Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2012 - Anul XVII, nr. 51 (4956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ardeleanu: „Opoziţia nu are nici o scuză că nu a fost în Parlament la adoptarea Legii Lustraţiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputata PD-L de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat că opoziţia nu are nici o scuză că nu a fost prezentă marţi la vot, în Parlament, la adoptarea Legii Lustraţiei, făcând referire specială la parlamentarii liberali, care au fost coiniţiatori ai legii. „În aceste condiţii, opoziţia nu are dreptul de a aduce obiecţii legii pe care nu a venit să o modifice şi să o voteze pentru că parlamentariii USL erau prea ocupaţi cu greva lor de lux”, a spus Ardeleanu. Deputata PD-L de Suceava consideră că adoptarea Legii Lustraţiei, care interzice unor persoane ce au ocupat diverse funcţii în regimul comunist să ocupe funcţii numite în aparatul de stat, este un succes al actualei coaliţii, un gest de reparaţie morală pentru societatea românească. Chiar dacă vine cu o întârziere de câţiva ani, a spus Ardeleanu, legea aduce o doză de moralitate mult aşteptată în politica şi administraţia românească, impunându-le celor care au făcut parte din aparatul politic comunist să stea departe de conducerea României democratice.

 

„Poziţia lui Crin Antonescu privind lustraţia s-a mai nuanţat de când s-a aliat cu informatorul Dan Voiculescu”

„Ne-ar fi bucurat ca şi parlamentarii liberali, coiniţiatori ai legii, să iasă din amorţire măcar pentru a participa la acest moment important care a avut loc în Camera Deputaţilor. Este un gest de lipsă totală de respect faţă de istoria liberală, principiile şi electoratul liberal. Este regretabil că o lege atât de aşteptată şi necesară societăţii româneşti nu a beneficiat decât de voturile majorităţii parlamentare, în timp ce opoziţia a preferat să rămână în vacanţă. Este de presupus totuşi că poziţia liderului PNL, Crin Antonescu, privind lustraţia s-a mai nuanţat de când s-a aliat cu informatorul Dan Voiculescu ”, a spus Ardeleanu.
Persoanele vizate de Legea Lustraţiei sunt cele care au avut funcţii politice de conducere retribuite de PCR, în aparatul central, regional, raional, al partidului Muncitoresc Român, membrii şi membrii supleanţi ai Comitetului Central al PCR, membrii Consiliului de Stat, de miniştri, directorii de editură. De asemenea, aceleaşi interdicţii le au şi persoanele care au făcut parte din structurile fostei Securităţi şi au făcut poliţie politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardeleanu: „Opoziţia nu are nici o scuză că nu a fost în Parlament la adoptarea Legii Lustraţiei”.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ardeleanu: „Opoziţia nu are nici o scuză că nu a fost în Parlament la adoptarea Legii Lustraţiei”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
( 2 mar 2012, 11:59:13
Din punctul meu de vedere...si cam asa este, parlamentarii USL stau acasa si iau bani de la parlament . Halal parlamentari .
2.   ..... trimis de
( 2 mar 2012, 12:07:53
Din punctul meu de vedere...si cam asa este, parlamentarii USL stau acasa si iau bani de la parlament . Halal parlamentari .
3.   ... trimis de
( 2 mar 2012, 12:11:16
Opoziția, această turmă de colorați - de geloși și de înfumurați, pretind că fac grevă, dar stau acasă cu sula-n sus pe banii noștri. Legea Lustrației era făcută tocmai pentru ei.
În momentul de față îi interesează doar alegerile și cum să intre la putere.
4.   ............. trimis de
( 2 mar 2012, 14:05:06
O lege etica ce are valente democratice si trebuia dezbatuta inainte ca,comunistii sa pradeze timp de 20 de ani tara dupa revolutie,insa mai bine mai tarziu decat niciodata.Usl-istii si-au zis ca daca o voteaza e posibil sa nu mai apara pe lista de candidaturi si cum sa-si faca rau cu mana lor:))!
5.   ADIO USL (COMUNISTI) trimis de
( 2 mar 2012, 18:03:36
Stati acasa si dospiti pe banii nostri,nici macar nu ati fost prezenti sa va exprimati votul negativ,sau poate va e frica sa nu cumva sa li se para ok legea unora dintre voi si ati dat ordin: TOATA LUMEA DOARME ASTAZI,NU DE ALTA DAR CE NE FACEM DACA SE APROBA?
6.   Sa traiti "acasa"!!!!! trimis de
( 2 mar 2012, 20:22:06
Rusinica....rusinica..... sunteti o rusine pentru toti cei care v-au ales, sper sa nu mai faca prostia unui alt vot pentru chiuleala si somnul dumneavoastra domnilor parlamentari din USl. Sper ca de la urmatoarele alegeri sa dormiti acasa nu pe banii populatiei prin hoteluri de lux. Rusinica
7.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2012, 00:29:57
salvati lumea de saracie,lasati acum lustratia.asta trebuia facuta la vremea ei.dar ce fac
pdl/istii la timp.udrea spunea ca se apuca acum de facut copii,roberta ca se marita...
de acum sunt babete,daca cat au fost tinere le/a placut......politica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei