Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perspectivă

Gospodaru: „Crimele Revoluţiei nu se mai prescriu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Dan Gabriel Gospodaru apreciază că modificarea Codului Penal prin eliminarea prescripţiei răspunderii penale şi pedepselor în cazul infracţiunilor de omor comise cu intenţie reprezintă „un gest de dreptate socială profundă”. Gospodaru a arătat că o persoană acuzată de crimă poate fi anchetată, judecată şi condamnată indiferent de cât timp s-a scurs de la comiterea crimei sau de la sustragerea de la executarea pedepsei.
Parlamentarul democrat-liberal a subliniat că dosare închise prin neînceperea urmăririi penale, cum ar fi dosarul lui Ion Iliescu cu privire la mineriada din  1990 şi cel al Revoluţiei din decembrie 1989, ar putea fi redeschise odată cu adoptarea acestui proiect de către Parlament. „De exemplu, 65% dintre români sunt nemulţumiţi profund de faptul că nici la 22 de ani de la căderea comunismului responsabilii pentru crimele de la Revoluţie nu sunt pedepsiţi. Astfel de crime nu au voie să se prescrie şi niciodată nu este prea târziu pentru a le sancţiona. Crimele Revoluţiei nu se mai prescriu. Anul acesta s-ar fi împlinit termenul de prescriere a crimelor de la Revoluţie dacă nu modificam Codul Penal”, a spus Gospodaru.
El a adăugat că modificarea Codului Penal arată că viaţa oamenilor este o valoare fundamentală, de la care nu ne putem abate niciodată. „România se aliniază cu această modificare a Codului Penal la Europa civilizată. România intră în rândul ţărilor europene precum Marea Britanie, Suedia, Germania, Austria, Finlanda, Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Cehia, Malta, Cipru, Estonia, în care infracţiunea de omor este imprescriptibilă. Este absolut firesc ca un omor să nu fie prescris niciodată, iar vinovaţii să plătească indiferent de momentul în care acesta a avut loc. Dreptatea trebuie căutată până când cel vinovat de luarea vieţii unui om plăteşte”, a mai spus Gospodaru.
Camera Deputaţilor a adoptat luni proiectul care aduce modificări Codului Penal prin eliminarea prescripţiei răspunderii penale şi pedepselor în cazul infracţiunilor de omor comise cu intenţie. Legea a fost iniţiată de europarlamentarul Monica Macovei şi de deputatul PD-L Sever Voinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gospodaru: „Crimele Revoluţiei nu se mai prescriu”.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gospodaru: „Crimele Revoluţiei nu se mai prescriu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
( 2 mar 2012, 13:13:34
DAR CRIMELE CARE SURVIN DE PE URMA ,,ATENTATULUI LA SANATATEA PUBLICA'' SE PRESCRIU???AICI FACEM REFERIRE SI LA IAZURILE DE DECANTARE NEECOLOGIZATE,DESPRE CARE VA SMIORCAIATI IN PRESA,IN CAMPANIA ELECTORALA DIN 2008!
ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU,LA TOTI CEI RASPUNZATORI!!!
2.   .. trimis de
( 2 mar 2012, 14:01:29
Odată cu această modificare vor ieși la iveală toate jocurile pe care le-au făcut PSD când se află la puterea. Concret în zilele noastre, mușamalizarea acestor cazuri se mai poate numi și abuz de putere.
Să înțeleg că mulți PSD-iști se simt cu musca pe Căciulă. gen Năstase, Iliesu ?
3.   ... trimis de
( 2 mar 2012, 14:11:01
Modificarea acestei legi va duce la mititica multi politicieni care au stiut sa joace in asa fel incat totul sa iasa curat.
4.   ............. trimis de
( 2 mar 2012, 14:20:49
Sa plateasca pentru tot,are dreptate Gospodaru,chiar e neinteresant ce lege e sau nu ,toti autorii fizici sau morali sa plateasca!Daca scapa acum pe lumea cealalata nu mai au scapare:D!
5.   Mai devreme sau mai tarziu vor plati TOTI trimis de
( 2 mar 2012, 18:26:30
Dupa gratii toti,abia astept sa vad legea asta facandu-si datoria,o sa-mi iau un sac de popcorn si o sa urmaresc tv-ul cum intra unul cate unul la zabrele in frunte cu Iliescu chiar daca va avea la momentul respectiv poate 90 de ani!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei