Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2010 - Anul XV, nr. 210 (4501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere

Donţu îi solicită primarului Ion Lungu să nu majoreze preţul la întreţinerea plătită de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al social democraţilor suceveni, Ovidiu Donţu, i-a solicitat primarului Sucevei, Ion Lungu, să nu decidă majorarea preţului pe care sucevenii îl vor plăţi la iarnă pentru întreţinere. Donţu a făcut referire în special la majorarea preţului pentru agentul termic începând din această iarnă. El a spus că îi va cere lui Ion Lungu să convoace o şedinţă extraordinară a Consiliului Local în care să fie prezentate şi dezbătute problemele pe care le are SC Termica SA Suceava.

„Îi solicităm public primarului Ion Lungu să nu procedeze la majorarea preţurilor la întreţinere în această iarnă. Este deja prea mult şi peste limita suportabilului. De asemenea, PSD propune adoptarea unui set de principii care ar urma să se regăsească în hotărâri de Consiliu Local care să reglementeze problematica întreţinerii la iarnă”, a spus Donţu.

El a arătat că un prim principiu ar fi cel al implicării autorităţilor, potrivit căruia sucevenii nu ar trebui să plătească mai mult pentru încălzire decât anul trecut.

Donţu a spus că autorităţile sucevene ar putea să facă lobby la ministerul Economiei în aşa fel încât energia electrică produsă de Termica să fie preluată în sistemul naţional, fapt care să asigure bugetul acestei unităţi. 

Preşedintele executiv al PSD Suceava a mai arătat că un al doilea principiu este cel al echităţii, în baza căruia costurile pentru termoficare nu ar trebui să fie transferate de la o categorie de beneficiari la alta.

„Taxa de solidaritate pentru SC Termica SA ar trebui să fie transformată într-o formă de solidaritate pentru suceveni, prin preluarea de către primărie a tuturor costurilor suplimentare care sunt necesare pentru a asigura furnizarea agentului termic, în comparaţie cu cele de anul trecut”, a declarat Donţu.

 

Donţu spune că Ion Lungu ar trebui să se ocupe direct de toate problemele Termica

Preşedintele executiv al PSD Suceava a mai adăugat că social democraţii mai propun şi principiul subvenţionării procentuale pentru persoanele care plătesc termoficarea în sistem pauşal, în funcţie de venitul pe fiecare membru al familiei, precum şi principiul transparenţei deciziilor luate cu privire la activitatea societăţii de termoficare a Sucevei.

„De şase luni suntem ameninţaţi cu o şedinţă de Consiliu Local pentru dezbaterea acestei probleme. De şase luni este amânată această şedinţă, iar deciziile nu sunt transparente. Nu în ultimul rând, vom propune şi un principiu al profesionalismului în ceea ce înseamnă dezbaterea problematicii Termica, şi unul pentru ieşirea din amatorism, prin preluarea la nivelul primarului a tuturor problemelor în legătură cu termoficarea oraşului. Asta deoarece s-a dovedit că lăsarea acestor probleme la nivelul unor viceprimari duce discuţia în derizoriu şi nu putem avea o dezbatere serioasă pentru a putea rezolva problemele sucevenilor”, a încheiat Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu îi solicită primarului Ion Lungu să nu majoreze preţul la întreţinerea plătită de suceveni.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu îi solicită primarului Ion Lungu să nu majoreze preţul la întreţinerea plătită de suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxa de solidaritate trimis de
( 7 sep 2010, 11:20:32
e de fapt taxa pusa pe un stil de viata decent (ca nu vad nici un lux in a detine o centrala de apartament). Daca vrei sa traiesti in secolul XXI trebuie sa platesti, daca nu te intorci in trecut si "beneficiezi" de lipsa caldurii si a apei calde. Desigur pentru privilegiul de a nu avea apa calda cand doresti si caldura cu portia trebuei sa platesti facturi astronomice la TERMICA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei