Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2011 - Anul XVI, nr. 46 (4644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înainte de congres

PSD Suceava invită UDMR ca la alegerile din weekend „să ia o decizie bună pentru toţi românii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Social-democraţii suceveni au transmis, ieri, un mesaj care invită la solidaritate, către UDMR, cu două zile înainte ca această formaţiune să-şi aleagă noua conducere. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că transmite acest mesaj în calitate de politician într-un judeţ în care „toleranţa şi coabitarea sunt noţiuni care funcţionează de sute de ani, în care au trăit în bună pace şi înţelegere, într-o convieţuire perfectă, etnii diverse, maghiari, polonezi, evrei, ruşi lipoveni, romi şi alte minorităţi naţionale, care au demonstrat că se pot înţelege, că pot merge pe acelaşi drum şi că pot sa aibă interese comune”.

„Mesajul politic al PSD Suceava către Congresul UDMR şi către minorităţile naţionale este unul de solidaritate, de coeziune în activitatea parlamentară şi de încercare de a obţine un proiect politic comun, un proiect care să aibă în vedere noţiuni precum solidaritatea, un pachet pus la dispoziţia unui proiect politic important şi care să conţină măsuri active pentru toţi cei care trăiesc în România, indiferent de etnie”, a spus Nechifor.

Potrivit deputatului, toţi românii, indiferent de etnie, au aceleaşi tipuri de probleme, care vizează viaţa de zi cu zi, probleme care au nevoie de soluţii comune.

 

„Orice fel de colaborare cu PD-L nu poate exista”

 „Credem că acest eveniment, important pentru viaţa internă a UDMR, poate transforma şi viitorul politic al României. Dacă UDMR girează în continuare politica catastrofală a Guvernului Boc, rămân asociaţi cu această imagine. Orice fel de colaborare cu PD-L nu poate exista, am simţit-o şi noi şi PNL şi aproape toţi cei care au fost într-o perioadă sau alta alături de PD, indiferent cum s-a chemat”, a afirmat Nechifor.

El a mai spus că Suceava este un model de convieţuire interetnică, că PSD a fost întotdeauna promotorul diversităţii opiniilor şi a susţinut constant dreptul minorităţilor de a fi reprezentate în Parlamentul României.

„Cred că Suceava se poate lăuda cu un număr foarte mare de parlamentari, în afară de cei de la PSD, PD-L şi PNL sunt cei ai polonezilor, ai italienilor, ai ruşilor lipoveni, şi credem că proiectul lor ar trebui să fie alături de PSD, PNL şi PC. Sper că decizia pe care o vor lua cei de la UDMR la congres sâmbătă şi duminică să fie o decizie bună pentru toţi românii, indiferent dacă sunt de naţionalitate maghiară, polonă sau germană”, a mai spus Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava invită UDMR ca la alegerile din weekend „să ia o decizie bună pentru toţi românii”.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava invită UDMR ca la alegerile din weekend „să ia o decizie bună pentru toţi românii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei