Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2009 - Anul XIV, nr. 208 (4194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Liberalii suceveni îşi decid astăzi viitorul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

500 de liberali din întreg judeţul sunt chemaţi astăzi în Suceava pentru a-l alege pe viitorul preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL. Aceştia au de ales între doi membri ai PNL, actualul lider interimar al PNL Suceava, fostul prefect al judeţului Alexandru Băişanu, şi primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl. De remarcat faptul că dacă acum concurează pentru şefia liberalilor suceveni, cei doi au un trecut comun, ambii fiind la un moment dat membri ai Partidului Conservator. De asemenea, ambii s-au alăturat PNL în perioade relativ apropiate, Ioan Pavăl înainte de alegerile locale din anul 2008, iar Alexandru Băişanu a început să se apropie de liberali înainte de a fi numit în funcţia de prefect, în guvernarea PNL.
Demn de remarcat este faptul că vechii liberali suceveni au făcut pasul înapoi şi nu au mai dorit să candideze pentru şefia Organizaţiei Judeţene, deşi la un moment dat se vehicula ideea că pentru această funcţia ar putea candida senatorul Tiberiu Prodan sau primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc. Printre cei care la un moment dat erau la un pas de a candidat pentru preşedinţia PNL Suceava s-a numărat şi omul de afaceri sucevean Philip Rozopol, acesta deţinând pentru o perioadă scurtă de timp preşedinţia interimară a organizaţiei judeţene. Rozopol a anunţat în mod oficial că renunţă la candidatură după ce a fost înlocuit de la conducerea PNL Suceava cu Alexandru Băişanu.
Trebuie spus că deşi nu mai candidează pentru şefia PNL Suceava, cei menţionaţi anterior, dar şi alţi primari liberali din judeţ, s-au împărţit în două tabere, fiecare alegând între Alexandru Băişanu şi Ioan Pavăl.
Astfel, printre cei care îl sprijină pe Alexandru Băişanu se numără primarii din Gura Humorului şi Vatra Dornei, Marius Ursaciuc, respectiv Ioan Moraru. De partea cealaltă, Ioan Pavăl este susţinut de fostul preşedinte interimar al PNL Suceava Philip Rozopol şi, după unele surse, şi de senatorul Tiberiu Prodan. Până în momentul de faţă se pare însă că nici unul dintre cei doi candidaţi la şefia PNL Suceava nu poate fi sigur va câştiga în mod clar alegerile, discuţiile pentru convingerea liberalilor să voteze cu unul dintre ei fiind purtate în continuare.
Trebuie spus că alegerile pentru preşedinţia PNL Suceava vor fi supervizate chiar de către liderul liberalilor, Crin Antonescu, care va veni la Suceava alături de fostul ministru al finanţelor Varujan Vosganian, de secretarul general al PNL, Dan Motreanu, şi de primarul din Bacău, Romeo Stavarache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii suceveni îşi decid astăzi viitorul.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Liberalii suceveni îşi decid astăzi viitorul2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei