Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2009 - Anul XIV, nr. 208 (4194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trucuri pentru un păr lung şi bogat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că toate doamnele şi domnişoarele îşi doresc să aibă plete lungi şi bogate, de Ileana Cosânzeana, le oferim câteva sfaturi care le-ar putea ajuta să stimuleze creşterea părului în mod natural.

Nu există femeie care să nu îşi dorească să aibă un păr bogat, frumos şi sănătos. Din păcate, Mama Natură nu a înzestrat pe toată lumea cu un asemenea „cadou” deosebit, însă vestea bună ar fi că există trucuri pe care le puteţi aplica pentru a „trişa” puţin. În general, părul creşte cu aproximativ doi centimetri în fiecare lună, dar tratamentele revoluţionare elaborate de specialişti pot stimula creşterea suplimentară a podoabei capilare. Totuşi, mai este un lucru de care trebuie să ţineţi cont. Chiar dacă există o mulţime de lucruri pe care le puteţi face pentru a stimula ciclul de creştere a firului de păr şi, deşi aceste tratamente dau rezultate, nu vă faceţi speranţe deşarte imaginându-vă că este posibil ca părul să crească în mod miraculos câţiva centimetri într-o noapte.

 

Tratamente

În farmacii există tratamente eficiente pe bază de cisteină, menite să stimuleze creşterea părului. Cisteina este un aminoacid care joacă un rol important în prevenirea îmbătrânirii precoce, fiind un element esenţial pentru piele, unghii şi păr întrucât stă la baza proteinei beta-keratin. Tratamentele cu cisteină se aplică în cure de câte trei luni şi pot fi repetate de oricâte ori doriţi, fără să existe vreun pericol.
De asemenea, puteţi alege să faceţi un tratament cu suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere, întrucât aceste produse sunt eficiente şi accelerează procesul de regenerare şi creştere a părului. Şi aceste suplimente alimentare se găsesc în farmacii şi pot fi eliberate fără reţetă. După o cură de câteva luni făcută cu astfel de suplimente veţi fi plăcut surprinsă de rezultatele obţinute.
Mai există şi varianta să apelaţi la terapia pe bază de bepanten (vitamina B). În acest caz, însă, medicamentele se pot cumpăra doar pe bază de reţetă. Tratamentul cu vitamina B este prescris numai de medicul dermatolog, fiind menit să rezolve problemele legate de căderea părului şi să întărească unghiile fragile.

 

Alte metode pentru stimularea creşterii părului

Puteţi face şi altceva pentru a favoriza şi accelera procesul de creştere a părului. Dacă nu aveţi încredere deplină în tratamentele farmaceutice, puteţi recurge la metode mai puţin invazive. Masaţi pielea scalpului timp de câteva minute în fiecare seară, pentru a stimula circulaţia sângelui. Efectele benefice ale masajului nu vor întârzia să apară, însă trebuie să precizăm faptul că rezultatele cele mai bune se pot obţine tot combinând tratamentul fizic cu cel medicamentos. Înainte de a vă masa scalpul, puteţi aplica pe păr o linguriţă de ulei de ricin - o substanţă fortifiantă naturală, care favorizează creşterea părului.
La fel de bine puteţi recurge la produse cosmetice care conţin substanţe ce stimulează regenerarea firului de păr. Şampoanele pe bază de urzică albă sunt eficiente pentru accelerarea ritmului de creştere a părului, întrucât această plantă conţine vitamina B5 şi siliciu, care sunt benefice pentru podoaba capilară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trucuri pentru un păr lung şi bogat.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Trucuri pentru un păr lung şi bogat3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei