Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Orban: „Problemele românilor sunt total diferite de cele pe care le are Traian Băsescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni au dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale în prezenţa prim-vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban. Acesta a avut întâlniri cu alegătorii din Fălticeni şi Suceava şi a participat la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Suceava.
Orban a declarat, la Suceava, că în momentul de faţă, actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, are cu totul alte probleme decât cele ale românilor. Liderul PNL a făcut referire în special la referendumul convocat de Traian Băsescu pentru Parlament unicameral.
„Nu cred că alegerile prezidenţiale trebuie parazitate cu alte teme. Traian Băsescu a abuzat de atribuţiile constituţionale şi parazitează din nou alegerile cu un referendum care este inutil. Cred că românilor nu trebuie să li se mai împuie capul cu alte teme decât cu aceea de a alege un preşedinte care să facă cinste României. În ceea ce ne priveşte, considerăm că referendumul nu ţine de foame şi că problemele românilor sunt total diferite de problemele pe care le are Traian Băsescu”, a declarat Ludovic Orban.
El a adăugat că în ceea ce-i priveşte pe liberali şi pe candidatul acestora la preşedinţie, Crin Antonescu, preocuparea principală este prezentarea soluţiilor pentru a scoate România din criza economică. Orban a arătat că măsurile propuse de Crin Antonescu vizează reducerea taxelor şi impozitelor, în special la firmele care înfiinţează locuri de muncă noi şi angajează şomeri, crearea de stimulente care să atragă investiţii, crearea unui sistem financiar bancar prin care să se reia finanţarea producţiei şi a activităţilor economice, precum şi adoptarea legii salarizării unice.
„Această lege a distrus sistemul bugetar. De asemenea, vrem să stopăm această absurdă lege a pensiilor, care reprezintă o tentativă de genocid împotriva pensionarilor, pentru că rupe punctul de pensie de salariul mediu, eliminând posibilitatea ca pensiile să crească în acelaşi timp cu salariile şi condamnând pensionarii la sărăcie. Ne interesează să redăm funcţionalitatea instituţiilor care s-au transformat la ora actuală în oficine conduse de politruci, puşi iniţial de PD-L şi PSD, acum numai de PD-L, şi să repunem în funcţie domnia legii, statutul funcţionarilor publici, astfel încât orice om care ocupă o funcţie publică să o ocupe prin concurs, în baza competenţelor pe care le au”, a spus Orban.

 

„O să trântim această parodie de Guvern în Parlament”

Pe de altă parte, liderul PNL l-a criticat pe Traian Băsescu atât pentru susţinerea lui Lucian Croitoru pentru funcţia de premier, cât şi pentru intenţia acestuia de a păstra în funcţie actualul Guvern.
„I-am cerut domnului Croitoru să se retragă. Dacă el continuă să facă pe niznaiul, pe prostu’ şi să nu realizeze că nu are nici o şansă în faţa Parlamentului, o să trântim această parodie de Guvern în Parlament. Pe de altă parte, vreau să spun că după adoptarea moţiunii, Guvernul Boc a găsit brusc banii. Şi Elena Udrea împarte bani pentru spaţii verzi, zeci de milioane de euro, pentru investiţii discutabile în turism. Nu ştiu de ce nu bagă bani în Câmpulung Moldovenesc pentru a finanţa drumul până la Rarău, aşa cum s-a solicitat, sau pentru alte investiţii în turism din judeţul Suceava. Dar azvârle cu banii în stânga şi dreapta în mod evident pentru a face rost de bani ilegali pentru campania electorală şi pentru a-i distribui la clientela politică. S-a dat drumul la tocat bani publici pentru a susţine campania lui Traian Băsescu”, a mai declarat Ludovic Orban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: „Problemele românilor sunt total diferite de cele pe care le are Traian Băsescu”.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Orban: „Problemele românilor sunt total diferite de cele pe care le are Traian Băsescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nerusinatilor trimis de
(24 oct 2009, 12:56:36
Nesimtitilor daca pe voi chiar va interesa romania nu dadeati guvernul jos in primul rand. Sau acum sustineati un prim ministru independent (asta ati si vrut) care e mai mult decat perfect in functie avand in vedere situatia noastra economica. Pe voi numai sa puneti pe cineva pe care il puteti controla pana la alegeri si dupa aia aruncat ca pe o papusa va intereseaza.
2.   Minti! trimis de
(24 oct 2009, 13:06:24
minti domnule orban !!! probleme noastre sunt total diferite de problemele voastre!

va faceti afise din milioane de lei, consumand o cantitate enorma de hartie, si asta e valabil pentru toate partidele politice, in timp ce exista o criza de manuale in invatamant. dar atata timp cat se face afacere si cu manuale, parintii fiind obligati in mod indirect sa le cumpere, de ce nu ?

ordinarule, mai bine taci, pentru ca nu stii ce probleme reale avem !! nu ai de unde sa stii, pentru ca domnul baisanu nu merge pe jos si nu va zice cum e o plimbare in oras, el merge cu masina pana la facultate unde o parcheaza la clasic in fata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei