Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viziune

Planul anticriză Onofrei: mai mulţi cu sapa şi mai puţini cu mapa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, senatorul Orest Onofrei, consideră că planul anticriză care va ajuta România să depăşească perioada de recesiune trebuie să vizeze stimularea celor care produc şi reducerea cheltuielilor cu cei care trăiesc pe seama celor care produc. 

În viziunea plastică a lui Onofrei, asta înseamnă investiţii publice „care duc la creşterea numărului celor care dau cu sapa (n.r. - a muncitorilor) şi reducerea cheltuielilor publice, adică a numărului celor care umblă cu mapa”.

Senatorul democrat-liberal a spus că vechea expresie populară „doi cu sapa, trei cu mapa” s-a transformat, în prezent, în „doi cu sapa, cinci cu mapa”, arătând astfel cât de gravă este situaţia în ţară.

„În România, la 22 de milioane de locuitori există 4,5 milioane de salariaţi. Din aceştia, două milioane sunt salariaţi care lucrează în producţie, 1,5 milioane sunt bugetari şi un milion sunt salariaţi care vând sau intermediază ceea ce produc cei două milioane. 11 milioane, din 22 milioane de oameni, nu lucrează deloc, şase milioane sunt copii, elevi, studenţi, trei milioane desfăşoară activităţi agricole sau activităţi neimpozitate şi două milioane sunt muncitori care lucrează în străinătate. Cu alte cuvinte, în spatele unui salariat care produce sunt trei sunt pensionari şi şomeri, trei întreţinuţi, un muncitor în străinătate, unul prins în activităţi neimpozabile, unul care vine cumpără şi intermediază şi unul care lucrează să-l apere, să-l controleze, să-l trateze, să-l înveţe etc. Am putea spune că acea expresie populară doi cu sapa, trei cu mapa, s-a transformat în România în doi cu sapa, cinci cu mapa. Cam asta e situaţia. Bugetul României este format din veniturile produse de cei două milioane de muncitori şi de cei două milioane care lucrează în străinătate”, a explicat Onofrei.

El a arătat că presiunile cele mai mari la buget vin dinspre „cei care nu produc şi care trăiesc pe seama celor care produc” adică dinspre bugetari, „care sunt cei mai guralivi la ora actuală”.

„Presiunea care se face din partea bugetarilor pentru a pune în practică o serie de revendicări nu înseamnă decât să tai craca celor care sapă. Pentru că noi, toţi 18 milioane de oameni, stăm pe această cracă ce înseamnă cei două milioane de locuitori care produc în România şi două milioane care produc afară”, a încheiat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planul anticriză Onofrei: mai mulţi cu sapa şi mai puţini cu mapa.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Planul anticriză Onofrei: mai mulţi cu sapa şi mai puţini cu mapa1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru cien are de inteles ceva trimis de
(17 mar 2009, 12:36:24
Un taran pocait, un parvenit social, in viata lui nu a avut o afacere sau o intreprindere, nu stie ce inseamna sa iti asumi un risc in afaceri sau sa dai salarii la oameni, si vine cu limbajul lui sarac si de rahat sa ne tina lectii de productivitate. El a prins din zbor nsite discutii mai elaborate, prin camerele de lucru ale comisiilor din senat, si cu atat a ramas in minte ...doi cu sapa trei cu mapa.

Si e culmea ca prinde bine la taranii din orasul Suceava care l-au votat si la pocaitii care tot l-au votat, ca lor nu trebuie sa le zica prea mutle ca sa inteleaga.

Mai onofrei, doi cu sapa trei cu mapa, ai fi fost bun ca activist comunist , sa mergi prin sate pe la cooperative si sa tii predici. Vad ca ai o educatie aleasa. Felicitari tie si taranilor de oras care te-au votat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei