Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mai 2010 - Anul XV, nr. 119 (4410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

PSD-iştii rădăuţeni solicită organelor de urmărire penală să verifice „matrapazlâcurile” primarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii PSD în Consiliul Local Rădăuţi solicită organelor de urmărire penală şi Curţii de Conturi să facă un „control excepţional” la Primăria Rădăuţi pentru a verifica „matrapazlâcurile” primarului Aurel Olărean. Consilierul local Tiberiu Maierean a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul PSD Suceava, o lungă listă cu ilegalităţile şi abuzurile pe care le-ar fi săvârşit primarul Olărean de când se află în funcţie, arătând că unele dintre ele „îmbracă un caracter profund infracţional”. Maierean susţine că rădăuţenii au fost văduviţi de venituri de miliarde de lei vechi dintr-o serie de taxe, precum cea de ocupare a terenului şi a suprafeţei de luciu de apă de la lacul Alexandru Sahia, „ocupate abuziv de către firma Apollo, a primarului Aurel Olarean” sau cea de ocupare a terenului în parcarea centrală a oraşului de către patinoar şi construcţia din lemn adiacentă „proprietate a SC Compania de Agrement Bucovina SA, a camarilei domnului primar”. Consilierul social-democrat a vorbit despre cheltuielile nejustificate făcute de primar, precum „plata cu neruşinare până şi a energiei electrice utilizate în funcţionarea patinoarului, în sumă de peste 400 milioane lei vechi, patinoar privat ale cărui încasări au intrat integral în buzunarele primarului şi ale camarilei acestuia”.

 

Consilierii social-democraţi nu au votat proiectul privind execuţia bugetului pe 2009

Tiberiu Maierean a declarat că încălcarea legilor „este la ordinea zilei în activitatea domnului primar”, referindu-se la emiterea de autorizaţii de construcţie cu încălcarea Planurilor de Urbanism Zonale aprobate de Consiliul Local, executarea de lucrări fără a avea întocmită documentaţie tehnico-economică şi fără ca aceasta să fi fost supusă aprobării Consiliului Local, executarea de lucrări cu mult înainte de ţinerea licitaţiei „de către firme ale camarilei la preţuri supraevaluate şi cu decontare de urgenţă”. „Aici putem enumera lucrările de balastare a drumurilor de tip comunal din zona suburbană a Rădăuţiului şi aşa-zisul trafic greu, culminând cu balastarea străzii 1 Mai, o arteră principală a oraşului, pavată cu piatră cubică de austrieci, asfaltată de comunişti şi, iată, astăzi balastată”, a spus Maierean. În opinia lui, cea mai amplă şi păguboasă acţiune a primarului este lupta sa cu societatea Servicii Comunale, la care acţionar unic este Consiliul Local. Scopul acestei dispute, susţine Maierean, este falimentarea societăţii şi privatizarea ei către firme ale camarilei primarului. Tiberiu Maierean a arătat că aleşii PSD nu au votat proiectul de hotărâre privind încheierea contului de execuţie a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2009, apreciind că prin asta primarul Olărean „vrea să acopere cu mâna noastră toate matrapazlâcurile economico-financiare pe care le-a făcut de la începutul mandatului şi până la începutul anului 2010”. „Noi, consilierii, nu putem ca prin votul nostru să legitimăm aceste ilegalităţi, ele constituind furt din avutul obştesc, adică al nostru, al tuturor”, a mai spus Maierean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD-iştii rădăuţeni solicită organelor de urmărire penală să verifice „matrapazlâcurile” primarului.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
PSD-iştii rădăuţeni solicită organelor de urmărire penală să verifice „matrapazlâcurile” primarului4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei