Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2012 - Anul XVII, nr. 239 (5144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

“Cursuri” la Parchet

Tânăra care şi-a abandonat nou-născutul pe câmp este studentă la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa cum vă informam încă din ediţia de ieri a cotidianului nostru, poliţiştii au reuşit să o identifice pe mama care şi-a abandonat nou-născutul pe câmp, într-o pungă de plastic, iar aceasta este o tânără de 18 ani, din satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului.

Respectiva, Iuliana Lucica Galiş, este studentă în primul an la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi, pentru fapta sa, a fost pusă sub acuzare pentru tentativă la omor calificat.

Ieri după-amiază, tânăra a fost adusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind audiată de un procuror criminalist.

 

A ascuns sarcina de toată lumea şi a născut în Spitalul Judeţean

Potrivit unor surse judiciare, Iuliana Lucica Galiş a absolvit liceul în vara acestui an, la Gura Humorului, când a susţinut şi examenul de bacalaureat.

Pe perioada liceului, tânăra a stat în gazdă la Gura Humorului, iar în ultimele luni a reuşit să ţină ascunsă sarcina atât de familia ei, cât şi de colegi şi prieteni.

Fiind puţin corpolentă şi cu ajutorul unor haine mai largi, Iuliana Lucica Galiş nu a dat de bănuit nimănui că ar fi gravidă.

De câteva săptămâni, după ce a fost admisă la facultate, tânăra s-a mutat în gazdă, în municipiul Suceava, împreună cu prietena sa cu care a stat în chirie şi la Gura Humorului.

Pe data de 4 octombrie, tânăra studentă a născut în Maternitatea Spitalului Judeţean, o fetiţă sănătoasă, de 2,9 kilograme. Câteva zile mai târziu, pe 9 octombrie (marţi), s-a externat din spital.

Potrivit primelor declaraţii ale Iulianei Galiş, după ce a ieşit din spital, a luat un autobuz şi a venit până la Gura Humorului, iar de aici a luat-o pe jos, cu nou-născutul în plasă, mergând spre casa prietenei sale cele mai bune, care locuieşte în zona Bogdăneasa.

Mergând pe câmp, i-a venit ideea să scape de copil şi a lăsat plasa cu bebeluşul sub mai multe tufe de răchită din apropierea pădurii Bogdăneasa, plecând apoi mai departe.

Norocul a făcut ca după câteva ore, plasa în care se afla nou-născutul să fie găsită de un localnic, Nicolai Vacari, care îşi păştea caprele prin zonă.

„M-am speriat şi sunt uimit şi acum, şi cred că toată viaţa o să fiu la fel. Când o aud plângând în pungă şi acum îmi tremură muşchii de la picioare”, povestea bărbatul, care şi-a sunat imediat soţia după ce a găsit copilul în pungă.

„Este un copil tare drăgălaş şi tare frumuşel”, a completat şi Silvia Vacari, soţia crescătorului de capre.

 

Ce se va întâmpla cu bebeluşul

Deşi soţii Vacari şi-au exprimat dorinţa ca familia lor să o înfieze pe micuţa salvată ca printr-o minune, autorităţile de la Protecţia Copilului au declarat că prima opţiune de adopţie o vor avea rudele de până în gradul IV ale tinerei în vârstă de 18 ani. Aceasta din urmă va fi decăzută din drepturi, după finalizarea anchetei procurorilor.

Directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a declarat ieri că dacă rudele Iulianei Galiş nu vor dori fetiţa, atunci micuţa va fi dată în grija unui asistent maternal profesionist.

 

Micuţa, vizitată la spital de străini

Părinţii Iulianei Galiş nu au dorit să comenteze ce s-a întâmplat, iar prietenii acesteia din Poiana Micului au mărturisit că nu ştiau că aceasta este însărcinată. În timp ce tânăra dă cu subsemnatul la Poliţie şi Parchet, micuţa pe care a adus-o pe lume se află internată în continuare la Gura Humorului. Ieri, o familie din localitate i-a adus lapte şi şi-a exprimat opţiunea de a o adopta, aceeaşi cerere fiind transmisă şi de un cuplu din Bucureşti. În schimb, din partea familiei Iulianei Galiş nimeni nu a dorit s-o vadă pe fetiţa care a supravieţuit miraculos.

 

Scoasă din Parchet, pe uşa din spatele clădirii

Ieri, în jurul orei 13.00, Iuliana Lucica Galiş a fost adusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a fi audiată de un procuror criminalist.

Pentru că a pus în primejdie viaţa nou-născutului, anchetatorii au pus-o sub acuzare pe tânăra în vârstă de 18 ani sub acuzaţia de tentativă de omor calificat, faptă pedepsită cu închisoarea de la şapte ani şi jumătate la 12 ani şi jumătate.

În jurul orei 15:30, în timp ce reprezentanţi ai mass-media aşteptau la intrarea din faţă a clădirii Parchetelor, acolo pe unde de fiecare dată intră şi ies persoanele aduse la audieri, unul dintre jandarmii de serviciu le-a dat vestea că aşteaptă degeaba, întrucât tânăra a fost scoasă din clădire prin altă parte.

Din informaţiile noastre, Iuliana Galiş a fost scoasă pe o uşă din spatele clădirii Parchetelor, de la subsolul imobilului, tocmai pentru a nu da ochii cu ziariştii.

Varianta oficială, prezentată de unul dintre anchetatori, a fost aceea că tinerei i s-a făcut rău şi a fost chemată din nou la audieri la începutul săptămânii viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăra care şi-a abandonat nou-născutul pe câmp este studentă la Suceava.
 Vizualizări articol: 12870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Tânăra care şi-a abandonat nou-născutul pe câmp este studentă la Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat de... trimis de
(12 oct 2012, 12:00:26
... copil si viitoarea familie! Pacat ca EL nu exista pentru EA, pacat ca si-a batut joc de o adolescenta! In loc sa o sustina si sa o iubeasca, tatal copilului isi vede de viata acum cu alte fufe..
2.   CARE NU ARE PACAT SA ARUNCE CU PIATRA.... trimis de
(12 oct 2012, 12:04:37
NU JUDECATI CA NU SUNTETI IN MASURA SA O FACETI,ESTE UNUL SUS CARE PLATESTE LA FIECARE DUPA MERIT.....PE VREMEA CIND ERA ISUS PE PAMINT SA INTIMPLAT CA O FEMEIE "CURVĂ"SAL ATINGA SI EL NU A CONDAMNATO CUM FACETI VOI....DOAMNE FERESTE,CU TOTI GRESIM......SA FIE SANATOASA EA SI FICA EI.AR TREBUI CA PARINTI EI S_O INTELEAGA MAI MULT SI SAI FIE APROAPE...
3.   ... trimis de
(12 oct 2012, 12:31:33
daca i a placut procesul tehnologic ce sa ii facilaughingtongue
4.   * trimis de
(12 oct 2012, 12:42:51
atâtea declaraţii cu himen intact ( morale )
despre vieţi trăite-n " colonii penitenciare "
ne lipseşte şi judecata ( pe lângă parale )
la prejudecată suntem primii.De ce , oare ?

pe toţi îi freacă low-costul de grija altuia !
toţi îs "calmi şi logici" ( la dreq să vă ia ! )
aveţi presiuni d-astea pe voi ? nu ! aleluia !
de ce gândiţi , doar, în mână cu o nuia ?
5.   Comentariu trimis de
(12 oct 2012, 12:50:45
Sunt barati"smecheresi"care le promit de totoe isi bat joc de ele si cineva trebue sa duca povoara"fata si familia" ea e inca un copil degeaba o criticam.
6.   Pacat dar... trimis de
(12 oct 2012, 12:57:27
Cine este fara de pocate pe pamantul acesta ? Fata aceasta n-a gasit intelegere de la nimeni sau nimeni nu i-a dat un sfat bun,a considerat ca facultatea este mai presus de viata acestui copil dar se pot realiza paralel amandoua.O aventura negandita iti poate trasforma restul vietii in cosmaruri si pareri de rau. Din pacate este prea tarziu,viata isi continua cursul cu bune si rele.
7.   Papa trimis de
(12 oct 2012, 13:12:45
de ce nu-l huliti si pe tatal copilului? el nu are nicio vina ?
8.   REMEMBER trimis de
(12 oct 2012, 13:53:53
,,PROTECTIA COPILULUI A CUMPARAT APARTAMENTE SOCIALE LA PRETURI DE LUX''
OBIECTIV-2007.MANASTIREA HUMORULUI,STR.TOADER BUSUIOC,NR 41-CONTRACT1286/
2005-PRET EURO42.848,45-13O MP CLADIRE,275 MP TEREN.ASA-I BRE???
PLUS CELELALTE DE LA GH.HUMORULUI!
9.   Si monitorul de ce publica si numele si poze? trimis de
(12 oct 2012, 14:00:25
De ce Monitorul ii publica si numele si adresa si fotografiile? asta e o bataie de joc . Era bun comunismul asta pentru voi ... sunteti niste gunoaie.. si mai prejos decat aceasta fata. Voi jurnalistilor pentru mine insemnati NIMIC!!!
9.1  RE: Si monitorul de ce publica si numele si poze? trimis de
(12 oct 2012, 14:15:20
SAL BATA DUMNEZEU PA ALA CARE A PUBLICATO PE FATA ASTA CU FOTOGRAFIE SI ADRESA EI.A UMILITO PINA LA DUMNEZEU PE FATA,DAR DE ASTA SA AIBĂ PARTE SI DL.DE LA MONITOR CARE A PUBLICATO....
10.   ... trimis de
(12 oct 2012, 21:38:59

ȘTIE CINEVA CA O FEMEIE DUPĂ CE NAȘTE E PASIBILĂ DE DEPRESIE POSTNATALĂ?Mai ales daca pe timpul sarcinii a avut diverse probleme.Să nu o judecăm noi!
10.1  RE: ... trimis de
(12 oct 2012, 23:23:18
... cica "depresie postnatala"! Buna asta!
11.   Depresie post natala trimis de
(13 oct 2012, 08:51:00
suntem un popor de idioti...inculti , figuranti....si ,,DASTEPTI,,,! "", nevoie mare..INCLUSIV AUTORUL ARTICOLULUI..ERA UN COPIL CU UN COPIL...EU AM NASCUT LA 25 DE ANI ...INCONJURATA DE FAMILIE, DE SOT, STUDENTA , A FOST NEVOIE INTR O SEARA SA FIU LASATA SINGURA CATEVA ORE, COPILUL DORMEA....M AM TREZIT SI MI S A PARUT ATAT DE URAT, L AM INVELIT CU UN BATIC SA NU L VADA SOTUL CAND VINE ACASA...ATUNCI NU STIAM CE A INSEMNAT ASTA, DAR PUTEA SA SE INTAMPLE O TRAGEDIE FARA SA DEPINDA DE NOI....CRIMA>>NU CRED CA JUSTITIA ROMANA NU VA TRATA CAZUL CU PROFESIONALISM...CARE N A FACUT ACELASI LUCRU,ADICA MAI GRAV :AVORT, CARE N A FACUT...,CARE NU ARE COPII, SA DEA CU PIATRA...CEILALTI SA SPUNEM ; DOAMNE FERESTE, BINE CA A SCAPAT MICUTA.
12.   De ce nu postati tot ce scriu? trimis de
(13 oct 2012, 09:03:15
am scris despre AVORT, pe care noi romanii il facem cand vrem sa salvam onoarea familiei si a noastra, dar suntem crestini pana n maduva oaselor cand trebuie sa ne dam cu parerea... si stim si ce inseamna un copil un copil, nu? Alegem prin zeci de moduri ,,crestinesti si de suflet", cand sa vina copilul care din ei sa l primim , cu care tata si cu care mama...asta am ajuns, dar dam cu pietre intr o fata de 18 ani, care s a trezit mama fara sa stie ce i cu ea, fara familie, sprijin...DOCTORII din spital n au consemnat tatal? N au vazut ca are 18 ani, nu tata, nu familie..? SPECIALISTII DIN SPITAL n au observat asta? CUI II MAI PASA DE CEVA IN TARA ASTA? doar sa radem si sa acuzam...FAMILIA FETEI SA MEARGA SA SI IA NEPOATA>>NU INRAITI AJUTATI FAMILIA SA TREACA PESTE ASTA...
13.   AS RUGA FAMILIA SA FIE FOARTE INTELEAPTA CU FATA trimis de
(13 oct 2012, 09:41:26
CIND ISUS A FOST CONDAMNAT SA MOARA PE CRUCE,PETRU UCENICUL CEL MAI APROPIAT DE ISUS,CARE A VAZUT MINUNILE LUI ISUS,PETRU A ZIS CA NUL CUNOASTE PE ISUS,A CINTAT COCOSU DE TREI ORI SI PETRU SA LEPADAT DE EL SI DUPA CE ISUS A INVIAT NU LA CONDAMNAT PE PETRU.SA NU CONDAMNAM NOI FATA ASTA SAI DEA DUMNEZEU SANATATE, MINTE SI PUTERE SA–SI CREASCA COPILUL.SA APRECIEM CA NU A FACUT AVORT,CUM FAC MAI TOATE FETELE IN CAZUL EI,ARE GRIJA DUMNEZEU DE EA....O MARE VINA E A TATAL COPILULUI CARE A LASATO SA SUFERE SINGURA SI A AJUNS LA ACEST GEST FATA.DOAMNA AJUTA PE EA SI PE TOATA LUMEA...
14.   Pt. un cretin trimis de
(13 oct 2012, 09:48:25
Rusule, atat de cretin poti fi incat ai pus fotogrfiile fetei? Nu ai nici o norma de bun simt?
In locul fetei te-asi actiona in judecata pentru calomnie, defaimare,boul dracului, ai uitat, de fapt habar nu ai, de prezumtia de nevinovatie? Ai auzit vreodata de reactia psihica a tinerei mamici? stare de lehuzie?
Cum sa pui fotografiile fetei berbecului, daca ai sa o gasesti agatata in vreun copac, penibilule, raspunzi? Inca mai este infractiunea de ~ inlesnire sau determinarea sinuciderii ~ zevzecule~ Ziaristul lui opeste prajit~ Apropo, unde ai facut ziaristica? la Liceul Sportiv?
14.1  RE: Pt. un cretin trimis de
(13 oct 2012, 10:11:09
AI MARE DREPTATE FOXMAN BATAL DUMNEZEU PE EL SI TOATA FAMILIA LUI,AR TREBUI CA FATA SAI PLATEASCA SLUJBE TOATA VIATA.PRAFU SA SE ALEAGA DE EL.SA UMILESTI IN ASA HAL UN COPIL,PENTRU BANI SI PUBLICITATE.ASTA INSEAMNA SA FI UN BOUUUUU...................
15.   PACAT... trimis de
(13 oct 2012, 10:38:11
Ar trebui sa fie o lectie pentru tineri atit fete cit si baieti, pentru noi toti in general, de judecat o sa judece cei care sint platiti pentru asta pe pamint. Parintii fetei ar fi bine sa se ocupe de copilul acestei tinere sau macar sa o ajute cu ce pot, pina la urma e nepotica lor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei