Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2012 - Anul XVII, nr. 239 (5144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pregătiri

575.959 de suceveni sunt aşteptaţi la urne la alegerile parlamentare din 9 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

575.959 de suceveni, dintr-un total de 730.098, sunt aşteptaţi la urne la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, a anunţat prefectul Florin Sinescu. Electorii vor avea la dispoziţie 538 de secţii de votare, acestea fiind deja delimitate şi numerotate prin ordin al prefectului. Numărul secţiilor de votare estre identic cu cel de la referendumul din 29 iulie, singura diferenţă fiind aceea că s-au înfiinţat două secţii noi, una la Primăria comunei Hârtop şi alta la Primăria comunei Vadu Moldovei. În schimb, Primăria comunei Râşca a renunţat la două secţii de votare. La fel ca la alegerile parlamentare din 2008, în judeţul Suceava au fost delimitate 10 colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi patru colegii pentru Senat.

 

SEIP lucrează la actualizarea listelor electorale permanente

Potrivit programului calendaristic stabilit, au fost constituite Comisia tehnică judeţeană, al cărei preşedinte este prefectul judeţului, şi Grupul de lucru de pe lângă Comisia tehnică judeţeană, care va funcţiona pe toată durata organizării, funcţionării şi finalizării rezultatelor alegerilor.

S-a constituit Biroul Electoral Judeţean şi s-a asigurat dotarea acestuia cu logistica necesară desfăşurării activităţii din 9 decembrie 2012. În prezent se lucrează la listele cu propuneri pentru preşedinţii secţiilor de votare, locţiitori şi rezerve.

Instituţia Prefectului a contractat în cursul zilei de ieri materialele necesare procesului electoral, respectiv, tuş, tuşiere. Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei lucrează în prezent la actualizarea listelor electorale permanente şi până pe data de 25 octombrie a.c. le va distribui primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

  

1.500 de poliţişti şi jandarmi vor asigura paza secţiilor de votare

Totodată a fost stabilită prin ordin al prefectului repartizarea structurilor MAI pentru paza secţiilor de votare. Peste 1.500 de poliţişti şi jandarmi şi un număr de 30 de funcţionari cu statut special de la serviciile de paşapoarte şi înmatriculări vor asigura paza secţiilor de votare. Astfel, la un număr de  262 secţii de votare va fi asigurată paza de către poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, la 97 de secţii, de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, la 29 secţii de votare, de Şcoala de Jandarmi Fălticeni, la 40 de secţii de votare, de Serviciul Poliţiei de Frontieră şi la 110 secţii de votare, de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava s-a solicitat unităţilor administrativ teritoriale din judeţ o serie de măsuri de securitate la incendiu pentru construcţiile şi spaţiile unde vor fi amenajate secţiile de votare şi pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a instalaţiilor, mijloacelor sau aparatelor de încălzire a acestor spaţii. 

„Suntem în plin proces de organizare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din luna decembrie. Ca şi la celelalte scrutine electorale care au avut loc în acest an, obiectivul nostru principal este organizarea de alegeri corecte. Instituţia Prefectului trebuie să fie garantul respectării legii şi să ducă la bun sfârşit întregul proces electoral”, a declarat Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 575.959 de suceveni sunt aşteptaţi la urne la alegerile parlamentare din 9 decembrie.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
575.959 de suceveni sunt aşteptaţi la urne la alegerile parlamentare din 9 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Calcule electorale trimis de
(12 oct 2012, 12:12:53
614451 de locuitori are judetul Suceava conform ultimului recesamant. 115647 cetateni aveti plus De unde???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei