Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Spectacol

Lansarea campaniei PD-L în Suceava, acompaniată de Aurel Tamaş şi Margareta Clipa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L a marcat prima zi din campania electorală pentru realegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României cu o întrunire a activului de partid în sala mică a Casei Culturii Suceava şi un spectacol susţinut de artiştii Aurel Tamaş şi Margareta Clipa.
Liderii democrat-liberali au vorbit despre necesitatea referendumului iniţiat de preşedintele Traian Băsescu pentru un parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, despre rolul lui Traian Băsescu în viitorul României şi despre şansele reduse pe care le au contracandidaţii săi din cursa prezidenţială.
Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, primarul Ion Lungu, i-a îndemnat pe activiştii şi simpatizanţii PD-L să nu creadă în sondajele care sunt date publicităţii deoarece nu sunt reale, pentru că sondajele adevărate îi dau lui Traian Băsescu o cotă de aproape 40 la sută, iar la Suceava ar putea avea chiar 60 la sută.
„Să le explicăm oamenilor care este realitatea, nu circul de la televizor”, a spus Ion Lungu. Primarul Sucevei a mai vorbit despre „responsabilitatea Guvernului Boc” şi de inconştienţa liderilor PSD şi PNL, pe care îi consideră vinovaţi de criza politică şi de faptul că România a ajuns „să stea cu mâna întinsă la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană” pentru a avea bani de pensii şi salarii.
Nici despre primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, Ion Lungu nu are o părere mai bună, catalogându-l ca „cel mai slab primar pe care l-a avut capitala în ultimii 20 de ani”, „un primar care n-a făcut nimic”, „un om care nu a fost în stare să conducă o primărie, deci nu poate să conducă o ţară”. „Cine câştigă acum ia totul. Cel care va câştiga preşedinţia României va face şi Guvernul, şi acesta va fi Traian Băsescu”, a încheiat Lungu, în aplauzele celor prezenţi.
După discursurile de campanie, democrat-liberalii s-au bucurat de o surpriză oferită de organizatorul evenimentului, deputatul Ioan Bălan, prin două recitaluri ale cunoscuţilor interpreţi de muzică populară Margareta Clipa şi Aurel Tamaş.
Prima care a urcat pe scenă a fost Margareta Clipa, care s-a căsătorit cu numai o zi în urmă cu un funcţionar de la Primăria Suceava şi l-a avut ca naş şi pe primarul Ion Lungu, după cum a dezvăluit chiar acesta, când a invitat-o să cânte.
În bundiţă şi cu fular portocaliu, Margareta Clipa a anunţat că a fost alături de PD-L şi de Traian Băsescu încă din 2004, „cu cântecul, cu inima şi sufletul”.

 

Activul PD-L a început campania electorală optimist

Buna dispoziţie a democrat-liberalilor a fost accentuată de ardeleanul Aurel Tamaş, un susţinător declarat al lui Traian Băsescu, care a cântat, le-a povestit sucevenilor de ce crede în Traian Băsescu şi în PD-L şi le-a spus să nu mai fie „gândiţi” (n.r. îngrijoraţi), că n-au de ce, că liderul lor va câştiga cu siguranţă alegerile, pentru că „este singurul preşedinte normal la cap din câţi am văzut” şi nu „filfizon pe care îl vezi numai la televizor”. „Ca truditor în zona portocalie, îmi doresc să fie nu bine, ci foarte bine. PD-L-ul duce greul”, le-a spus Aurel Tamaş colegilor de partid din Suceava.
Prin cântece populare „adaptate” la tema întrunirii, cu glume şi apeluri la a nu se lăsa conduşi „de Mitici şi de tâlhari”, cântăreţul de muzică populară din Cluj a înviorat atmosfera şi i-a făcut pe toţi susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu să se simtă bine.
Au fost alături de liderii PD-L Suceava aproape toţi şefii de descentralizate susţinuţi în funcţii de PD-L, majoritatea parlamentarilor şi alţi membri de partid cu responsabilităţi în sfera campaniei electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea campaniei PD-L în Suceava, acompaniată de Aurel Tamaş şi Margareta Clipa.
 Vizualizări articol: 4879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 9 voturi
Lansarea campaniei PD-L în Suceava, acompaniată de Aurel Tamaş şi Margareta Clipa2.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Votam bine trimis de
(24 oct 2009, 12:40:23
Chiar ca Traian Basescu e singurul candidat normal la cap
1.1  RE: Votam bine trimis de
(24 oct 2009, 12:54:54
Pentru mine, domnul Presedinte Basescu este o mare dezamagire. L-am votat avand o ura - viscerala vorba domnului Iliescu - pe PSD. Ca sa constat ce? In locul lui Sachelariu (unul singur!!) a aparut Cocos, Umbrarescu, Casuneanu (TREI!!!). In plina criza , domnul Prim Ministru Boc a mai infiintat cateva Ministere pentru a rasplati presupsui nuri. Despre domnii Videanu si Berceanu, cred ca nu este nimic de comentat, toata lumea stie cum s-au imbogatit. Iar domnul Pogea, fara suparare, in opinia mea este paralel cu economia.

Asadar, unde este reforma? In vorbe? Nu, multumesc!

Iata deci, de ce nu il voi vota pe Basescu. Ba chiar, mai mult, va fi un vot negativ, contra lui Basescu, asa cum vor vota o groaza de romani. Voi vota cu contracandidatul domnului Basescu in orice caz (cu exceptia lui Belcali, Vanghelie, Nati, etc.).

Sa treceti criza in viata, sanatosi si cu moralul nezdruncinat!
1.2  RE: Votam bine trimis de
(25 oct 2009, 20:06:17
nu pot sa mai suport nesimtirea si nepasarea cu care ne trateaza j3gosii astia de pdl-isti. au umplut toate gardurile, stalpi si cotetele din tot judetul cu afise (cate 5-6 la un loc). este bataie de joc de banii nostrii. si se mai kk pe ei ca vor sa faca economie. javr3 penal3
1.3  RE: Votam bine trimis de
(26 oct 2009, 10:59:35
ce treaba ai tu ca PDL-ul a lipit afise peste tot?

Da au zis ca fac economie de asta vor reforma si reduc numarul de parlamentari de la 471 la 300.

Din proprii bani au afise si materiale de campanie.

Tu nu sti ca fiecare acesti oameni isi sustin din propriii bani candidatura?

daca pesedistii fura nu inseamna ca pedelistii fac la fel.

Cineva te- a informat gresit.
2.   Jegurilor trimis de
(24 oct 2009, 19:19:07
comunistilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!

duceti tara de rapa pentru interesul personal
2.1  RE: Jegurilor trimis de
(24 oct 2009, 19:28:32
Geoana si Antonescu au dat jos guvernul numai ca sa-si salveze pensiile gigantice, toata criza asta politica a fost pusa la cale de cei doi numai ca sa mai castige niste electorat si acum ca a fost propus un prim ministru mai mult decat capabil mai ales cu criza asta economica ei nu vor sa-l sustina pentru ca nu il pot controla si tu zici ca PD-L-ul duce tara de rapa pentru interesul personal?
3.   Basescu pt romania trimis de
(25 oct 2009, 02:41:58
foarte interesanta lansarea de la suceava extraordinara prestatia domnului aurel tamas... dar daca pdl-ul sucevean defileaza cu o interpreta care are o reputatie stirbita din toate punctele de vedere... precum "politica" nu stiu ce sa mai cred... daca nu stiti cine e margareta clipa....interesati-va... este inacceptabil ca dl flutur sa defileze cu acesta femeie ieftina ! sunt destui artisti care sustin pdl-ul si pe dl basescu... acesta clipa nu face decat sa nu aduca voturi pdl-ului! merci
3.1  RE: Basescu pt romania trimis de
(25 oct 2009, 06:39:55
pdl-istii chefuiesc pe ultima suta de metri, baietii stiu ca pleaca base de la cotroceni
3.2  RE: Basescu pt romania trimis de
(26 oct 2009, 09:11:38
Dar ce dovezi ai tu ca pedelistii cheltuiesc acum pe ultima suta de metri?

Ai dovezi?

Eu cred ca tu vorbesti de pesedistii tai care au in fund nu numai morcovul,dar si iepurele si vanatorul.

Traian Basescu nu pleaca niciodata de la Cotroceni.Voi plecati

4.   Spuneti " nu pdl " trimis de
(25 oct 2009, 11:55:27
nu se poate asa ceva , cum sa votam un presedinte care se tine numai de glume si care face toot ce se poate pentru a iesi in evidenta? cum sa votam cu un presedinte care nu foloseste un limbaj adecvat functiei pe care o detine? si de suceava ce sa spun ... arata ingrozitor...
4.1  RE: Spuneti " nu pdl " trimis de
(26 oct 2009, 09:08:34
Auzi draga Ana Maria explica-mi si mie de ce domnul presedinte nu are un limbaj adecvat.Eu vad ca atunci cand se afla in popor este foarte bucuros si emana o caldura sufleteasca nemaintalnita.Este zambitor si toata lumea il adora si il respecta dovada fiind si faptul ca toti se inghesuie sa dea noroc cu el.

De exemplu ieri cand Geoana a fost la Falticeni era atat de serios si nimeni nu se lipea de el sa dea mamna cu el sau sa intre in vorba cu el.

Este acru la fel ca Mirza si multi alti pesedisti.

Dar de ce?

Pentru ca lor nu le pasa de lume lor le pasa de functii si atat.

Daca acum cand nu este presedinte el vine cu atitudinea asta dar atunci cand va fi oare ce atitudine va adopta?

Stiu sigur ca nici nu se va uita la lume,va taia si va fura dupa placul inimii lui.
5.   Spuneti " nu pdl " trimis de
(25 oct 2009, 11:56:18
nu se poate asa ceva , cum sa votam un presedinte care se tine numai de glume si care face toot ce se poate pentru a iesi in evidenta? cum sa votam cu un presedinte care nu foloseste un limbaj adecvat functiei pe care o detine? si de suceava ce sa spun ... arata ingrozitor...
6.   Daca Basescu nu iese presedinte ? trimis de
(25 oct 2009, 22:35:18
Suntem pregatiti sa anticipam consecintele acestui fapt?

Guvernarea din ultimele 10 luni cu prim-ministru PDL e singura guvernare PE CRIZA ECONOMICA MONDIALA pe care a gestionat-o vreun partid romanesc pana acum.

Deci nu se poate compara cu nicio guvernare anterioara.

Niciun alt partid nu si-a mai luat in ultimii 20 de ani asupra lui o sarcina atat de grea vreodata. Ce a facut PDL se mai poate compara doar cu ce-a facut PNTCD intre 1996-2000, cand a gestionat o criza economica creata de data asta *din interior*, chiar de propria noastra nomenclatura comunista (ca si acum, cand crizei economice mondiale, Guvernarea PSD/PNL i-a adaugat o criza proprie, creata de PSD/PNL in 2008 prin devalizarea BUGETULUI de Stat).

Insa, dupa ce-au gestionat criza si tara a inceput sa se redreseze, ambelor partide li s-a aplicat de catre "majoritatea" PSD/PNL acelasi tratament: excluderea de la putere si de la guvernare (si din viata politica, in cazul PNTCD).

CUM se exp
7.   :) trimis de
(26 oct 2009, 17:53:58
nu cred ca ne putem baza pe altcineva... domnul Lungu are dreptate cu circul de la televizor. Toti sar pe Basescu desi el a facut mai mult decat au facut toti primarii la un loc inaintea lui. Uneori am impresia ca opozantii sunt speriati si de aceea reactioneaza asa, sau poate ca vor sa nu se faca nimic in tara asta, sa poata fura ei mai cu spor? In orice caz, toata lumea ar trebui sa mearga la vot, macar sa puna un vot nul acolo daca nu vor pe nimeni, sa exprime si ei ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei