Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2009 - Anul XIV, nr. 61 (4047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Democrat-liberalii acuză PSD Suceava de ipocrizie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei i-a acuzat pe social democraţii suceveni că au dat dovadă de ipocrizie şi lipsă de fair-play atunci când au criticat modul în care Consiliul Judeţean a împărţit fondurile pentru bugetul localităţilor şi când au votat împotriva proiectului de hotărâre prin care s-au alocat banii primăriilor. Onofrei a precizat că PSD Suceava a participat direct la împărţirea bugetului judeţean, influenţând modul de alocare a sumelor pentru unele primării conduse de primari social democraţi.

„Înţeleg dorinţa PSD de a-şi construi propria identitate şi dreptul la imagine proprie. Dar nu credem că este colegial să ai o asemenea atitudine, să acuzi lipsa de transparenţă, să votezi împotriva acestui buget, când tu personal ai participat cu o decizie proprie”, a arătat Onofrei.

 

„Nu e normal să te detaşezi de acţiunile politice ale preşedintelui”

Senatorul PD-L a criticat şi atitudinea consilierilor PSD care au votat împotriva reducerii funcţiilor de conducere de la Centrele de Asistenţă Socială, în condiţiile în care social democraţii s-au declarat pentru diminuarea cheltuielilor bugetare şi a numărului de funcţii publice.

Onofrei a precizat că, pe de o parte PSD susţine aceste măsuri, însă în momentul în care ar trebui să le pună în practică, le uită cu desăvârşire.

„Este o dovadă de lipsă de colegialitate, să spui că susţii anumite măsuri, şi pe de altă parte să votezi împotriva unor astfel de decizii, doar pentru că asemenea funcţii îi vizează pe unii membri PSD. În paranteză fie spus, în aceste funcţii de conducere erau şi membri PD-L. De asemenea, este neprincipială introducerea în dezbaterea politică dintre cele două partide a preşedintelui Traian Băsescu şi mai nou a premierului Emil Boc, cum a făcut-o domnul deputat Eugen Bejinariu. Pentru că suntem totuşi în aceeaşi coaliţie şi nu cred că e normal să te detaşezi de acţiunile politice şi administrative ale premierului şi preşedintelui”, a mai arătat parlamentarul PD-L.

 

„Nu poţi să fii şi cu pâinea unsă şi cu slănina în pod”

Orest Onofrei le-a transmis colegilor de coaliţie că nu este corect să se bucure de beneficiile unei guvernări, dar în acelaşi timp să critice orice măsură a Guvernului, atunci când cred că au de câştigat din punct de vedere politic.

„Nu poţi să fii şi cu pâinea unsă şi cu slănina în pod. Nu cred că e corect ca unul să tragă în ham, iar altul să zburde în ham”, a spus senatorul PD-L. El a precizat că democrat liberalii suceveni au avut o atitudine corectă şi principială în relaţiile cu PSD Suceava, motiv pentru care şi social democraţii ar trebui „să pună umărul şi nu gura la dezvoltarea şi la bunul mers al treburilor judeţului”.

El a arătat că această atitudine corectă poate fi demonstrată prin demersurile conducerii PD-L a Consiliului Judeţean de a găsi soluţii pentru deblocarea proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, demarat de fosta conducere a PSD a judeţului.

Onofrei a precizat că deşi acest proiect creează probleme mari atât administraţiei judeţene, cât şi mai multor primării, conducerea CJ Suceava a căutat soluţii pentru deblocarea lui, şi nu a adus acuze la adresa celor care l-au iniţiat.

„Era uşor de găsit vinovaţi sau de a acuza. În schimb se caută soluţii, şi ca dovadă că atitudinea noastră este corectă, miniştrii Pogea şi Videanu vor veni la Suceava pentru a descâlci această problemă complicată pentru judeţ. Cred că ceea ce s-a întâmplat a fost doar un incident venit doar din reflex, şi pentru un moment, colegii din PSD au uitat că suntem în coaliţie şi nu în competiţia în care am fost până acum”, a încheiat Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii acuză PSD Suceava de ipocrizie .
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Democrat-liberalii acuză PSD Suceava de ipocrizie1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(16 mar 2009, 18:23:47
Zicala cu painea unsa si slanina in pod nu e prea folosita prin zona noastra. Aceasta (zicala) are mare priza in ardeal. Noi suntem in moldova (unii spun ca ne aflam in Bukovina), dar in nici un caz nu suntem ardeleni. Mai mult ca sigur, respectiva zicala afost preluata de la premier si folosita de toti in teritoriu, probabil ca da bine la imagine. Imaginea lor fata de premier.

Daca s-ar fi folosit expresia: Si satul si cu slanina in pod, atunci... poate ca am fi avut si noi edili adevarati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei