Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mar 2009 - Anul XIV, nr. 72 (4058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Deputatul Sanda Ardeleanu susţine ca paşapoartele biometrice să fie opţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dezbaterea pe tema paşapoartelor biometrice nu s-a încheiat. Deputatul PD-L de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că acest subiect a fost analizat şi în cadrul Grupului Ecumenic de Rugăciune din Camera Deputaţilor, din care face şi ea parte. Ardeleanu a arătat că în societatea românească există o mare preocupare faţă de această problemă, pornind de la faptul că peste jumătate din corespondenţa deputaţilor face referiri la paşapoartele biometrice.

Deşi deocamdată concluziile dezbaterilor care au loc în cadrul acestui grup au doar valoare informativă, fără putere de decizie, cele referitoare la paşapoartele biometrice vor fi înaintate Senatului şi Camerei Deputaţilor.

“Fiecare ne-am spus punctul de vedere pornind de la acel număr 666 interpretat tendenţios. Concluzia noastră a fost că putem să amânăm cât se poate apariţia acestor documente biometrice şi că aceste paşapoarte pot să existe, dar cu caracter facultativ, deci persoanele să poată opta pentru a avea un paşaport biometric. Să nu existe obligaţia ca fiecare dintre noi să posedăm un asemenea paşaport, deoarece nu este util în toate spaţiile de pe glob. Este foarte util în spaţiul american, dar mai puţin interesant în spaţiul european”, a spus Sanda-Maria Ardeleanu. În opinia ei, paşaportul biometric “probabil dă un semnal faţă de următoarele etape”, când toate persoanele vor ajunge la o carte de identitate cu acelaşi caracter şi “va trebui să facem faţă acestor realităţi”.

 

Grupul de Rugăciune are deputaţi din toate religiile

Deputatul a arătat că nu îi este teamă de “actele diavoleşti”, cum au fost caracterizate de o parte dintre preoţi, dar are unele reţineri în legătură cu faptul că “atunci când ai un asemenea document identitatea ta este dezvăluită în cele mai mici amănunte”.

“Oricum datele noastre sunt cunoscute, deci nu avem de ce să ne temem de un paşaport biometric. Nu este teamă, ci reţinere la nivelul societăţii şi de aici necesitatea acestor discuţii. Lumea are o reacţie extrem de negativă faţă de această iniţiativă şi trebuie să facem o analiză extrem de serioasă pentru ca, în momentul în care susţinem prin vot introducerea paşapoartelor biometrice, să mergem pe varianta cea mai corectă. Reţinerea nu are legătură cu confesiunea, eu nu ştiu ce confesiune au cei ce ne scriu”, a mai spus deputatul Ardeleanu. Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României a fost înfiinţat în 1992, la iniţiativa poetului Ioan Alexandru. Se întruneşte în fiecare zi de marţi şi include parlamentari de toate religiile. În această legislatură, preşedinte este Cristian Dumitrescu, iar grupul cuprinde aproximativ 30 de deputaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Sanda Ardeleanu susţine ca paşapoartele biometrice să fie opţionale.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Sanda Ardeleanu susţine ca paşapoartele biometrice să fie opţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei