Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2010 - Anul XV, nr. 30 (4321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Cadariu îi aduce aminte lui Mîrza cum se împărţeau fondurile când acesta conducea CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu consideră că în loc să critice modul în care administraţia judeţeană a împărţit fondurile pentru echilibrarea bugetelor locale, liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, ar trebui să-şi aducă aminte cum se întâmpla acest lucru în perioada în care el se afla la conducerea CJ. Cadariu a arătat că în ianuarie 2007, prin hotărârea prin care s-au repartizat sumele de echilibrare către primării, unui număr de 33 de localităţi din cele 114 ale judeţului nu li s-a acordat nici o sumă de bani. „Asta în comparaţie cu anul 2010, când în urma unei analize temeinice făcute de către Consiliul Judeţean, fiecăreia dintre localităţi i s-au repartizat sume necesare proiectelor de dezvoltare locală. Dacă e să discutăm de conotaţia politică, se constată că în anul 2007, din cele 22 localităţi cu primari PNL şi PD din acea vreme, şapte primării nu au primit nimic, trei doar câte 500 milioane lei vechi, iar municipiilor Suceava şi Fălticeni le-au fost repartizate 1,97 miliarde de lei vechi, respectiv 1,64 miliarde de lei vechi, faţă de anul 2010, când Sucevei i s-au alocat 35 miliarde de lei vechi, iar Fălticeniului 21 de miliarde de lei vechi”, a spus Cadariu.
El a adăugat că, potrivit legii, sumele necesare asigurării funcţionării administraţiilor locale sunt asigurate de către Direcţia de Finanţe în baza unei formule complexe, iar sumele repartizate de către Consiliul Judeţean reprezintă doar un ajutor suplimentar pentru administraţiile locale interesate în demararea proiectelor de dezvoltare a localităţilor. „Din păcate, nu aceleaşi lucruri s-au întâmplat în anul 2008, când parlamentarii PSD şi PNL au propus şi adoptat în Legea bugetului de stat pentru acel an, o excepţie de la Legea finanţelor publice locale, Legea nr. 273/2006, conform căreia Direcţia de Finanţe nu a mai putut aplica formula pentru sumele defalcate din TVA, care ar fi asigurat minima funcţionare a administraţiilor locale, iar repartizarea acestor bani a rămas la <pixul lui Mischie şi compania>, care au făcut ca primăriile neagreate de către preşedinţii PSD de Consilii Judeţene să nu primească nici măcar acele sume necesare funcţionării”, a mai declarat Daniel Cadariu.

 

Comisie pentru verificare modului de împărţire a banilor în ultimii zece ani

Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că la nivelul Consiliului Judeţean Suceava va fi constituită o comisie care va analiza modul în care au fost repartizate sumele de echilibrare către localităţi în ultimii zece ani, rezultatele acesteia urmând a fi prezentate populaţiei.
„Dacă tot s-a hotărât conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD, în frunte cu Gavril Mîrza, să facă sesizări şi denunţuri la tot felul de organisme naţionale şi internaţionale asupra modului în care plenul Consiliului Judeţean, prin vot democratic, a decis repartizarea sumelor pentru primării, poate că ar fi cazul să se gândească şi la un autodenunţ cu privire la modul în care a înţeles să repartizeze astfel de sume către localităţile din judeţ, în perioada în care păstorea judeţul Suceava”, precizat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu îi aduce aminte lui Mîrza cum se împărţeau fondurile când acesta conducea CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cadariu îi aduce aminte lui Mîrza cum se împărţeau fondurile când acesta conducea CJ Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei