Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poluare

Peştii de pe pârâul Suha, morţi din cauza unei substanţe neidentificate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La scurt timp după ce apele râului Suceava au fost otrăvite cu o substanţă necunoscută, cauzând moartea a mii de peşti, fără ca vinovaţii să fie identificaţi, un nou caz de poluare gravă a apelor din judeţ a apărut pe un afluent al râului Moldova, în dreptul oraşului Frasin.
La fel ca şi în cazul otrăvirii peştilor de pe râul Suceava, inspectorii de mediu şi cei ai Apelor Române nu au nici un indiciu asupra substanţei cu care au fost poluate apele pârâului Suha, pentru a putea încerca să dea de urma vinovaţilor.
Poluarea apelor pârâului Suha, afluent al râului Moldoviţa, pe o distanţă de aproximativ doi kilometri, a fost semnalată miercuri dimineaţa, de localnici.
Astfel, pe suprafaţa apei putea fi observată o spumă albicioasă, dar şi numeroşi peşti omorâţi de prezenţa substanţei poluante.
În urma cercetărilor făcute de reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava şi ai Gărzii de Mediu, pe pietrişul de pe malul pârâului a fost găsită o substanţă grasă, cu miros rânced, de culoare galben maronie şi vâscoasă, care, în contact cu apa, se coagulează, devenind albicioasă, spumantă, lucioasă, dar se şi depune pe fundul apei.
Proba prelevată de la locul incidentului, din pârâul Suha, prezintă depăşiri la substanţele consumatoare de oxigen, precum şi o uşoară creştere a alcalinităţii apei, modificări provocate de prezenţa în apă a substanţei neidentificate.
Pentru a fi determinaţi compuşii organici din substanţa cu care au fost poluate apele pârâului Suha pe distanţa de doi kilometri, probele prelevate au fost trimise şi la Laboratorul Regional Bacău al Agenţiei de Protecţie a Mediului.
În lipsa altor informaţii, atât SGA, cât şi Garda de Mediu au încadrat fenomenul în categoria de incidente de mediu, cu autor necunoscut, urmând ca Poliţia Frasin să continue cercetările de identificare a vinovaţilor.
Singura veste bună este că apele râului Moldova nu au fost atât de puternic afectate de poluarea de pe Suha, probele luate şi analizate în amonte şi în aval încadrându-se în parametrii normali.
Dacă substanţa cu care au fost poluate apele şi au fost ucişi mii de peşti nu va fi clar identificată, pentru a da indicii asupra făptaşilor, există toate şansele ca astfel de incidente să se repete tot mai des, fără ca cei vinovaţi să fie opriţi şi traşi la răspundere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peştii de pe pârâul Suha, morţi din cauza unei substanţe neidentificate.
 Vizualizări articol: 4180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peştii de pe pârâul Suha, morţi din cauza unei substanţe neidentificate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei