Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2009 - Anul XIV, nr. 208 (4194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Militanţii PDL, instruiţi pe malul mării că PSD-ul este cel mai mare duşman al partidului

Duminică, 6 Septembrie 2009 (17:53:45)

Reprezentanţii organizaţiile de tineret, studenţi şi femei din PDL s-au strâns, săptămâna aceasta, timp de cinci zile, la malul mării, în Costineşti, pentru a asculta sfaturile liderilor privind strategia de luptă, în campania, împotriva "duşmanului" numărul unu, PSD.

Dacă anul trecut Şcoala de vară a tinerilor PDL se desfăşura într-o atmosferă mult mai calmă şi doar cu unele restricţii privind "socializarea" cu tinerii liberali care îşi ţineau Şcoala vis-a-vis de a lor, anul acesta, atmosfera de pe scena politică s-a transferat şi în atmosfera acţiunii estivale a PDL.

Şcoala de vară a debutat la Complexul "Vox Maris" din Costineşti, sub auspiciul "zvonurilor" privind ruperea coaliţiei, la câteva ore după încheierea unei şedinţe de Guvern care ţinuse până după miezul-nopţii, la Bucureşti, şi despre care nu se ştiau multe detalii.

Lideri importanţi ai partidului, miniştrii Vasile Blaga şi Adriean Videanu, au descins pe malul mării cu un mesaj clar şi concis către partenerii "adversari" la guvernare: "Fie susţineţi Guvernul şi asumarea răspunderii pe legile reformei, fie plecaţi!". Mesajul a fost preluat cu entuziasm de militanţii partidului, nemulţumiţi, cu toţii, de relaţia cu PSD la nivel local.

Discursurile au fost serioase, la obiect, având în prim-plan relaţia cu PSD-ul, principalul contracandidat al PDL la alegerile prezidenţiale care . Despre PNL, mesaje încurajatoare: "Crin Antonescu nu are puterea să se bată cu noi în alegerie prezidenţiale, nu are nicio şansă în faţa candidatului nostru".

Cea de-a doua zi a Şcolii de Vară, joi, a adus şi cele mai savurate discursuri, protagoniştii fiind miniştrii Radu Berceanu şi Elena Udrea. Atacurile "subtile" dar în acelaşi timp penetrante ale celor doi lideri carismatici au fost pe placul audienţei, fiind însoţite de aplauze.

După-amiaza a fost rândul premierului Boc să îşi ţină discursul în faţa membrilor de partid, un mesaj tehnic, pe marginea pachetului de legi privind reforma din educaţie, descentralizare, justiţie. Mesajul politic s-a lăsat aşteptat, singura apreciere a primului-ministrul vis-a-vis de contextul politic referindu-se la "trecerea asumării răspunderii Executivului în Parlament".

Cea de-a treia zi a Şcolii de Vară, sâmbătă, a fost probabil cea mai tensionată, în condiţiile aşteptărilor privind participarea la acţiunea de partid a preşedintelui Traian Băsescu, deşi semnale precum neconfirmarea din partea Cotroceniului a acceptării invitaţiei şi lipsa în zonă a SPP-ului scădea speranţele tuturor.

Militanţii PDl au găsit şi explicaţii privind absenţa, pentru prima dată în ultimii ani, a preşedintelui la acţiunea de partid: apropierea campaniei electorale, scandalul din coaliţie, acţiunile privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Supărarea a mai fost stinsă şi de meciul de fotbal România-Franţa, democrat-liberalii urmărind, la terase sau în complex, cu emoţie, evoluţia tricolorilor români.

Ultima zi a Şcolii de Vară a fost rezervată unor teme importante, de doctrină, discurs politic în campanie dar şi justiţie, dezbătute pe larg de strategul Valeriu Stoica, de europarlamentarii Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu.

Atmosfera a fost tulburată pentru scurt timp de un tânăr PDL-ist din Sibiu care, declârându-se un "politolog" a cerut mai multe dezbateri pe teme serioase, ideologice şi mai puţin pe tema bătăliei cu PSD-ul.

El a fost pus la punct de fosta deputată Anca Constantinescu, care l-a întrebat, scurt, cine este preşedintele organizaţiei PDL din Sibiu.

Conflictul a fost mediat imediat de preşedinta Organizaţiei de Femei, Sulfina Barbu.

Într-o atmosferă deja tomnatică, dată de ploaia monotonă, democrat-liberalii au încheiat acţiunea de socializare, nu înainte ca Sulfina Barbu să le transmită că au pregătite materiale cu toate discursurile şi temele prezentate, care trebuie transmise mai departe, în organizaţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Militanţii PDL, instruiţi pe malul mării că PSD-ul este cel mai mare duşman al partidului.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Militanţii PDL, instruiţi pe malul mării că PSD-ul este cel mai mare duşman al partidului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei