Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Mihai Sandu Capră: „Guvernul Ungureanu umileşte profund pensionarii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL Suceava Mihai Sandu Capră, consideră că decizia de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale cu privire reţinerea contribuţiei de asigurări de sănătate de 5,5% din veniturile din pensii demonstrează abuzul de putere al Guvernului PD-L faţă de pensionari. Sandu-Capră a amintit că încă din data de 13 martie a.c., Curtea Constituţională a constatat faptul că ”dispoziţiile art. 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei”.

El a arătat că „nepăsarea guvernamentală” în acest caz a fost demonstrată prin faptul că decizia Curţii Constituţionale a fost publicată în Monitorul Oficial săptămâna trecută.

„Tergiversarea situaţiei nu se opreşte aici. Această decizie va deveni aplicabilă, cel mai devreme, prin luna mai, deoarece guvernanţii actuali susţin că pensiile pe luna aprilie au fost deja plătite în avans şi nu mai pot interveni. Poate că această plată în avans a pensiilor ar putea reprezenta un motiv pentru neaplicarea imediată a deciziei Curţii Constituţionale”, a spus Mihai Sandu Capră, care a mai adăugat că „neluarea de urgenţă a unor măsuri pertinente, care să reglementeze, în mod corespunzător, problemele apărute în acest context şi umilirea profundă a pensionarilor, prin punerea lor pe drumuri, lăsându-i, cu bună ştiinţă, să se înghesuie prin tribunale şi case de pensii, pentru a-şi cere dreptatea, nu este decât o dovadă de nepăsare a Guvernului Ungureanu faţă de această categorie socială, destul de greu încercată, de deciziile anterioare de austeritate”.

 

Sandu Capră: Pensionarii au plătit degeaba 1,5 miliarde de lei

Vicepreşedintele PNL Suceava a mai spus că această „greşeală anticonstituţională” a fostului Guvern condus de Emil Boc i-a costat pe pensionarii din România circa 1,5 miliarde de lei. Mai mult, el a criticat modul în care Ministerul Muncii a gestionat această problemă, precizând că ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a demonstrat că nu cunoaşte Constituţia şi prevederile legale în vigoare.

„Cum poate, oare, declara doamna ministru Boghicevici doar că prevederile Curţii Constituţionale se vor aplica în termen de 45 de zile de la publicarea deciziei, nefăcând, în schimb, nici o referire la faptul că odată cu publicarea deciziei Curţii Constituţionale, dispoziţiile anterioare ale legii în cauză nu mai pot fi aplicate.  În Legea fundamentală se stipulează, foarte clar, faptul că dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”, a încheiat Mihai Sandu Capră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sandu Capră: „Guvernul Ungureanu umileşte profund pensionarii”.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Sandu Capră: „Guvernul Ungureanu umileşte profund pensionarii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU NUMAI trimis de
(25 apr 2012, 14:59:08
Nu numai guvernul Ungureanu si nu numai pensionarii.Intreaga populatie a Romaniei a fost umilita de PDL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei