Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2009 - Anul XIV, nr. 208 (4194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Mîrza spune că PSD nu iese de la guvernare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a anunţat, ieri, că PSD nu intenţionează să iasă de guvernare, o astfel de decizie însemnând ducerea României într-o situaţie dezastruoasă. Mîrza a precizat că ieşirea PSD din Guvern mai înseamnă şi apariţia unei crize politice, care s-ar suprapune peste actuala criză economică prin care trece România. Făcând referire la ultimele zvonuri privind intenţia PD-L de a-i înlătura pe social democraţi din Guvern, Gavril Mîrza a precizat că guvernarea nu este proprietatea preşedintelui României, Traian Băsescu, a premierului Emil Boc sau a democrat-liberalilor.
„Electoratul a stabilit că actul guvernării trebuie să aparţine jumătate – jumătate celor două partide. Şi ne-am angajat să guvernăm ţara timp de patru ani şi nu după cum vrea unul sau altul. Iar plecarea PSD de la guvernare ar însemna suprapunerea crizelor, cea economică şi cea politică, ceea ce va duce la un dezastru şi la decredibilizarea României”, susţine Mîrza. El a arătat că după ce credibilitatea României va scădea, fondurile europene nu vor mai fi alocate, băncile nu vor mai acorda credite.
„Şi sunt curios în a cui responsabilitate va cădea această situaţie. Oare în a celor care vor să-şi facă jocurile politice în interesul clanurilor economice apropiate preşedintelui Traian Băsescu?”, a continuat liderul PSD Suceava. El a subliniat faptul că PSD nu are nici o intenţie să părăsească Guvernul, iar dacă cineva va decide acest lucru, va purta întreaga responsabilitate pentru ceea ce se va întâmpla în România. De asemenea, Mîrza a precizat că parteneriatul pentru România este semnat între PSD şi PD-L, prin liderii celor două partide, şi nu între PSD şi Traian Băsescu.
„În momentul de faţă există scenarii, dar vin din partea unui partid care îşi doreşte puterea în totalitate. Dorinţa de totalitarism este mare, dar nu cred că se poate să ajungem la aşa ceva. Oricum, scandalurile actuale sunt declanşate şi pentru că miza este mare, şi anume alegerile prezidenţiale, însă sperăm că lucrurile se vor aşeza, în raport de votul dat pentru viitorul preşedinte”, a mai precizat preşedintele social democraţilor suceveni.

 

PSD nu vrea să cedeze Ministerul Administraţiei

La rândul său, deputatul PSD de Fălticeni, Ioan Stan, a arătat că social democraţii îşi doresc să rămână la guvernare, cel puţin până la alegerile prezidenţiale. El a mai spus că PSD nu este dispus să participe la realizarea vreunui troc între ministere, făcând referire la intenţia PD-L de a prelua Ministerul Administraţiei şi Internelor. „Este scenariul PD-L în care se spune luaţi voi Ministerul Economiei, al Finanţelor, şi să ia ei Ministerul Administraţiei. În scenariul meu există acea soluţie în care fără acest minister nu pot câştiga alegerile, adică nu pot frauda alegerile. Eu văd de ce le este necesar acest minister, pentru că în fiecare campanie au ales tot felul de soluţii prin care au reuşit, sub diferite forme, să facă fraude electorale”, a declarat Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza spune că PSD nu iese de la guvernare.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza spune că PSD nu iese de la guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei