Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vacanţă de nevoie

Un consilier al lui Flutur, un deputat şi patru jurnalişti suceveni, blocaţi în Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte a membrilor delegaţiei sucevene care a participat la acţiunea „Bucovina- Tradiţie, Multiculturalitate” de la sediul Parlamentului European a rămas blocată în Bruxelles până ieri după-amiază deoarece zborul cu care trebuia să se întoarcă acasă a fost anulat din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanică din Islanda.

Astfel, au rămas în Bruxelles 11 membri ai delegaţiei, printre care Neculai Barbă, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, deputatul PD-L Sanda-Maria Ardeleanu, patru jurnalişti suceveni, inclusiv colegul nostru Dan Coman, operatorul şi fotograful Consiliului Judeţean, trei jurnalişti din Bucureşti şi o elevă de liceu.

Potrivit lui Dan Coman, după ce au aflat, joi, că a fost anulată cursa TAROM cu care ar fi trebuit să revină acasă, membrii delegaţiei au fost preluaţi din aeroport de şefa de cabinet a europarlamentarului PD-L Petru Luhan şi au fost cazaţi la două hoteluri din Bruxelles, pe cheltuiala eurodeputatului.

„Ieri şi astăzi era foarte greu să găseşti un loc de cazare în oraş. I-am auzit pe mulţi spunând că hotelurile au triplat, pur şi simplu, preţurile. Ieri nu ştiam ce se întâmplă, acum suntem în regulă, nu suntem sinistraţi. În două ore vom avea un autocar cu care să ne întoarcem”, a spus Coman, ieri la amiază. Odată cu preţurile la cazare a crescut şi cererea de autocare la firmele de transport din Bruxelles.

 

11 membri ai delegaţiei de la Bruxelles se vor întoarce acasă pe roţi

Cu autocarul cu care vor veni la Bucureşti sucevenii se va întoarce şi o delegaţie a europarlamentarului PSD Corina Creţu. Dan Coman a afirmat că, dacă cei de la Suceava erau dispuşi să aştepte reluarea zborurilor, însoţitorii Corinei Creţu au refuzat categoric să mai meargă cu avionul, solicitând insistent „transport pe roţi”.

Erupţia vulcanică din Islanda a provocat cea mai mare restricţie aeriană a tuturor timpurilor, afectând zborurile din lumea întreagă. Aproximativ 21.000 de curse internaţionale au fost anulate, iar efectele se simt şi la mii de kilometri distanţă. Norul enorm de cenuşă provocat de vulcanul islandez a blocat la sol, joi şi vineri, o mare parte din avioane în Nordul Europei, determinând închiderea spaţiilor aeriene ale mai multor ţări. În Belgia, traficul aerian a fost închis complet, la fel ca şi în Danemarca, Olanda, Finlanda, Lituania, Letonia şi Estonia. Alte ţări, ca Anglia, Irlanda, Suedia, Norvegia, Franţa, Germania, Polonia, Austria şi Cehia au închis traficul aerian parţial. Meteorologii au avertizat că norul de cenuşă, provocat de erupţia vulcanului din Islanda, va persista câteva zile. Norii de cenuşă vulcanică reprezintă un real pericol pentru aviaţie, reducând vizibilitatea, afectând sistemele aeriene de control şi provocând, în ultimă instanţă, defectarea motoarelor aparatelor de zbor, comentează CNN, citat de Mediafax.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un consilier al lui Flutur, un deputat şi patru jurnalişti suceveni, blocaţi în Bruxelles.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un consilier al lui Flutur, un deputat şi patru jurnalişti suceveni, blocaţi în Bruxelles4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei