilierul local ales pe listele UNPR în Consiliul Local Rădăuţi, s-a declarat de-a dreptul stupefiat de modul cum se derulează activitatea în deliberativul din acest oraş, deliberativ din care face parte începând cu luna iunie a acestui an. Şedinţele la care a participat i-au fost suficiente lui Andronachi pentru a susţine cu tărie că totul este un circ ieftin, coordonat de primarul Aurel Olărean, care comite „abuzuri numeroase şi încalcă legea în picioare fără nici o jenă”.

Totul a culminat cu ultima şedinţă extraordinară de Consiliu Local, din 3 octombrie, despre care consilierul din partea UNPR spune că reprezintă o mostră de ilegalitate. Pentru a-şi argumenta această acuzaţie extrem de gravă, Traian Andronachi a explicat tot ce s-a întâmplat în şedinţa respectivă, dar şi mai înainte.

Începutul trebuie căutat în şedinţa ordinară a Consiliului Local Rădăuţi din 28 septembrie a acestui an. La acea vreme doi consilieri locali din PDL, Cezar Aurelian Radu şi Constantin Ionuţ Grigoraş, şi-au înaintat demisiile din funcţiile de aleşi locali.

„Aceste demisii au fost depuse în plen şi aprobate de toţi consilierii locali prezenţi la dezbateri, iar valabilitatea lor urma să intre în vigoare de la 1 octombrie”, a declarat Traian Andronachi.

Potrivit acestuia, contrar celor votate în şedinţa ordinară de Consiliu Local din septembrie, la şedinţa extraordinară din 3 octombrie au început să apară surprizele. „Mai întâi, la acea şedinţă nu s-a întrunit cvorumul necesar începerii dezbaterilor, şi asta pentru că în sală erau prezenţi opt consilieri PDL, un consilier PP-DD, un consilier USL şi subsemnatul. Printre cei opt consilieri PDL se afla şi domnul Constantin Ionuţ Grigoraş, care de două zile nu mai ocupa funcţia de ales local după demisia pe care şi-a depus-o şi i-a fost aprobată. În aceste condiţii, în sală erau doar zece consilieri locali, iar pentru a fi îndeplinit cvorumul necesar începerii şedinţei era nevoie de 11 consilieri locali”, a declarat Traian Andronachi.

 

O şedinţă fără cvorum şi cu un consilier local care a demisionat, adus la primărie la ora 9 seara

Şirul ilegalităţilor la şedinţa extraordinară din 3 octombrie nu s-a încheiat însă acolo. Pe ordinea de zi era propunerea de discutare a numirii noilor consilieri locali în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, deşi cu câteva săptămâni mai înainte acelaşi Consiliu Local numise cinci aleşi locali în respectiva Adunare Generală a Acţionarilor.

„Pentru a face alte numiri în AGA de la SC Servicii Comunale SA era nevoie de un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care să fie revocaţi vechii consilieri locali, ori acest lucru nu s-a întâmplat. În proiectul de numire a noilor consilieri locali în AGA de la Servicii Comunale a fost adăugat un amendament cu privire la revocarea vechilor membri din AGA, aspect care contravine legislaţiei”, a arătat Traian Andronachi.

Considerând că nu poate participa la această mascaradă de şedinţă, consilierul local din partea UNPR a ajuns la concluzia că trebuie să părăsească sala de lucru. Aceeaşi decizie a luat-o şi singurul consilier local reprezentând USL, Tiberiu Maerean. Ca atare, la şedinţa extraordinară de Consiliu Local Rădăuţi din 3 octombrie au rămas doar nouă aleşi locali, insuficient pentru ca lucrările să continue.

„Spre stupoarea mea, a doua zi am aflat că la şedinţă a fost adus forţat, la ora 9 seara, şi celălalt consilier local demisionar, domnul Cezar Aurelian Radu. Nu ştiu prin ce minune a putut vota dumnealui, dar şi domnul Grigoraş, de vreme ce nu mai aveau calitatea de consilieri locali. În plus, chiar dacă prin absurd cei doi colegi erau în continuare consilieri locali, tot nu se putea ca acea şedinţă să aibă cvorum, fiind prezenţi doar zece consilieri în loc de 11”, a mai spus Traian Andronachi.

Trebuie spus că la şedinţa cu bucluc invocată de Traian Andronachi s-au ales noi consilieri locali în AGA de la SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, iar aceştia au decis înlocuirea lui Nistor Tătar, pentru a doua oară în decurs de câteva săptămâni, din funcţia de director şi numirea lui Romeo Răuţu. Această a doua revocare a lui Nistor Tătar a venit după ce Tribunalul Suceava a suspendat prima revocare a sa din funcţie şi a dispus reîncadrarea sa pe postul de director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul local Traian Andronachi contestă legalitatea ultimei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Consilierul local Traian Andronachi contestă legalitatea ultimei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Rădăuţi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Olarean si CL trimis de
(13 oct 2012, 05:21:41
Cascadorii rasului! D-le Andronachi ati mai castigat o bila alba si un viitor vot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei